Voorkom dat uw machine of systeem oververhit raakt


27-05-2016 - Niels Davids

              cabinet koeler                    cabinet cooler machine 

 

Voorkom dat uw machine of systeem oververhit raakt

Het is alweer voorjaar en de temperatuur buiten loopt steeds verder op. Dit is niet alleen buiten op de terrassen en aan het strand te merken, maar ook in de fabriekshallen en productieruimten. Dit kan nadelige gevolgen hebben voor uw machines en apparatuur. Veel delen in machines of apparatuur worden sowieso al warm, maar door de hogere buitentemperatuur loopt de warmte alleen maar op. Denk bijvoorbeeld aan een te hoge temperatuur in schakelkasten, de warmteontwikkeling in de behuizing van machines of oververhitting van industriële computers.

 

Cabinet Cooler: de voordelen ten opzichte van andere koelsystemen

Meech Air Technology heeft een doeltreffende oplossing voor koelingsproblemen; de Cabinet Cooler. Met dit uitgekiende pneumatische koelsysteem wordt er door middel van een koude luchtstroom voorkomen dat apparatuur en behuizing oververhit raken. Daarnaast wordt het binnendringen van schadelijke stof- en vuildeeltjes in de behuizing of schakelkast voorkomen. De Cabinet Cooler onderscheidt zich ten opzichte van de gebruikelijke ventilatoren die doorgaans voor hetzelfde doel worden gebruikt, echter zuigen deze ventilatoren stof naar binnen en zijn deze in de praktijk minder effectief. Daarnaast werkt de Cabinet Cooler zonder netspanning en is het systeem vrijwel geheel uitgevoerd in RVS. Hierdoor is dit systeem goed toe te passen in vochtige omgevingen, zoals binnen de voedingsmiddelenindustrie. Een ander voordeel is bovendien dat er geen bewegende delen worden toegepast, waardoor dit koelsysteem zeer weinig onderhoud nodig heeft.

 

De werking van de Cabinet Cooler

Het belangrijkste deel van de Cabinet Cooler bestaat uit de Vortex-tube. Deze plaatst men aan de bovenzijde van de schakelkast of de behuizing en dient op de persluchttoevoer aangesloten te worden. De werking is gebaseerd op het omzetten van de toegevoerde lucht in een extreem koude en een extreem warme luchtstroom. De zeer koude lucht wordt in de ruimte gebracht waar extra koeling benodigd is en de warme lucht komt in de atmosfeer terecht. Hierdoor wordt er altijd een kleine overdruk in stand gehouden, waardoor vervuilde warme buitenlucht niet naar binnen kan.

 

Wilt u advies over het toepassen van een Cabinet Cooler in uw systeem of machine? Neem dan contact op met één van onze Product Specialisten pneumatiek. Zij staan u graag te woord en kunnen u voorzien van een gepast advies. Of vul het formulier hieronder in.

Vragen over dit nieuwsbericht?

Heeft u vragen na het lezen van dit bericht, vul dan het formulier in en we zullen spoedig contact met u opnemen. U kunt ons ook bellen via 023 569 90 90 of een e-mail sturen naar verkoop@pneutec.nl.

 

 

 
© 2015 - , Pneutec.