Het beheersen van stromingen en bewegingen is ons vak

Machines bouwen, productiesystemen ontwerpen, pneumatische oplossingen ontwikkelen, of eenvoudig uw systemen van spares en consumables voorzien. Dat is een greep uit de diensten en producten die we verzorgen. Deze diensten variëren van het leveren van de juiste componenten tot het compleet ontwerpen en bouwen van pneumatische applicaties.

Hiervoor is veel kennis nodig. Denk natuurlijk aan kennis van de omstandigheden, zoals drukken, temperaturen, snelheden en fysieke omstandigheden, maar ook aan inzicht in normen, materialen, reinheid en productiesnelheden. Alle dimensies van het systeem én de omstandigheden waarbinnen dat systeem opereert, worden gebruikt om de beste oplossing te ontwikkelen.

Design & Engineering

Assemblage & Productie

Advies &
Levering

Motion &
Control

Conveying
& Dosing

Gripping &
Handling

design & engineering - pneutec material handling

Design & Engineering

Ontwerp en ontwikkeling van uw (sub) modules voor uw machines ​

Ongeacht of het idee of de machine toepassing die u bedacht heeft voor uw klanten nog in de kinderschoenen staat of al wat concreter is, zijn wij er op ingericht om het uit te ontwikkelen tot een haalbaar design.

Vanaf het definiëren van een heldere behoefte, waarbij wij u uitdagen om de specificaties te bepalen die belangrijk zijn voor uw klanten, tot het bedenken van creatieve oplossingen en deze engineeren tot haalbare ontwerpen. Afhankelijk van uw project verzorgen wij het project management of maken wij deel uit van uw ontwikkelteam.

assemblage & Productie - assemblage uitbesteden

Assemblage en productie

Het vertalen van uw ontwerpen tot optimale productie en logistieke processen

Bij het ontwikkelen van uw (sub) module wilt u graag rekening houden met de hoge eisen die uw klanten stellen. Om dit te realiseren hebben wij onze eigen bedrijfsprocessen, zoals engineering, productie en logistiek, en zijn wij er op ingericht om tot het meest optimale realisatieproces te komen voor uw toepassing.

Onze engineers zijn gewend om rekening te houden met uw eisen als leveringsbetrouwbaarheid, zero defects, just in time (jit), traceability, kostenreductie en beheersing van de supply chain bij de realisatie van uw producten. Zowel voor cleanroom als reguliere producten. Praktisch vertaalt dit zich in het beheerst produceren van onderdelen en het assembleren van samenstellingen. Waarbij indien nodig (kwalificatie) testen worden uitgevoerd volgens uw eigen richtlijnen.

Pneutec 23-11-20220243

Advies & Levering

Het adviseren en leveren van componenten voor klant specifieke toepassingen

De juiste componenten met een slim gekozen combinatie zorgen voor een optimale werking van uw machine of productielijn. Onze product specialisten hebben op tal van verschillende toepassingsgebieden (pneumatiek, vacuümtechniek, flow control en dempingstechniek) en in verschillende branches de nodige kennis en ervaring opgedaan. Zodoende kunnen wij u ondersteunen met onze vaardigheden om snel tot de meest optimale uitvoering te komen voor uw toepassing.

Maar daar eindigen onze diensten die wij u kunnen bieden niet. Op het moment dat uw toepassing operationeel is, kunnen wij u ondersteunen in de (sub) assemblage van uw toepassing, in de toelevering van uw slijtage onderdelen (consumables en spares) en het bijhouden van klant specifieke voorraden.

pneumatische systeem - pneutec material handling

Motion & Control

Meer dan 35 jaar ervaring in de gebied van motion en control.

De nauwkeurige en efficiënte beweging is cruciaal in de machinebouw, waarbij pneumatische aandrijvingen kunnen helpen bij het uitvoeren van lineaire of roterende bewegingen. Pneutec biedt oplossingen voor pneumatiek en andere technieken binnen motion & control en werkt samen met klanten om op maat gemaakte oplossingen te bieden die aan hun eisen en behoeften voldoen. Pneumatiek biedt talloze voordelen, zoals betrouwbaarheid, duurzaamheid, veiligheid, energiezuinigheid en nauwkeurige en consistente bewegingscontrole, waardoor het geschikt is voor verschillende industriële toepassingen en in explosiegevaarlijke omgevingen. Pneutec heeft kennis en ervaring om te adviseren in de beste oplossingen voor verschillende applicaties en industrieën en kan ondersteuning bieden bij de implementatie van de oplossingen.

vacuüm conveying - pneutec material handling

Conveying & Dosing

De beste vacuüm conveyors en advies voor elke material handling uitdaging.

Vacuüm conveying is een innovatieve technologie die kan helpen bij het optimaliseren van de productielijnen in verschillende industrieën, met name bij het transporteren van poeders en granulaten. Het is geschikt voor het transporteren van kwetsbare en abrasieve materialen over lange afstanden, zonder schade aan het materiaal. Vacuum conveying vermindert de kans op verontreiniging, verlaagt onderhouds- en arbeidskosten en verhoogt de efficiëntie van het transportproces. Pneutec heeft veel ervaring in het ontwerpen, installeren en onderhouden van vacuum conveying-systemen en biedt klanten hoogwaardige conveying systemen van Piab en uitstekende after-sales service.

Piab vacuüm conveyors
gripping & handling / palletisering - pneutec material handling

Gripping & Handling

Uw gripping en handling processen optimaliseren met een key partner

Pneutec is een strategisch partner voor material handling die zich richt op het begrijpen van de behoeften van klanten en het vinden van passende oplossingen. Ze bieden gripping en handling oplossingen voor verschillende industrieën, waaronder warehouse automatisering, food & beverage en packaging. De end of arm tools zijn gemakkelijk verwisselbaar en bieden meer flexibiliteit op productielijnen, waardoor omsteltijd wordt verminderd en de productiviteit wordt verhoogd. Het vacuümsysteem is energiezuinig en veilig in gebruik. Pneutec werkt nauw samen met klanten vanaf het begin tot het einde van het project en levert innovatieve zuignappen, foam grippers en vacuümpompen en ejectors van Piab om ervoor te zorgen dat klanten de best mogelijke resultaten behalen.

Scroll naar boven