Ontdek de innovatieve producten van AVAC!

Vorig jaar nam Piab AVAC Vakuum Teknik AB over, een bekende Zweedse vacuümspecialist met een solide productportfolio. Een selectie van het AVAC-assortiment is nu opgenomen in het Piab-assortiment. De producten van AVAC zijn een perfecte aanvulling op de activiteiten van Piab op het gebied van automatiseringscomponenten en voegt innovatieve producten toe voor speciale niche toepassingen. Het subassortiment omvat producten die tot de meest vertrouwde bestsellers van AVAC van de afgelopen jaren behoren.

De MFE multifunctionele ejector

De eerste in deze lijn is MFE, een multifunctionele ejector met een compact, stapelbaar ontwerp en bewezen duurzaamheid. Het heeft geïntegreerde bedieningselementen zoals een aan/uit-klep, afblaasklep, vacuümveiligheidsklep en energiebesparingsfunctie. De MFE is een uitstekende keuze voor stofintensieve processen (IP65-klasse) en afgedichte toepassingen waarbij enige multifunctionaliteit op prijs wordt gesteld, bijvoorbeeld bij de handling van glas of plaatmetaal. De MFE is configureerbaar en kan worden aangepast aan de meeste behoeften.

De BRE booster release ejector

De volgende is de Booster-Release Ejector (BRE). Deze is ontworpen voor pick-and-place-toepassingen met ultrahoge snelheden. Met de juiste robot kan BRE meerdere hefbewegingen per seconde genereren. De hogere snelheid wordt mogelijk gemaakt door een gepatenteerde ultrasnelle blow-off die wordt ondersteund door drie stromen: van de ejector, het magneetventiel en de uitlaat. BRE is geschikt voor sorteren met hoge snelheid en processen met grote volumes binnen elke industriële sector.

De MCE multi-circuit ejector 

De derde toevoeging aan het Piab-assortiment vacuümpompen is de MCE (Multi-Circuit Ejector). Het is een lucht aangedreven ejector met één trap en meerdere onafhankelijke vacuümcircuits. Aangezien elk kanaal zijn eigen uitlaat heeft, wordt het vacuüm veilig gehandhaafd in alle kanalen, ongeacht het aantal zuignappen dat in direct contact staat met het opgetilde object. MCE is geschikt voor toepassingen zoals in- en uitvoer van metaalvormmachines.

Aanvullingen op het AVAC product programma

Naast de nieuwe pompen zullen ook drie nieuwe vacuümsensoren hun opwachting maken: F08-K, een compacte vacuümschakelaar met I/O-Link interface, de F09-T-K (aanbevolen voor de MCE), een bijzonder compacte analoge vacuümsensor ontworpen voor krappe ruimtes, en tot slot de PICO-02 die geschikt is voor zowel gecentraliseerde als gedecentraliseerde vacuümejectoren, wordt geleverd met IO-Link interface en digitaal display en volledig programmeerbaar is zonder externe eenheid.

Inhoud

Gerelateerde posts
Scroll naar boven