Beheerste productie van systemen en sub modules onder speciale condities 

 

Naast het leveren van componenten en het bedenken van een totaaloplossing beschikken wij ook over de mogelijkheden om samengestelde producten te leveren. De producten worden op basis van uw ontwerp geassembleerd in onze productiefaciliteiten. We zijn gespecialiseerd in de productie van pneumatische systemen ongeacht of de series groot of klein zijn.  

 

Wat zijn nu de redenen om te overwegen om de productie van assemblies, of deelsystemen uit te besteden? 

Vrijblijvend ons Proces Engineering stappenplan aanvragen

 

Bent u benieuwd naar wat Pneutec voor u kan betekenen? Ontvang ons proces engineering stappenplan vrijblijvend in uw mail.

 

Redenen om productie van

assemblages, en sub-systemen uit te besteden

 

Door het leveren van een compleet product kunnen wij uw organisatie ontlasten en kunt u zich richten op uw kerncompetenties.

 

Onze producten worden geleverd aan wereldwijde best in class bedrijven die hoge eisen stellen ten aanzien van productkwaliteit en (lever)betrouwbaarheid. Wilt u weten hoe we werken en produceren? 

 

 

 

 

 

 

 

De ervaring en middelen voor

productie van pneumatische

systemen

 

 

Flexibele productie

faciliteiten en capaciteit

 

 

Optimale logistieke

processen en

voorraadbeheersing

 

 

Hierdoor zijn de

kosten voor u lager

 

 

Productie onder

cleanroom omstandigheden

De productie begint al bij het ontwerp om

de maakbaarheid te garanderen

 

 

De start van productie en het inrichten van een productieproces begint eigenlijk al tijdens de fase waarin het product nog ontwerpen moet worden. De (kost)prijs van een product wordt namelijk voor zo’n 70% bepaald in de ontwerpfase. Het wel of niet toepassen van bepaalde features beperkt de vrijheid waarop een product en onderdeel geproduceerd kan worden. 

 

Het is daarom cruciaal om uw leverancier in een vroeg stadium (wij noemen dat early supplier involvement) te betrekken bij  het ontwerp om deze op de maakbaarheid te laten beoordelen. In deze fase kunnen namelijk nog keuzes worden gemaakt. In een later stadium of achteraf is dit vaak niet meer mogelijk. Wij zijn in staat om op een kritische wijze mee te denken tijdens het ontwerp. Op deze manier kan de maakbaarheid gegarandeerd worden en kan het product tegen de juiste prijs worden geleverd.

 

Productievoorbereiding zorgt 

voor een korte doorlooptijd

 

Wanneer het (concept)ontwerp vaststaat, kan al worden gestart met het inrichten van het productieproces. Parallel aan het verder uitwerken van het definitieve ontwerp wordt dan al met de productievoorbereiding gestart. Denk hierbij aan ontwerpen van specifieke tools en hulpmiddelen, het inrichten van werkplekken en maken van assemblage procedures. Hiermee wordt een korte time to market gerealiseerd. 


Op het moment dat het ontwerp in detail is uitgewerkt, kan dan namelijk direct met de productie worden gestart. De voorbereiding wordt verder ondersteund door het uitvoeren van risicoanalyses, zoals FMEA, om potentiële risico’s in een vroeg stadium te ontdekken. Deze uitkomsten worden gebruikt om het productieproces volgens Lean principes in te richten. Dit zorgt voor een korte doorlooptijd en hoge leverbetrouwbaarheid, omdat mogelijke vertragingen zijn ondervangen.

Cleanroom productie van pneumatiek als bijzondere reinheid nodig is

 

Voor specifieke toepassingen, waar een hoge cleanliness is vereist, is een cleanroom beschikbaar waar producten geassembleerd kunnen worden. In de klasse 6 cleanroom zijn de faciliteiten en middelen aanwezig om uw producten volgens uw reinheidseisen te produceren, kwalificeren en verpakken. In deze gecontroleerde omgeving wordt contaminatie (zoals stofdeeltjes) voorkomen.

 

Voorbeelden van de mogelijkheden zijn:

  • Complete assemblage van producten volgens een Lean process flow
  • Het kwalificeren van producten met behulp van onder meer lektesten, drukvaltesten flowmetingen en particle metingen
  • Reiniging van producten
  • Verpakken van producten

 

 

Snelle betrouwbare levering door

beheersing van de supply chain

 

Het kunnen produceren van een product vereist het inkopen van de juiste onderdelen met de juiste kwaliteit. Cruciaal voor het tijdig en kwalitatief goed leveren van een product is daarom het beheersen van de supply chain. Wij hebben de beschikking over een wereldwijd netwerk aan leveranciers met unieke competenties. Onze leveranciers beschikken over de mogelijkheden voor de productie van complexe onderdelen in verschillende materialen waaronder ook RVS, Titanium, Kunststoffen (POM, HDPE, PEEK etc.).

 

Per component of project zullen wij de juiste supplier selecteren op basis van uw eisen. 

 

 

Vraag onze competentie note Assemblage en Productie aan!


Wilt u meer weten over onze mogelijkheden ten aanzien van assemblage? Wilt u het stappenplan proces engineering aanvragen? Vul dan het formulier in of stuur een e-mail naar verkoop@pneutec.nl. Bellen met één van onze Product Specialisten is natuurlijk ook mogelijk: 023 569 90 90


© 2015 - , Pneutec.