specialist en strategische partner in material handling

Pneutec is een kenniscentrum, een ontwikkelaar en een bouwer op het gebied van pneumatiekvacuümtechniekfluid control en dempingtechniek. Met deze technieken ontwikkelen we en bouwen we nieuwe applicaties en systemen voor onze klanten. Dit helpt u, omdat u zich daardoor kan concentreren op uw core business.

pneutec engineering

Onze missie: Beheersen van stromingen en bewegingen

Wij realiseren samen met klanten:

  • een kortere time-to-market
  • vernieuwing van technologie

applicatiespecialisten

Niels Davids

Niels Davids

applicatiespecialist:

Pneumatiek

Fluid control
vacuümtechniek

Edwin van den Nieuwendijk

Edwin van den Nieuwendijk

applicatiespecialist:

pneumatiek

dempingstechniek
fluid control

Mihaela Craita

Mihaela Craita

applicatiespecialist:

Vacuümtechniek

Het succes van een
ambitieus bedrijf

Pneutec is opgericht op 1 februari 1987. Het bedrijf begon als handelsorganisatie van onderdelen in pneumatische oplossingen. Direct vanaf het begin importeerde Pneutec geavanceerde onderdelen van over de hele wereld naar Nederland om te leveren aan de industrie.

Al snel was het duidelijk dat klanten het waardeerden als reeds in een vroeg stadium – engineeringsfase – werd meegedacht over de beste oplossing. Onze kennis van onderdelen, pneumatiek, vacuümtechniek, dempingtechniek en fluid control werd graag gebruikt door de klanten.

Meer en meer ging Pneutec zich bezig houden met het zoeken naar totaaloplossingen op het gebied van de beheersing van stromingen en bewegingen. Het was een logische stap om vervolgens onderdelen te gaan samenstellen.

De inrichting van een productieruimte met machines, instrumenten en zelfs een cleanroom was een feit. De toekomst lag nu open om door te groeien naar een gespecialiseerde leverancier van systemen en machines voor Original Equipment Manufacturers (OEM).

Aalberts advanced mechatronics

 

Sinds 2017 maakt Pneutec deel uit van Aalberts advanced mechatronics. Aalberts advanced mechatronics is een “power house” van gespecialiseerd engineering- en productietalent voor alle technologische roadmap-uitdagingen; Advanced mechatronics levert innovatieve, op maat gemaakte en toekomstbestendige technologische oplossingen die alle verwachtingen overtreffen.

Aalberts
Pneutec maakt deel uit van de beursgenoteerde onderneming Aalberts. Sinds de start in 1975 is Aalberts daar waar technologie relevant is en echte vooruitgang kan worden geboekt - menselijk, duurzaam en financieel. Bij Aalberts ontwikkelen we kritische technologieën voor toonaangevende industrieën en het dagelijks leven. Technologieën die de business van onze klanten versterken en onze planeet in goede conditie houden.
meer over Aalberts
the Aalberts way
Onze pragmatische cultuur ‘the Aalberts way’ kan worden samengevat in drie eenvoudige woorden: winnen met mensen. Wij zijn ondernemers - we maken dromen waar. We nemen verantwoordelijkheid - we komen onze beloften na. We gaan voor uitmuntendheid - we verleggen grenzen en dagen de status quo uit. We delen kennis en leren - we zijn niet bang om fouten te maken en worden elke dag beter. We handelen altijd met integriteit – we geven het goede voorbeeld, spreken ons uit wanneer dat nodig is en zijn professioneel in alles wat we doen.
meer over Aalberts
greatness is made of shared knowledge
Net als Pneutec zijn alle Aalberts bedrijven sterk verankerd in de engineering- en technologiewereld. Omdat de wereld snel verandert en innovatiecycli drastisch worden verminderd, helpt de open en pragmatische interne cultuur bij Aalberts ons om nieuwe ideeën uit te wisselen en nieuwe technologieën te omarmen. Wat de situatie of het verzoek ook is, we stellen het juiste team samen om aan zet te blijven. We willen altijd daar zijn waar echte veranderingen plaatsvinden. Waar grote ideeën tot leven komen en de toekomst wordt geschreven.

Met meer dan 16.000 werknemers is Aalberts actief vanuit ongeveer 70 bedrijfslocaties en 80 servicelocaties met activiteiten in meer dan 50 landen.
meer over Aalberts
Vorige slide
Volgende slide

Pneutec material handling

Bij Pneutec zijn we continue bezig met het ontwikkelen van oplossingen op het gebied van material handling en alles wat daarmee te maken heeft. Als een leading specialist van totaaloplossingen voor material handling ontwerpen, integreren en optimaliseren wij systemen, die processen stroomlijnen en de productiviteit maximaliseren. Wij zijn gespecialiseerd in motion control met pneumatische, vacuüm, fluid control en demping technologieën.

Met onze jarenlange ervaring in de industrie begrijpen wij de unieke uitdagingen en eisen van bedrijven van alle groottes en in verschillende sectoren. Ons team van ervaren applicatiespecialisten en engineers werken nauw samen met elke klant om een diep inzicht te krijgen in hun specifieke behoeften en doelstellingen om tot op maat gemaakte oplossingen te komen. Wij werken samen met enkele van de werelds grootste merken om productkwaliteit te garanderen.

Wij geloven dat succesvolle material handling-oplossingen voortkomen uit samenwerking gedurende het hele proces. Met onze expertise, geavanceerde technologieën en inzet voor klanttevredenheid zijn wij uw betrouwbare partner in het bereiken van operational excellence

Onze definitie van kwaliteit is voldoen aan de eisen van de klant

pneutec markten - packaging
pneutec markten - packaging
pneutec markten - packaging
pneutec markten - packaging
pneutec markten - packaging
pneutec markten - packaging
pneutec markten - packaging
pneutec markten - packaging

*PNEUTEC SEMICON*

Lorum Ipsum…

Sustainability

Impact door sustainable entrepreneurship

Als onderdeel van Aalberts advanced mechatronics draait het bij duurzaamheid niet alleen om energiebesparing en afvalbeheer, maar ook om een veilige en inclusieve werkomgeving voor onze mensen, het naleven van wet- en regelgeving en het waarborgen van de continuïteit van ons bedrijf.

Maar onze grootste impact ligt in de innovatieve technologieën die we voor onze klanten creëren – technologieën die hen in staat stellen een nieuwe generatie hoogtechnologische oplossingen te ontwikkelen die efficiënter zijn dan ooit. Daarom noemen we onze aanpak graag sustainable entrepeneurship.

werken bij Pneutec

Een greep uit onze openstaande vacatures:

monteur fijnmechanica

Monteur fijnmechanica cleanroom

Heb je ervaring in de fijnmechanische techniek? Ben je nauwkeurig, secuur en kwaliteitsgericht? Wil jij je ontwikkelen en werken in de groeiende hightech branche? Lees dan verder!

vacature monteur fijnmechanica

Assemblage medewerker Hightech

Zoek jij als ervaren assemblagemedewerker een leuke baan met veel zekerheid in een groeiend productiebedrijf binnen de hightech?
Lees dan verder!

Magazijn medewerker

Zoek je naar een baan waar je samen de logistieke processen verder kunt optimaliseren? ERP systemen, productie, warehouse allemaal jouw ding?
Kijk verder!

Scroll naar boven