Piab: Al generaties lang expert in vacuümtechnologie

 

De missie van Piab is de productiviteit verhogen en energie besparen in industriële toepassingen. In 1951 werd Piab opgericht door de familie Tell. De naam van het bedrijf staat voor het getal pi (3,14) in combinatie met AB, wat de Zweedse versie van de Besloten Vennootschap is. Samen vormen ze Piab. 

 

De keuze voor het getal pi in de naam komt voort uit de eerste producten die ze maakten. Ze produceerden meetinstrumenten, waaronder passers. Piab ontwikkelde tegelijkertijd ook producten voor de vacuümtechnologie. Dit leidde eind jaren 60 tot het op de markt brengen van een heel bijzonder vacuümpincet. Daarna richtte het bedrijf zich volledig op de vacuümtechnologie.


Succes door innovatie en oplettendheid

 

 

De oprichter werd opgevolgd door 3 kinderen. Allen zonen van de oprichter, die het bedrijf overnamen en het lieten uitgroeien tot een multinational van formaat met vestigingen over de hele wereld. Er waren meerdere succesfactoren die leidden tot deze enorme groei.Een goed voorbeeld was de ontwikkeling van de enkelvoudige vacuümejector in 1970. Dit succesproduct werd daarna opgevolgd door een briljante innovatie. Terwijl de concurrentie de ejector probeerde na te maken, was Piab op weg om haar nieuwste innovatie te presenteren: de meertrapsvacuümgenerator. De aanleiding hiervoor was de hinder van het geluid aan de uitgaande poort van de ejector. 

Geluid werd gezien als energieverlies. Kon die energie volledig worden omgezet naar vacuüm? Dat kon!

 

Dankzij onderzoek en innovatie werd de meertrapsvacuümgenerator geoptimaliseerd. Wat bleek? De ejector presteerde het beste als de druk aan de voorkant van de ejector precies 3,14 bar was, net als het getal pi. Of dit toeval was, laten we over aan de geschiedschrijvers. Piab had in ieder geval een product ontwikkeld dat als beste presteerde in de markt en bovendien zuiniger was dan alle andere producten op de markt.

Topproducten in de markt door te luisteren naar de behoeften van klanten

 

Daarna ging het snel. Jaar op jaar werden nieuwe innovaties gedaan en boden ze topproducten aan de industrie aan. Piab onderdelen zijn nu in veel machines en productielijnen over de hele wereld te vinden. 

 
Vaak overigens onder eigen namen, maar meestal herkenbaar door het voorvoegsel pi, zoals de piCOMPACT, piFLOW, piGRIP en de piINLINE. Andere merken van Piab zijn COAX, DURAFLEX, PVA en VGS. 

De toekomstige ontwikkelingen en

de samenwerking met Pneutec

 

Piab heeft een hele sterke afdeling research en development met specialisten op 2 hoofdgebieden, namelijk industriële automatisering en material handling. Deze afdelingen brengen ieder kwartaal een innovatie op de markt. Dat zegt veel over de kracht van hun research proces en de wijze waarop dit is georganiseerd. Het continu ontwikkelen van nieuwe technieken wordt gestuurd vanuit de strategie van de onderneming, met als doelen: vragen uit de markt beantwoorden en de concurrentie voor blijven.

 
Sinds 2002 is Pneutec haar vertegenwoordiger in Nederland. Het was liefde op het eerste gezicht. Sinds die tijd ondersteunt Pneutec Piab in de technologische ontwikkelingen door vragen uit de markt - uw vragen - samen met Piab om te zetten naar oplossingen. Er is continu uitwisseling van informatie en ervaringen tussen Piab en Pneutec. Zowel Piab als Pneutec gaan uit van de grondhouding om telkens passende oplossingen voor uw vraagstukken te vinden. Het is die uitdaging die ons drijft en samenbracht.

Product Specialisten

 

Onze Product Specialisten hebben kennis en jarenlange ervaring in het omzetten van technologische mogelijkheden in concrete toepassingen.
 

We zijn gespecialiseerd om u snel te helpen met uw complexe vraagstukken. Dit voor een breed scala aan applicatiegebieden als: PneumatiekVacuümtechniekFlow control, en Dempingstechniek.
 

Als kennisbaak binnen de supply chain zijn wij de specialisten die niet alleen kennis hebben van een product, maar altijd graag verder denken naar een oplossing. Hierbij gaan we verder dan de standaard informatie die in de productspecificaties staat.

 

Bekijk alle Product Specialisten

 

 

 

Mihaela Craita

Product Specialist

 

  • Vacuümtechniek

Wilt u meer weten over vacuümtechnologie

of de producten van Piab?


Laat het ons weten. Vul het formulier in en leg ons uw uitdagingen voor. U kunt natuurlijk ook bellen met een van onze Product Specialisten via 023 569 90 90 of een e-mail sturen naar verkoop@pneutec.nl


© 2015 - , Pneutec.