Masterflex - een succesverhaal

 

Opgericht in 1987 en begonnen met slechts 3 medewerkers is Masterflex uitgegroeid tot een succesvolle beursgenoteerde onderneming en dé specialist voor high-tech industriële kunststof slangen en leidingen. Deze ontwikkeling is natuurlijk niet van de ene op de andere dag gegaan. In een hal van 400m² werd in 1987 in het Duitse Gelsenkirchen begonnen met de productie van kunststof slangen. Nog geen twee jaar later werd de productie verviervoudigd en verhuisde men naar een hal van 1600m². 

 

In het begin van de jaren negentig worden vervolgens vestigingen in Frankrijk en Groot-Brittannië geopend. En in 1994 wordt zelfs een compleet nieuwe fabriek van ruim 7000m² in thuisbasis Gelsenkirchen uit de grond gestampt.  

Technologische ontwikkelingen als drive

 

De drijfveer achter het succes van Masterflex is dat zij in al die jaren continu nieuwe producten heeft ontwikkeld. Door de kennis en kunde van haar medewerkers heeft zij onder andere brandstofcellen ontwikkeld en in 2004 al een E-bike op de markt gebracht.

Engineering staat bij Masterflex hoog in het vaandel! Ondanks deze variëteit aan innovaties is de core business van Masterflex altijd de ontwikkeling en productie van industriële slangen gebleven. 

Pneutec en Masterflex: een

professionele samenwerking

 

 

Voor Pneutec is het natuurlijk ontzettend prettig om dagelijks met een dergelijke professionele partner samen te kunnen werken. Het kwaliteitssysteem van deze partner voldoet aan alle eisen die wij aan onze supply chain stellen.

Dit uit zich in de hoge kwaliteit van de producten alsmede betrouwbare, snelle leveringen. Hierdoor zijn wij in staat onze klanten een kortere time-to-market te bieden. Uiteraard is Masterflex ook ISO 9001 gecertificeerd.

Product Specialisten

 

Onze Product Specialisten hebben kennis en jarenlange ervaring in het omzetten van technologische mogelijkheden in concrete toepassingen.
 

We zijn gespecialiseerd om u snel te helpen met uw complexe vraagstukken. Dit voor een breed scala aan applicatiegebieden als: PneumatiekVacuümtechniekFlow control, en Dempingstechniek.
 

Als kennisbaak binnen de supply chain zijn wij de specialisten die niet alleen kennis hebben van een product, maar altijd graag verder denken naar een oplossing. Hierbij gaan we verder dan de standaard informatie die in de productspecificaties staat.

 

Bekijk alle Product Specialisten

 

 

 

 

 

 

Mark Dijkstra

Product Specialist

  • Dempingtechniek
  • Slangen en Koppelingen

Bent u geïnteresseerd in industriële slangen en leidingen? 


Of wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op door het formulier in te vullen. U kunt ook bellen naar 023 569 90 90 of een e-mail sturen naar verkoop@pneutec.nl. Onze Product Specialisten helpen u graag! 


© 2015 - , Pneutec.