Vacuümtechniek toepassen om applicaties te realiseren

 

Een bijzonder onderdeel voor het beheersen van flow en beweging is het toepassen van vacuümtechniek. Het is een methode om zeer efficiënt goederen te transporteren, ze op te pakken en te verplaatsen. Denk aan granen of meel dat in zakken moet worden geladen of producten die vanaf een lopende band in een doos of op een pallet moeten worden geplaatst.

De voordelen van vacuüm creëren met perslucht

 

 

Installaties kunnen compact worden gebouwd

 

 

Snelheid neemt toe

 

 

Laag geluidsniveau

 

 

Eenvoudige componenten

te gebruiken

 

 

Lage onderhoudskosten

Vacuüm creëren om snel

en betrouwbaar te kunnen werken

 

De basis van vacuümtechniek is het drukverschil tussen de omgeving en een gesloten ruimte, zoals in een zuignap of vacuümkamer. De omgevingslucht zal altijd proberen binnen te dringen in deze gesloten ruimte, waardoor het product wordt vastgedrukt aan de zuignap. Hiermee kunnen producten opgepakt en verplaatst worden. De lucht van buiten doet het werk, dus er hoeft alleen een drukverschil te worden gecreëerd.


De zuignap of een ander component zorgt voor de afdichting, waardoor het drukverschil blijft bestaan. Deze afdichting is essentieel. De keuze van de vorm, het materiaal en de uitvoering zijn van groot belang om de beoogde resultaten, zoals snelheid en betrouwbaarheid, te kunnen behalen. Dan de volgende stap.

 

Beheersbaar en reproduceerbaar de lucht onttrekken
Er is een vacuümbron nodig, een mechanisme om de lucht uit bijvoorbeeld de zuignap te onttrekken. Deze vacuümbron regelt de onderdruk. Dankzij dit vermogen zijn de parameters, zoals onderdruk, tijd en flow beheersbaar en reproduceerbaar. Daarmee wordt de installatie betrouwbaar in het functioneren.

 

In onze toepassingen creëren we vacuüm met perslucht, gebaseerd op meertraps ejectortechnologie. De vacuümbron wordt samen met de zuignap speciaal per toepassing c.q. product geselecteerd. Deze combinatie leidt tot een betrouwbare installatie in uw productielijn.

 

Met vacuüm een applicatie maken die uw problemen oplost
Nu het vacuüm is gecreëerd en de bron is gekozen, kan de zuignap het werk doen. We helpen u met de keuzes voor de juiste zuignappen en de bijbehorende vacuümgeneratoren. Daarbij wordt de vacuümopstelling desgewenst ook nog uitgerust met bijvoorbeeld monitoringsystemen, switches, vacuümmeters en andere instrumenten. Allemaal bedoeld om de applicatie betrouwbaar, snel en efficiënt het werk te laten uitvoeren.

Vacuümtechniek toepassen

 

Op deze site laten we u graag zien wat er allemaal mogelijk is met vacuümtechniek. Vacuüm technologie wordt in veel productieprocessen toegepast om iets op te tillen, vast te houden of te verplaatsen. Dat kan met hele hoge snelheden, hoge betrouwbaarheid, met veel kracht en niet in de laatste plaats energiezuinig. Wist u dat met vacuüm technologie het energieverbruik met wel 30%, of meer, zal kunnen dalen?! 

 

We ontwerpen machines met speciale functies, zoals:

 • Dozen vormen of opzetten
 • Trays oppakken
 • Tussenlegvellen plaatsen
 • Producten vasthouden en verplaatsen
 • Producten vasthouden tijdens bewerkingen
 • Transport van poeders en granulaten of korrels
 • Zakken of folie vasthouden en verplaatsen

Vacuümtechnieken kunnen we inzetten om productieprocessen te automatiseren. We bedienen daartoe twee doelgroepen: De machinebouwer en de eindgebruiker, die de machine toepast in zijn fabriek.

 

Speciale vacuümtoepassingen
We doen dat door vanaf het begin met zowel de machinebouwer als de eindgebruiker om de tafel te zitten om technische oplossingen te ontwerpen bij de vraagstukken die er zijn. Vaak is een hoge snelheid gewenst of een hoge accuratesse. Standaardoplossingen voldoen dan niet altijd. Wij zetten onze kennis en ervaring in om hogere snelheden, lagere verbruikskosten en betrouwbare functies te realiseren.
 

 

 

Behalve dat we beschikken over kennis en ervaring hebben we ook de mogelijkheden om met uw eigen producten testen uit te voeren en concepten te verifiëren. We beschikken over een eigen vacuümlaboratorium, waar we testen uitvoeren en uw praktijksituatie functioneel nabootsen. Zo kunt u zich er van overtuigen dat onze oplossingen in uw machine of fabriek goed zullen werken.

