Nieuws

 

Wij houden u graag op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen.

Blijf op de hoogte en meld je aan voor onze nieuwsbrief!


Pneutec overgenomen door Aalberts Industries

18 Juli 2017, Pneutec

Toen ik 30 jaar geleden met Pneutec begon, kon ik me niet voorstellen dat Pneutec zo'n uitstekende systeemintegrator zou worden in pneumatiek, vacuüm en elektronische technologie.

Per 1 juli is Aalberts Industries N.V. 100% eigenaar van Pneu/tec B.V.

Hoe stel ik de positie van een lineaire actuator vast?

12 April 2017, Niels Davids

Reedsensoren kunnen aangeven of de cilinder zich wel of niet in een bepaalde positie bevindt. In sommige gevallen is het echter nodig om te weten in welke precieze positie de zuiger van de cilinder zich bevindt. Voor dit soort applicaties is de lineaire positiemelder van Pneumax de ideale oplossing.

Tijd voor een feestje: Pneutec bestaat 30 jaar!

01 Februari 2017, Omar Ebadi

Vandaag 1 februari 2017 bestaat Pneutec 30 jaar. Een mooi moment om stil te staan bij de hoogtepunten van de afgelopen 30 jaar. Daarnaast wil Pneutec vooral vooruit kijken en focussen op de toekomst die volop kansen biedt.

Industrie 4.0, de invloed op machines

04 Januari 2017, Liesbeth Slob

Vorige maand vond de derde editie van het Machinebouw event plaats, waar we werden bijgepraat over industrie 4.0 en de invloed daarvan op de machines en het bedrijfsleven.

Verschil snelheidsregelventiel en drukreduceerventiel

27 December 2016, Edwin van den Nieuwendijk

Zowel het snelheidsregelventiel als het drukreduceerventiel worden vaak in pneumatische systemen gebruikt. Er is een misverstand over het verschil tussen deze twee componenten.

Molex: klantspecifieke oplossingen

16 December 2016, Edwin van den Nieuwendijk

Molex is fabrikant van één van de grootste portfolio’s op het gebied van connectiviteit en bedrading oplossingen. Geschikt voor diverse industrieën.

Pneumatiek speciaal voor de Packaging

13 December 2016, Edwin van den Nieuwendijk

De verpakkingsindustrie is een dynamische sector waarin technologische ontwikkelingen snel gaan. Deze snelle ontwikkelingen worden onder andere gedreven door de steeds hogere eisen die de eindklanten stellen en trends zoals shelf ready packaging, convenience, ready to eat en het snel kunnen wisselen van het type verpakking. Hierdoor heeft u als packaging OEM dus met veel uitdagingen te maken. Pneutec helpt u graag om de performance van uw systemen te verhogen door het bieden van de juiste oplossingen voor uw applicatie.

Vacuümtransporteurs voor farmaceutische toepassingen

07 December 2016, Mihaela Craita

Piab heeft het vacuümtransport programma uitgebreid met de piFLOWp en de piFLOWt. Deze transporteurs zijn geschikt voor het transporteren van poeder en bulk. De systemen zijn speciaal ontworpen voor toepassingen binnen de farmaceutische industrie en voldoen daarnaast aan de geldende veiligheids- en hygiëne-eisen uit deze sector.

Magneetventielen voor vloeistoffen geschikt voor kleine series

30 November 2016, Edwin van den Nieuwendijk

Pneumax heeft sinds kort het productprogramma uitgebreid met een breed scala aan magneetventielen. Deze magneetventielen zijn uitgevoerd in messing en roestvaststaal. Ze zijn ontworpen om stroming van lucht, water, stoom en verschillende andere aanverwante vloeistoffen te beheersen.

Pure Process Series: een wereld vol mogelijkheden

21 November 2016, Niels Davids

Koganei heeft door de jaren heen veel ervaring en expertise opgedaan op het gebied van precisie pneumatiek in hightech sectoren zoals de semi-conductor industrie, de voedingsmiddelenindustrie en de chemische industrie. Mede door deze specifieke kennis en ervaringen uit deze sectoren, is de Pure Process Series ontwikkeld.

