Aan het woord Marjolein Meijer – Koomen

Je begon in 2022 je avontuur bij Pneutec, in een gloednieuwe functie als Project Buyer. Hoe was dat voor jou? In het begin richtte ik me voornamelijk op New Product Introductions (NPI) projecten, waarbij ik verantwoordelijk ben voor inkoopaanvragen en het begeleiden van inkoopactiviteiten. Dit omvat het uitzetten van prijsaanvragen bij leveranciers en het zoeken naar nieuwe partners. Tot op de dag van vandaag vormen deze taken nog steeds een groot deel van mijn werkzaamheden, maar ik kreeg ook de kans om mij bezig te houden met projectmatige werkzaamheden. Dus deze functie is in de loop de tijd behoorlijk uitgebreid.

Waar kunnen we dan aan denken? Eén van de aspecten die ik mocht aanpakken was het uitwerken van procedures die voorheen niet op papier stonden. Momenteel speel ik voor inkoop een leidende rol in master data. Deze projecten zijn doorgaans goed afgebakend wat ervoor zorgt dat ik ze na afloop fijn kan afronden. Het leukste aan mijn functie vind ik toch wel het netwerk dat ik heb opgebouwd binnen het bedrijf. Door veelvuldig contact te hebben met verschillende collega’s voel ik me echt betrokken bij diverse aspecten van de organisatie, en dat maakt het werk des te boeiender.

Een belangrijk aspect van mijn functie is de grote mate van zelfstandigheid. Ik krijg de vrijheid om mijn dag zelf in te delen, mijn tijd verstandig te besteden en prioriteiten te stellen. Deze vrijheid om zelf initiatieven te ontplooien, zoals het zoeken naar nieuwe leveranciers, maakt mijn werkervaring bij Pneutec extra leuk.

Laatst kreeg ik een verzoek van één van mijn sales-collega’s om te onderzoeken of we een andere leverancier konden vinden voor bepaalde producten met lange levertijden. Na grondig onderzoek ontdekte ik niet alleen een nieuwe leverancier die snellere levertijden bood, maar die ook nog eens voordeliger was. We zijn nu bezig met een testfase om te zien hoe goed hun producten presteren. Dergelijke projecten waarbij ik proactief kan handelen, vind ik leuk om te initiëren.

Is Pneutec een aantrekkelijke werkgever voor jou? Jazeker. De werksfeer staat hier absoluut op de eerste plaats. Al bij mijn eerste sollicitatiegesprek voelde ik de positieve ‘vibe’ binnen het bedrijf. Het is een geweldige groep mensen om mee te werken, niet slechts een paar collega’s, maar echt de hele organisatie. Iedereen is ontspannen, open voor verbeteringen en maakt graag een praatje om te weten hoe het met je gaat. Ze tonen oprechte interesse. Ook worden er regelmatig leuke evenementen georganiseerd, zoals sportactiviteiten, pub quizzen en barbecues.

Pneutec biedt een competitief salaris en goede secundaire voorwaarden. Zo is er bijvoorbeeld een thuiswerkbeleid, wat zorgt voor een fijne werk/privé balans. Bovendien krijgen wij extra bovenwettelijke vakantiedagen, wat het totale pakket van arbeidsvoorwaarden bij Pneutec erg aantrekkelijk maakt.

Voor mij betekent werken bij Pneutec gewaardeerd worden als collega en de vrijheid krijgen om mijzelf te ontwikkelen. Ik ga met plezier naar mijn werk en voel me gesteund door het feit dat het bedrijf verder kijkt dan alleen mijn CV. Ze zien mijn potentie en waarde als persoon, en dat maakt werken bij Pneutec bijzonder prettig.

Ik wil nogmaals de sfeer benadrukken, die moeilijk in woorden is uit te drukken. Het is iets dat je moet ervaren om het te begrijpen. Mijn reis bij Pneutec is nog maar net begonnen, en ik kan niet wachten om te zien welke geweldige kansen de toekomst zal brengen. Het is in ieder geval een bedrijf dat de potentie in mensen waardeert en je de ruimte geeft om te groeien en te bloeien.

Meer informatie? 

Bekijk de inspirerende  verhalen van: 

Word jij onze nieuwe collega? 

Scroll naar boven