Maak kennis met de SWING CLAMP CYLINDERS SERIES RT

De swingcilinder in de markt ook bekend als zwenkcilinder, draaiklem cilinder of zwenkklem is ontwikkeld om ruwe materialen of halffabricaten vast te klemmen tijdens bijvoorbeeld een machinale bewerking.

Door de lineaire beweging van een dubbelwerkende actuator te combineren met een roterende beweging is het mogelijk onbeperkte toegang te creëren tot uw gereedschapsklem of werkstuk voor uw tooling.

De vrije toegang tot in het spangereedschap maakt het tevens eenvoudiger uw productie proces te automatiseren met bijvoorbeeld een Robot of Cobot met end of armtooling.

De kracht van de swingcilinder

Pneutec kan als distributeur van Pneumax Spa de swingcilinder in de diameters ø40 en 50 mm  aanbieden. De keuze tussen beide uitvoering wordt voornamelijk bepaald door de klemkracht die uw nodig heeft om uw werkstuk vast te houden. De cilinders leveren een respectievelijke klemkracht van 924 en 1610 Newton  bij 10 bar. De rotatie van 90° links- of rechtsom wordt gerealiseerd in een slaglengte van 21 mm.

De dubbelwerkende cilinder is standaard verkrijgbaar in de slaglengte 10, 20, 30 en 50 mm. Naast deze keuze zijn optioneel verkrijgbaar:

  • Bracket, klemarm die volledig vrij gepositioneerd kan worden over 360°.
  • Aanslag rubber, clampingtip om beschadiging van uw werkstuk te voorkomen
  • Montage flenzen die naar eigen keuze op de voor- of achterzijde van de cilinder gemonteerd kan worden.

Voor de signalering en elektronisch vrijgave kan gebruikt worden gemaakt van reedsensoren die direct in de cilinderbuis of door middel van een bracket aan de behuizing gemonteerd worden.

Afhankelijk van de omgeving en met name de omgevingstemperaturen is de cilinder uit te voeren met afdichtingen van nitrilrubber (NBR), viton (FKM) of polyurethaan (PU) waarmee een totaal temperatuurbereik van -30° tot 150°C gecreëerd is.

De draaiklem cilinder is daarnaast opgebouwd uit een aluminium behuizing en chroomstalen zuigerstang.

Product catalogue >

Neem contact met ons op!

Staat u uw gewenste uitvoering er niet tussen neem dan contact met één van onze applicatiespecialisten om uw wensen in kaart te brengen en een bijpassende model te selecteren.

Inhoud

Gerelateerde posts
Scroll naar boven