Pneutec: uw partner in het beheersen van stromingen en beweging

 

Het succes van de machine die u produceert of de productielijn die in uw fabriek operationeel is, wordt mede bepaald door de snelheid en betrouwbaarheid van de uitvoering. Bij herhaling worden in hoog tempo bewegingen uitgevoerd en flows gestuurd. Om de performance te kunnen garanderen moeten componenten goed worden gekozen en applicaties op een slimme manier worden gebouwd.

 

Vrijblijvend sparren met één van onze Product Specialisten?

 

Voor een goede inventarisatie is het nodig de omstandigheden te definiëren. We kunnen u daarna helpen met de juiste onderdelen. Wilt u weten hoe dit werkt? Neem dan contact op met één van onze Product Specialisten. Zij helpen u graag verder. U kunt hieronder ook de stappen lezen waarmee wij u helpen de juiste keuze te maken.

 

Product specialisten

Welke stappen zijn nodig om

de juiste keuze te maken?  

Wij helpen u door samen met u de volgende stappen te doorlopen:

 

1. Probleemomschrijving

 

Het begint met de probleemomschrijving. Gaat een onderdeel snel kapot? Disfunctioneert een machine? Ontstaat er uitval? Zijn onderhoudskosten te hoog? Zo maar een greep uit de vele situaties die denkbaar zijn.  

 

Begin met het omschrijven van de situatie, het functioneel ontwerp. Wat moet de betreffende machine doen of leveren in de ideale situatie?

 


2. Functioneel ontwerp

 

Een verdieping van het functioneel ontwerp is het inzicht in de fysische eigenschappen, zoals snelheid, kracht, massa, druk, flow en frequentie. De te kiezen componenten moeten optimaal functioneren onder die omstandigheden.

 

Ten aanzien van bijvoorbeeld cilinders, ventielen, kleppen en andere componenten is er een veelheid aan mogelijkheden. We kunnen die mogelijkheden voor u schetsen en uitrekenen.


3. Omstandigheden

 

Vervolgens spelen de omstandigheden een belangrijke rol; het milieu. Bevindt uw toepassing zich in de offshore, voedingsmiddelenindustrie, semi-conductor industrie, agrarische industrie of in nog andere omstandigheden? Dan gelden mogelijk speciale condities voor de componenten. 

 

 

 

Ze moeten bijvoorbeeld bestand zijn tegen hoge temperaturen of temperatuurschommelingen, vochtigheid, UV straling (zonlicht), zuurgraad of reinheidsklasse. Op basis hiervan kunnen keuzes worden gemaakt voor materiaalsoorten.

De juiste componenten voor uw toepassing

 

 

Op basis van deze gegevens kunnen we u uitstekend informeren over de te gebruiken onderdelen. Daarmee is uw vraagstuk mogelijk nog niet afgerond. Wellicht zoekt u ook naar logistieke oplossingen, zoals:

 

  • Constante levering
  • Snelle levering
  • Voorraadbewaking
  • Kortingsregelingen bij hoge afname
  • Documentbeheer, denk aan tekeningen
  • Garantie
  • Kwaliteitsbewaking en testen
  • Supply chain management

 

Product Specialisten

 

Onze Product Specialisten hebben kennis en jarenlange ervaring in het omzetten van technologische mogelijkheden in concrete toepassingen.
 

We zijn gespecialiseerd om u snel te helpen met uw complexe vraagstukken. Dit voor een breed scala aan applicatiegebieden als: PneumatiekVacuumtechniekFlow control, en Dempingstechniek.
 

Als kennisbaak binnen de supply chain zijn wij de specialisten die niet alleen kennis hebben van een product, maar altijd graag verder denken naar een oplossing. Hierbij gaan we verder dan de standaard informatie die in de productspecificaties staat.

 

Bekijk alle Product Specialisten

 

 

 

 

Mihaela Craita

Product Specialist

 

  • Vacuümtechniek

 Vraag onze specification sheet aan!

 

Wilt u meer weten over de keuze van de juiste componenten voor uw systeem? Vul dan het formulier in en dan krijgt u ook de Specification Sheet toegestuurd. U kunt natuurlijk ook met ons bellen via 023 569 90 90 of een e-mail sturen naar verkoop@pneutec.nl.


© 2015 - , Pneutec.