Pneumax: Pneumatische componenten voor de industriële automatisering

 

Total cost of ownership, betrouwbaarheid en flexibiliteit zijn voor Pneumax geen woorden, maar een denkwijze die continu tot uitvoering komt in de bedrijfsvoering van de onderneming.
 

Sinds de oprichting van Pneumax S.p.A. in 1976 heeft het bedrijf een enorme groei doorgemaakt. Het frequent innoveren en het vernieuwen van technologieën door te luisteren naar de eisen en wensen van de klant, hebben sterk bijgedragen aan het succes van Pneumax. Met deze manier van bedrijfsvoering en visie is Pneumax in de loop der jaren uitgegroeid tot een degelijke en duurzame producent van pneumatische componenten en deeloplossingen.


Luisteren naar klanten leidt tot explosieve groei

 

De Pneumax groep is het moederbedrijf van 19 dochterondernemingen. Hiervan zijn 3 ondernemingen productiebedrijven, de overige ondernemingen zijn betrokken bij de productdistributie. De Pneumax fabriek in Lurano heeft een oppervlakte van 94.000m², waarvan 40.500m² bestaat uit productiehallen. Deze productielocaties zijn uitgerust met de nieuwste generatie productielijnen die voldoen aan de eisen die de hedendaagse pneumatiek markt vraagt.

Dit wordt voor u als Original Equipment Manufacturer vertaald in service en flexibiliteit.

Voor de toekomst heeft Pneumax ook ambitieuze plannen. Momenteel bouwt Pneumax een volledig nieuwe hal van 20.000m² waarin medio 2016 een compleet nieuwe lijn met RVS producten zal worden geproduceerd.

Productportfolio Pneumax en Titan

 

Het productportfolio van Pneumax bestaat uit verschillende productcategorieën geschikt voor een breed scala aan toepassingen, zoals:

 • mechanisch, pneumatisch of elektrisch gestuurde ventielen 
 • complete ventieleilanden 
 • uiteenlopende typen cilinders 
 • luchtconditioneringsunits 
 • manipulation units

Binnen de Pneumax groep is er ook nog een sterke dochteronderneming actief: Titan Engineering S.p.A. Titan focust zich op de productie van:

 • metalen koppelingen 
 • technopolymer koppelingen 
 • RVS koppelingen 
 • FDA-approved koppelingen 
 • Toebehoren, van push-in fittings tot geluidsdempers
 

Klantbehoefte vertalen naar innovatieve producten

en customized solutions

 

De motor van innovaties en de continue vernieuwing van technologieën is bij Pneumax de afdeling research & development. De organisatiestructuur van Pneumax is zo ingericht, dat de verschillende fasen van het ontwikkelingsproces voor nieuwe producten effectief kunnen worden doorlopen. 

Binnen dit proces staan zowel de technische als de economische requirements vanuit de markt centraal. Dit betekent dat u als OEMer kunt rekenen op betrouwbare pneumatische componenten die voldoen aan de snel veranderende eisen uit de specifieke branche waarin u zich bevindt. 

Pneutec en Pneumax: synergie voor

innovatie met een korte time-to-market 

 

 

De missie van Pneutec is om samen met onze klanten een kortere time-to-market te realiseren en daarnaast technologie te vernieuwen. Pneutec heeft Pneumax vanuit deze missie geselecteerd. Naast de innovaties en continue vernieuwing van technologieën, wordt er ook geïnvesteerd in de Product Specialisten. Jaarlijks worden de Product Specialisten door Pneumax getraind en daarnaast worden frequent de wederzijdse ervaringen gedeeld. 

Dit betekent voor u als OEMer dat u toegang heeft tot de nieuwste technologieën met daarbij een snelle leveringstijd en ontwikkelingstijd. Hierdoor kunt u zowel de technologische als de economische voorsprong binnen uw markt vergroten.

Product Specialisten

 

Onze Product Specialisten hebben kennis en jarenlange ervaring in het omzetten van technologische mogelijkheden in concrete toepassingen.
 

We zijn gespecialiseerd om u snel te helpen met uw complexe vraagstukken. Dit voor een breed scala aan applicatiegebieden als: PneumatiekVacuümtechniekFlow control, en Dempingstechniek.
 

Als kennisbaak binnen de supply chain zijn wij de specialisten die niet alleen kennis hebben van een product, maar altijd graag verder denken naar een oplossing. Hierbij gaan we verder dan de standaard informatie die in de productspecificaties staat.

 

Bekijk alle Product Specialisten

 

 

Niels Davids

Product Specialist

 • Pneumatiek
 • Fluid Control

Hulp nodig bij het selecteren van de juiste

pneumatische componenten?


Vul dan het contactformulier in. U kunt ons ook bellen. Onze Product Specialisten staan u graag te woord en kunnen u adviseren over de beste oplossing in uw specifieke toepassing. Wij zijn telefonisch bereikbaar via 023 569 90 90. U kunt daarnaast ook een e-mail sturen naar verkoop@pneutec.nl.


© 2015 - , Pneutec.