Nauwkeurig en High Speed sorteren. Hoe doe ik dat?

15 November 2016, Edwin van den Nieuwendijk

Consumenten stellen steeds hogere eisen aan de kwaliteit van de producten die zij kopen. Wanneer de consument bijvoorbeeld een zak snoepjes koopt, wil men er geen snoepjes in hebben met een afwijkende kleur. Of wanneer de consument een blister met pillen koopt, eist men dat er geen misproducties in zitten. En ga zo maar door. De eisen en wensen van de consument worden uiteindelijk vertaald in harde eisen, waar machinebouwers aan dienen te voldoen bij het ontwikkelen van machines.

Vacature: Assemblage medewerkers (cleanroom) 24-40 uur p/w

01 November 2016, Rosan Gerstmeijer

Als assemblage medewerker cleanroom ben je dagelijks onderdeel van het gestroomlijnde proces van de assemblage van hightech systemen.
Misschien denk je dat de functie van assemblage medewerker eenvoudig is. Dat is het echter niet.

Vochtprobleem bij export machines naar tropische landen

31 Oktober 2016, Niels Davids

Bent u een machinebouwer en exporteert u uw pneumatisch aangedreven machines naar landen met een tropisch klimaat? Het tropische klimaat en een hoge luchtvochtigheid kunnen de door uw geproduceerde machines gedurende de werking negatief beïnvloeden.

Bezoek Pneutec op de Precisiebeurs

26 Oktober 2016, Mark Dijkstra

Na de voorgaande vijf succesvolle edities is Pneutec ook dit jaar weer aanwezig op de Precisiebeurs in het NH Conference Centre Koningshof te Veldhoven. Kom ons bezoeken op stand 220.

De beste persluchtkwaliteit voor uw applicatie

19 Oktober 2016, Edwin van den Nieuwendijk

Het gebruik van perslucht om een machine of applicatie aan te drijven is veilig, veelzijdig, flexibel en de besturing is éénvoudig. Daarnaast is de bedrijfszekerheid hoog. Daar tegenover staat dat het maken van perslucht door een compressor relatief kostbaar is. Bij het maken van perslucht, zal circa 75% van de energie opgaan in warmte en circa 25% zal daadwerkelijk worden gebruikt voor de vervaardiging van perslucht.

Steelline: elektrisch bediende RVS ventielen

14 Oktober 2016, Niels Davids

Pneumax heeft de Steelline serie uitgebreid met elektrisch bediende RVS ventielen. De body van deze ventielen is vervaardigd uit RVS (AISI 316). Binnen deze serie kan er gekozen worden voor verschillende typen afdichtingen, afhankelijk van de temperatuureisen. Daarnaast heeft deze ventiel serie een beschermklasse IP66, waardoor de ventielen in een brede range van omgevingen ingezet kunnen worden.

iDP valve: ideaal voor agressieve gassen en vloeistoffen

16 September 2016, Niels Davids

Humphrey heeft onlangs de nieuwe iDP (inert Diaphragm-Poppet) ventielen geïntroduceerd. Deze nieuwe ventielserie is zeer geschikt voor de toepassing bij agressieve vloeistoffen en gassen. Hierdoor kan het goed gebruikt worden in het hightech markt segment, in toepassingen zoals medische apparaten, analyse apparatuur en waterzuiveringsapplicaties.

MTP700 pomp: voor uiteenlopende watertoepassingen

12 September 2016, Niels Davids

Recentelijk heeft CEME S.p.a de innovatieve MTP700 pomp geïntroduceerd. Deze perifere pomp is geschikt voor diverse watertoepassingen. Daarnaast is de pomp ook geschikt voor behandeling van andere vloeistoffen op waterbasis die geen schurende deeltjes of agressieve stoffen bevatten.

