Nieuws

 

Wij houden u graag op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen.

Blijf op de hoogte en meld je aan voor onze nieuwsbrief!


Voorkom dat uw machine of systeem oververhit raakt.

26 Juni 2020,

Het is zomer en de temperatuur buiten loopt steeds verder op! Dit is niet alleen buiten op de terrassen te merken, maar ook in de productieruimten en fabriekshallen. Dit kan nadelige gevolgen hebben voor uw machines. Veel delen in machines worden sowieso al warm, maar door de hogere buitentemperatuur loopt de warmte alleen maar op.

Constante snelheden bij pneumatische cilinders.

26 Juni 2020,

Het is bekend dat een standaard pneumatische cilinder gedurende zijn cyclus geen constante snelheid heeft. Dit komt doordat lucht samendrukbaar is. Voor bepaalde applicaties is dit niet ideaal, bijvoorbeeld bij toepassing in frees-, boor- of zaagmachines.

Veiliger werken met pneumatiek; Twee tips

26 Juni 2020,

Wanneer een machine of systeem ontworpen wordt dient deze aan de gestelde functionele eisen te voldoen. Echter is het minstens zo belangrijk om ook aandacht aan de veiligheid te besteden. Veel veiligheidseisen zijn wettelijk vastgelegd, maar er kunnen zich toch gevaarlijke situaties voordoen bij het ‘oneigenlijk gebruik’.

Hoe stel ik de positie van een lineaire actuator vast?

25 Juni 2020, Niels Davids

Reedsensoren kunnen aangeven of de cilinder zich wel of niet in een bepaalde positie bevindt. In sommige gevallen is het echter nodig om te weten in welke precieze positie de zuiger van de cilinder zich bevindt. Voor dit soort applicaties is de lineaire positiemelder van Pneumax de ideale oplossing.

Pneutec overgenomen door Aalberts Industries

01 Juli 2017, Pneutec

Toen ik 30 jaar geleden met Pneutec begon, kon ik me niet voorstellen dat Pneutec zo'n uitstekende systeemintegrator zou worden in pneumatiek, vacuüm en elektronische technologie.

Per 1 juli is Aalberts Industries N.V. 100% eigenaar van Pneu/tec B.V.

Tijd voor een feestje: Pneutec bestaat 30 jaar!

01 Februari 2017, Omar Ebadi

Vandaag 1 februari 2017 bestaat Pneutec 30 jaar. Een mooi moment om stil te staan bij de hoogtepunten van de afgelopen 30 jaar. Daarnaast wil Pneutec vooral vooruit kijken en focussen op de toekomst die volop kansen biedt.

© 2015 - , Pneutec.