 

Is vacuümtechniek voor u de juiste oplossing?
We staan in de startblokken om u te helpen met uw machine of fabrieksvraagstukken. Het is ons doel om de oplossingen praktisch, betrouwbaar en economisch gunstig te ontwerpen.  Zodanig dat u snelheid wint, kosten laat dalen, het rendement laat stijgen, of andere doelstellingen haalt, zoals het snel op de markt brengen van uw machines. Door met ons samen te werken bereikt u bovenal dat u in uw branche een technologische voorsprong realiseert. 
 

Verder bieden we u natuurlijk de mogelijkheid kennis te maken met onze specialisten, zodat u zich kunt overtuigen van onze kwaliteiten. Een eerste kennismakingsgesprek is bij ons vanzelfsprekend. 
 
Daarna helpen we u dan uw vragen te verduidelijken en te komen tot een functioneel ontwerp, waarna het design- of productieproces verder wordt vervolgd. Dankzij onze ervaringen kan dat in heel korte tijd plaatsvinden.

Product Specialisten

 

Onze Product Specialisten hebben kennis en jarenlange ervaring in het omzetten van technologische mogelijkheden in concrete toepassingen.
 

We zijn gespecialiseerd om u snel te helpen met uw complexe vraagstukken. Dit voor een breed scala aan applicatiegebieden als: PneumatiekVacuümtechniekFlow control, en Dempingstechniek.
 

Als kennisbaak binnen de supply chain zijn wij de specialisten die niet alleen kennis hebben van een product, maar altijd graag verder denken naar een oplossing. Hierbij gaan we verder dan de standaard informatie die in de productspecificaties staat.

 

Bekijk alle Product Specialisten

 

 

 

 

Mihaela Craita

Product Specialist

 

 • Vacuümtechniek

Een intelligente grijpoplossing met vacuüm

 

Wilt u met een hoge snelheid veel verschillende producten verwerken in uw productielijn of distributiecentrum? Lees dan verder waarom een vacuüm handlingsysteem op basis van een foamgripper een goede oplossing voor u is en vraag onderaan deze pagina een stappenplan voor het ontwerpen van uw eigen oplossing aan. 

 

Wanneer kiest u voor een vacuümgrijper?
Conventionele methoden met zuignappen voor het verplaatsen van dozen, blikken, kazen, potten en andere materialen werken niet als de variatie van de producten groot wordt. Bij verschillende vormen, gewichten en verpakkingen zijn andere oplossingen mogelijk: de Large area gripper. 

 

De Large area gripper is geschikt voor situaties waarbij er op de productielijn veel variatie is in de producten die verplaatst moeten worden. Denk aan glazen potten, hout of andere producten, die in aantallen of vorm kunnen verschillen. 

 

 

 

 

 

Foamgrippers kunnen grotere volumes van producten met variatie foutloos en snel overzetten, bijvoorbeeld van een stapel op een transportband, of van een transportband in een doos, of van een gehele laag met eindproducten op een pallet. 

 

Per situatie zal de applicatie moeten worden ontworpen. Onze engineers kunnen u precies vertellen hoe u dat eenvoudig kunt doen. Zo creëert u een optimale productietechniek voor u eigen situatie met allerlei voordelen:

 • Flexibiliteit
 • Geen omsteltijden
 • Snelheid
 • Gemakkelijke bediening
 • Beheersbaar

 

Efficiënte transport van poeder-, korrel- en / of vlokvormige

producten middels vacuümtransport

 
Verhoog productiviteit met vacuümtransport
Wilt u poeders, granulaat of korrels verplaatsen? Zoals snoep, pillen, pellets, graan, zaden, meel of andere producten. Of wilt u een monster nemen uit een batch? Moet dit alles bovendien efficiënt, energiezuinig, veilig en hygiënisch gebeuren? Dan is de kans groot dat u met een vacuümtransporteur, of conveyor, kunt bereiken wat u wilt: Transport van het materiaal op een snelle, goede en veilige manier.

 

Wanneer is een vacuümtransporteur geschikt?

Vacuümtransport is voor onderstaande situaties geschikt: 

 • Bij een gebrek aan ruimte
 • Bij een hoge eis aan hygiëne
 • Bij eisen voor een stofvrije ruimte
 • Als er geen contaminatie tussen verschillende producten mag plaatsvinden
 • Als er een kwetsbaar product verplaatst moet worden
 • Bij een gevaar van stofexplosie
 • Als er geen verlies aan product mag plaatsvinden.

 

 

 

 

 

 

Vraag de Checklist Vacuümtechniek aan!

 

Benieuwd naar de mogelijkheden?
Vul het formulier in, dan ontvangt u om te beginnen een hulpdocument om uw eigen proces in kaart te brengen. Aan de hand hiervan kunnen onze Product Specialisten u verder op weg helpen en adviseren. U kunt ons natuurlijk ook bellen op 023 569 90 90 om met een specialist van gedachten te wisselen. Een e-mail sturen kan ook: info@pneutec.nl.

 


© 2015 - , Pneutec.