Aandachtspunten bij de ontwikkeling van medische applicaties

07 September 2016, Niels Davids

De medische sector is een markt met een stabiele groei. Deze groei wordt voornamelijk veroorzaakt door nieuw ontwikkelde technologieën, die leiden tot ingrijpende product innovaties. Wat zijn de aandachtspunten waar op gelet dient te worden bij de ontwikkeling van medische applicaties?

Compact proportioneel drukregelaar

24 Augustus 2016, Niels Davids

Moderne industriële applicaties vereisen voortdurend steeds meer verfijnde en beter presterende pneumatische componenten. Eén van de belangrijkste factoren bij het ontwerpen van machines is de mate van flexibiliteit en de mogelijkheid om custommade de parameters in de machine aan te passen.

Pneumatiek voor mobiele en draagbare toepassingen

18 Augustus 2016, Edwin van den Nieuwendijk

Bij de ontwikkeling van een nieuw product of toepassing is het selecteren van het juiste ventiel veelal een uitdaging op zich. Bij het ontwerpen van een mobiele toepassing of draagbare applicatie voor medische apparatuur komen daar nog extra uitdagingen bij. De punten die bij draagbare pneumatische toepassingen de aandacht verdienen hebben we hieronder op een rij gezet.

Het dimensioneren van een vacuüm transportsysteem voor bulk

15 Augustus 2016, Mihaela Craita

Staat u op het punt om een nieuw vacuümsysteem voor het transport van een product in poeder-, korrel- of granulaatvorm aan te schaffen? Dan is het wellicht handig om eerst deze checklist te doorlopen. De systeemdesigner zal de antwoorden op deze vragen nodig hebben om het transportsysteem te kunnen dimensioneren, bouwen en deze uiteindelijk in bedrijf te nemen.

Vacature: Supply Chain Engineer M/V (40 uur p/w)

01 Augustus 2016, Rosan Gerstmeijer

Ben jij die techneut met communicatieve skills en ga jij voor kwaliteit en resultaat? Als Supply Chain Engineer maak je voor en samen met onze klanten een ontwerp of ontwikkel je een product. Je begeleidt vervolgens het hele proces van de klantvraag tot aan het uiteindelijke geassembleerde product.


Vacature: Stagiair Communicatie M/V (24 uur p/w)

01 Augustus 2016, Rosan Gerstmeijer

Zoek je een uitdagende communicatie stage bij een innovatief en hightech bedrijf? Recent hebben wij een rebranding ondergaan en zijn wij nu op zoek naar een communicatietalent die ons kan helpen onze missie nog beter naar buiten te brengen.

Hoe engineer ik een fluid control applicatie?

19 Juli 2016, Edwin van den Nieuwendijk

Beheersing van de flow is in veel applicaties een terugkerende uitdaging. Bij het engineeren van een fluid control applicatie gaat het niet alleen om het selecteren van de fluid control componenten, zoals een magneetventiel, een drukschakelaar of een magneetpomp. Het gaat vooral om de omstandigheden waar de gehele applicatie of de gehele machine in dient te opereren.

Pneutec feliciteert Pneumax met haar 40 jarig bestaan

07 Juli 2016, Niels Davids

Pneumax S.p.A.is opgericht in 1976 en viert dit jaar het 40 jarig bestaan. Gedurende de jaren heeft Pneumax een significante groei doorgemaakt. Wat begon als een bedrijf dat voornamelijk pneumatische componenten voor houtbewerkingsmachines leverde, is uitgegroeid tot een groep met 19 dochterondernemingen, waarvan 3 ondernemingen productiebedrijven zijn.

Efficiënt selecteren van componenten binnen de vacuum automation

10 Juni 2016, Mihaela Craita

Piab heeft een nieuwe manual uitgebracht voor de vacuum automation. Deze manual bevat een duidelijke en beknopte uitleg over de toepassing van verschillende producten die Piab binnen de vacuum automation te bieden heeft. Hierdoor wordt een duidelijk beeld geschept van de mogelijkheden die beschikbaar zijn en de richtingen die ingeslagen kunnen worden.

