Nationale Cobot Dag

Op woensdag 15 november is Pneutec aanwezig op de Nationale Cobot Dag.

Waarom NCD?

Het relatief kleine percentage van cobots in de totale robotmarkt heeft voornamelijk te maken met een gebrek aan bekendheid. Ongelooflijk, 90% van de markt is nog niet op de hoogte van het enorme potentieel dat collaboratieve robots te bieden hebben voor hun bedrijf. NCD (Nationale Cobots Dag) is vastbesloten om deze situatie te veranderen en bewustwording te creëren over de voordelen van cobots.

De ontwikkelingen op het gebied van grijpers, sensoren en rekenkracht gaan snel, en de prijzen ervan blijven dalen. Dit resulteert in betaalbare complete cobotsystemen. Bovendien spelen cobots een cruciale rol in Industrie 4.0, waarin ze worden gezien als katalysatoren voor de volgende industriële revolutie.

Kortom, NCD benadrukt de opkomst van cobots als een cruciaal element in de evolutie van de industrie, en ze streven ernaar om bedrijven bewust te maken van de enorme voordelen die deze technologie te bieden heeft. Ze belichamen de overgang naar een slimmere, flexibelere, en productievere toekomst.

Pneutec bij de Nationale Cobot Dag

Als experts op het gebied van material handling met pneumatiek en vacuümtechnologie geloven we in het delen van deze kennis. Op de NCD tonen we de nieuwste innovatieve end of arm tooling voor cobot en robots.

Kenos safe & light

De Kenos® Safe&Light – KSL is een lichtgewicht, robuuste vacuüm foamgripper voor palletiseren in uitdagende en stoffige omgevingen. Met UR-cap voor UR cobots is het een plug-and-play oplossing. De KSL kan tot 59 kg tillen en heeft interne of externe vacuüm generatie en optionele cobot/ robot interface.

Kenos KCS

De Kenos KCS cobot grijper is dé oplossing voor een snelle en efficiënte automatisering van pick and place, verpakking en handling. De KCS is uitgerust met de geïntegreerde COAX® SX-cartridgesysteem, waardoor deze grijper zelfs bij lage of fluctuerende druk optimale prestaties levert. Een must-have voor de verpakkingsindustrie!

Mini cobot grijper

De Mini Cobot Grijper (MCG) van Piab is één van de lichtste cobot-grijpers ter wereld. Met slechts 270 gram tilt het tot 5 kilogram en is het gemakkelijk aan te passen aan verschillende toepassingen dankzij de Quick-Click Tool Changer en verschillende adapterplaten.

Ontdek hoe onze oplossingen diverse producten met uiteenlopende vormen en gewicht kunnen oppakken en verplaatsen. Als uw strategische partner in material handling, staan we klaar om uw automatiseringsprocessen te optimaliseren. Neem contact met ons op!

Inhoud

Gerelateerde posts
Scroll naar boven