fluid control: Het beheersen van stromingen met de nieuwste technieken

Klantspecifieke oplossingen voor
uitdagingen met vloeistoffen en gassen

Het beheersen van stromingen van vloeistoffen en gassen is van cruciaal belang in talloze toepassingen in ons dagelijks leven, zoals het waterleidingnetwerk en de medische sector. Daarnaast is het onmisbaar voor een optimale werking van industriële systemen en toepassingen, bijvoorbeeld voor het afvullen van flessen in de voedselindustrie en het reinigen en wassen van textiel in productiestraten. Bij Pneutec begrijpen we dat elk project uniek is en bieden wij oplossingen op maat voor diverse industrieën en uitdagingen. Dankzij onze expertise en de nieuwste technieken kunnen wij oplossingen op maat bieden die naadloos aansluiten op de specifieke behoeften van onze klanten.
Of het nu gaat om het optimaliseren van uw productieprocessen, het verhogen van de efficiëntie of het verlagen van kosten, bij Pneutec vindt u de fluid control oplossingen die u zoekt.

Hoe werkt een magneetpomp?

Een magneetpomp of solenoid pomp is een type elektromagnetische pomp die vloeistoffen of gassen kan verplaatsen door middel van een zuiger of plunjer die wordt aangedreven door een elektromagnetische spoel. Wanneer er stroom wordt toegepast op de spoel, wordt er een magnetisch veld gecreëerd dat de zuiger of plunjer aantrekt en naar binnen trekt, waardoor er een vacuüm wordt gecreëerd in de pompkamer. Dit trekt de vloeistof binnen, waardoor de druk binnenin de kamer verlaagt. Wanneer de stroom wordt uitgeschakeld, wordt de magnetische kracht uitgeschakeld en duwt een veer de zuiger of plunjer terug naar zijn oorspronkelijke positie, waardoor de vloeistof of het gas uit de pomp wordt geduwd. Solenoid pompen zijn relatief eenvoudig in ontwerp en hebben vrijwel geen bewegende delen, waardoor ze betrouwbaar en onderhoudsvrij zijn.

Essentiële stappen bij het ontwerpen van een fluid control applicatie.

Het ontwerpen van een fluid control systeem vereist zorgvuldige planning en uitvoering. Er zijn drie belangrijke stappen die moeten worden doorlopen om een effectief systeem te creëren. De eerste stap is het identificeren van de behoeften van het systeem en het definiëren van de prestatiecriteria. Dit omvat het bepalen van de stroomsnelheid, drukniveaus, soorten vloeistoffen die worden gebruikt en andere vereisten voor het systeem. De tweede stap is het selecteren van de juiste componenten voor het systeem. De derde stap is het integreren van de componenten in het systeem en het testen van de prestaties. Dit omvat het zorgvuldig samenstellen van de componenten en het uitvoeren van tests om de prestaties van het systeem te evalueren en te optimaliseren.

Optimale prestaties magneetventielen door de juiste seals.

Hoe zorgen we ervoor dat vloeistoffen efficiënt en veilig door magneetventielen kunnen stromen? Het antwoord ligt in de seals of afdichtingen die in deze ventielen worden gebruikt. De juiste keuze van seal materiaal kan de duurzaamheid en betrouwbaarheid van het ventiel beïnvloeden. NBR seals zijn geschikt voor oliën en vetten, terwijl Viton seals bestand zijn tegen hoge temperaturen en chemicaliën. EPDM seals zijn geschikt voor toepassingen met voedingsmiddelen en PTFE seals hebben een hoge chemische bestendigheid en kunnen hoge temperaturen aan. Het is essentieel om rekening te houden met de specifieke toepassingsvereisten bij het kiezen van het juiste seal materiaal. Zo kunnen magneetventielen optimaal presteren en vloeistoffen veilig doorstromen.
Vorige slide
Volgende slide

Fluid control oplossingen zijn veilig en efficiënt

specifieke kennis
flexibiliteit
betrouwbaar
verschillende vloeistoffen
uitgebreid portfolio

Fluid control technologie omvat de systemen en processen die worden gebruikt voor de controle van vloeistoffen, gassen en dampen in verschillende industrieën, zoals de chemische, petrochemische, farmaceutische, voedings- en drankenindustrie
In de industrie wordt fluid control technologie gebruikt om processen te verbeteren en te optimaliseren. Door gebruik te maken van geautomatiseerde systemen kan de productiviteit worden verhoogd, de veiligheid worden verbeterd en de kwaliteit van de producten worden gegarandeerd.

Edwin van den Nieuwendijk

applicatiespecialist:

Pneumatiek

Fluid control
dempingstechniek

Het mooie aan mijn functie bij Pneutec is dat bedrijven uit veel verschillende branches met hun technische uitdagingen bij ons aankloppen. Van alle verschillende factoren en omstandigheden waar rekening mee gehouden moet worden gaat mijn technische hart sneller kloppen. Het lukt ons praktisch altijd om met onze technieken een geschikte oplossing te vinden, de meeste bedrijven vertrouwen dan ook volledig op onze kennis en expertise.

Heeft u een uitdaging voor ons? Bel dan!

Edwin van den Nieuwendijk
Scroll naar boven