Ultra compact solenoid ventiel voor kleine applicaties

08 Juni 2016, Niels Davids

Koganei heeft recent het meest kleine electrisch bediende ventiel ter wereld geïntroduceerd: de Koganei solenoid valve 005 series. Deze ventiel serie is ontwikkeld met de laatste en meest innovatieve technologieën. De toepassing van deze ventielen is uitermate geschikt voor de toepassing in applicaties die licht van gewicht dienen te zijn en tegelijkertijd een kleine afmeting dienen te hebben.

Voorkom dat uw machine of systeem oververhit raakt

27 Mei 2016, Niels Davids

Het is alweer voorjaar en de temperatuur buiten loopt steeds verder op. Dit is niet alleen buiten op de terrassen en aan het strand te merken, maar ook in de fabriekshallen en productieruimten. Dit kan nadelige gevolgen hebben voor uw machines en apparatuur. Veel delen in machines of apparatuur worden sowieso al warm, maar door de hogere buitentemperatuur loopt de warmte alleen maar op.

Lokaal uw persluchtdruk verhogen met een pressure booster

18 Mei 2016, Edwin van den Nieuwendijk

Het is niet altijd nodig om een relatief hoge druk (bijv. 10 bar) op uw persluchtleiding te hebben, wanneer een aanzienlijk groot deel van de pneumatische toepassingen op een lager drukniveau werkt. In zulke gevallen is het beter en energie-efficiënter om het drukniveau op de perslucht-leiding te verlagen. Is deze lagere persluchtdruk in sommige gevallen niet toereikend voor bepaalde toepassingen?

Vacature: (Junior) Magazijnmedewerker M/V ( 32 – 40 uur p/w)

02 Mei 2016, Rosan Gerstmeijer

Wil jij intern opgeleid worden tot magazijnmedewerker?
We zoeken een Pietje Precies, die weet van aanpakken en die gaat voor kwaliteit. Met behulp van jouw inzet lever je een onmisbare bijdrage aan de groei van ons bedrijf.

Wat zijn de voordelen van een NAMUR ventiel?

11 April 2016, Niels Davids

Een NAMUR ventiel is een pneumatisch ventiel met een zogenaamde NAMUR aansluiting. Door middel van dit type aansluiting kunnen de ventielen direct gemonteerd worden op een pneumatische actuator, bij de bediening van een vlinderklep, een kogelkraan of een afsluiter.

Verdubbel uw capaciteit met een Value Line vacuüm ejector

31 Maart 2016, Mihaela Craita

De technologie van de nieuwe Piab vacuüm ejector uit de Value Line is gebaseerd op een cartridge met een betere vacuüm performance in vergelijking met conventionele enkeltraps ejectoren van vergelijkbare bouwgrootte. De vacuüm flow van deze nieuwe vacuüm ejector is twee keer zo groot als de reeds bestaande lichtgewicht varianten. Daarnaast is deze nieuwe ejector zuiniger in gebruik.

Downsizing van uw analyse apparatuur

23 Maart 2016, Niels Davids

Hoe kan ik mijn applicatie downsizen en tegelijkertijd een hoge flow behouden? Het is dè uitdaging voor de medical OEM’ers en producenten van analyse apparatuur. Daarnaast is vaak een vereiste dat de gebruikte componenten resistent zijn voor het medium dat door uw applicatie heen stroomt, zoals een chemische oplossing of gedemineraliseerd water.

FRL Steel line: corrosiebestendig, compact en bedrijfszeker

17 Maart 2016, Edwin van den Nieuwendijk

Naast de RVS ISO 15552 cilinders uit de steel line, heeft Pneumax ook een complete RVS product range voor luchtverzorging en ventielen. De steel line valves & air service units zijn speciaal ontwikkeld voor de olie- en gasindustrie. Binnen deze industrie zijn de eisen ten aanzien van corrosiebestendigheid en extreme omstandigheden erg hoog.

SECTOR FOOD: Wat betekent de nieuwe EU verordening voor u?

07 Maart 2016, Mark Dijkstra

Per 1 januari 2016 is de nieuwe EU verordening 10/2011 van kracht. Dit heeft een grote impact op alle installaties in de voedingsmiddelenindustrie. Alle kunststoffen die direct in aanraking komen met voedingsmiddelen moeten namelijk voldoen aan de eisen die deze verordening stelt.

Hoe kan ik efficiënt water uit perslucht verwijderen?

26 Februari 2016, Niels Davids

Water in uw perslucht dient zoveel mogelijk vermeden te worden. Het kan ervoor zorgen dat uw applicatie of systeem minder betrouwbaar wordt en dat de levensduur sterk verkort wordt. Water in uw perslucht zorgt bijvoorbeeld voor aantasting van de seals in uw cilinders, het wegspoelen van de levensduursmering, ophoping van vuil in uw ventielen en corrosievorming in uw persluchtleiding.

Uw rendement verhogen binnen uw robot toepassing?

21 Januari 2016, Mihaela Craita

Middels het toepassen van de nieuwe DURAFLEX B zuignappen van Piab kunnen onze klanten de productiviteit verhogen en energie besparen. Door de combinatie van een stabiele body, een kleine inbouwmaat en een zachte lip met hoge afdichtingseigenschappen, zijn deze zuignappen uitermate geschikt voor toepassingen met een hoge snelheid.

Innovatie en flexibiliteit binnen de automotive industrie

04 November 2015, Edwin van den Nieuwendijk

Pneutec realiseert samen met klanten een kortere time-to-market en is continu bezig met het vernieuwen van technologie. Wij helpen u om zowel de technologische als economische voorsprong binnen uw markt te vergroten. Pneutec doet dit door toepassing van de hightech producten van Pneumax gericht op de automotive sector, i.c.m onze ervaring op het gebied van design & implementatie.

Pneutec aanwezig op de Aquatech Amsterdam 2015

27 Oktober 2015, Niels Davids

Binnenkort is het weer zover! Op 3-6 november vindt het meest toonaangevende vak evenement ter wereld op het gebied van proces-, drink- en afvalwatertechnologie weer plaats: de Aquatech Amsterdam. Pneutec zal als distributeur van het fabricaat CEME S.p.A, dé marktleider op het gebied van fluid control, aanwezig zijn op de stand van CEME.

Bezoek Pneutec op de precisiebeurs 2015

22 Oktober 2015, Mark Dijkstra

Na eerdere succesvolle edities neemt pneutec ook dit jaar weer vol enthousiasme deel aan de Precisiebeurs in Veldhoven. De precisiebeurs is hét platform waar alle hightech bedrijven op het gebied van precisietechnologie samenkomen om te laten zien wat zij in huis hebben.

Nieuwe huisstijl Pneutec

07 September 2015, Omar Ebadi

Sinds ons bestaan zijn wij continu in beweging geweest om innovatief en vooruitstrevend te zijn voor u als klant. Inmiddels hebben wij ons verder ontwikkeld als kenniscentrum, ontwerper, bouwer en als uw sparringpartner. Wij zijn uitgegroeid tot een hightech bedrijf dat kennis toevoegt aan uw engineeringsvraagstukken. Onze identiteit en huisstijl hebben we hierop aangepast.

Piab Value Line – Good performance at a value price

06 September 2015, Niels Davids

Piab, de wereld marktleider in vacuümtechnologie, heeft een nieuwe productlijn geïntroduceerd genaamd Value Line - good performance at a value price. Deze scherp geprijsde productlijn bestaat uit 21 zuignappen in drie verschillende vormen met daarnaast twee lichtgewicht vacuüm ejectors.

Pneumax ISO 15552 cilinder Steelline series

06 September 2015, Niels Davids

De nieuwe RVS ISO 15552 cilinder uit de Steel line serie (series 1393-1394) van Pneumax is speciaal ontworpen voor applicaties waar duurzaamheid en corrosie bestendigheid belangrijk is, zoals applicaties binnen de voedingsmiddelenindustrie, de offshore en de farmaceutische industrie.

© 2015 - , Pneutec.