Aan het woord Ana Wiersma - Trillat

Ana is sinds 1 mei 2023 werkzaam bij Pneutec als assemblage medewerker in de cleanroom en ze is ontzettend enthousiast over haar werk en over Pneutec. Waarom, dat vertelt ze je graag zelf.

Ik heb 32 jaar in de optiekindustrie gewerkt en heb daar een geweldige tijd gehad. Helaas stopte het bedrijf in Nederland en kwam ik zonder werk te zitten. In plaats van bij de pakken neer te zitten, besloot ik mijn netwerk te raadplegen voor nieuwe carrièremogelijkheden. Toen gaf mijn zwager me de tip dat hij iemand kende die bij Pneutec werkte en er positieve verhalen over hoorde. Na wat onderzoek op internet vroeg ik mezelf af of dit wel iets voor mij was. Mijn eerste reactie was: “Nee, ik wil geen ploegendienst draaien.” Maar er was iets wat mijn interesse wekte. De recensies die ik las waren positief en ik werd nieuwsgierig naar het bedrijf. Dus besloot ik mijn interesse te tonen en werd uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek.

Ik werd hartelijk ontvangen, wat voor mij erg belangrijk is. Ik dacht echt: “Dit vind ik leuk en prettig.” Tijdens de rondleiding vroegen ze wat ik ervan vond. Mijn antwoord was: “Dat weet ik niet.” Maar ik voelde me aangetrokken tot de bedrijfscultuur. Er volgde een tweede gesprek. Opnieuw werd me gevraagd wat ik ervan vond. Ondanks dat ik uit een andere branche kwam, besefte ik dat het een high-tech product was en zag ik veel overeenkomsten. Pneutec biedt structuur, kansen voor persoonlijke ontwikkeling, en de mogelijkheid om zelfstandig te werken, wat voor mij echt pluspunten zijn. Natuurlijk zijn er ook uitdagingen, maar die kunnen worden omgezet in kansen. Bovendien vind ik mijn werk erg leuk, iets wat ik nooit had verwacht.

Bij mijn start werd ik warm ontvangen, ik heb geweldige collega’s en degene die me inwerkte was fantastisch. Ik voel me helemaal op mijn plek! In het begin maakte ik me zorgen over de ploegendienst, maar dat bleek ongegrond. Ik ga elke dag met plezier naar mijn werk. Pneutec is mijn derde werkgever, en elke stap was een verbetering. Pneutec is gewoon een geweldige werkplek, ze zorgen goed voor hun personeel, de communicatielijnen zijn kort, de sfeer is harmonieus en de contacten met het management zijn uitstekend en toegankelijk.

Voor potentiële nieuwe collega’s en werkzoekenden zou ik willen zeggen: “Geef het een kans. Werken in een cleanroom is niet doorsnee en ach dat pak dat hoort er nu eenmaal bij maar daar raak je snel aan gewend.”

Meer informatie? 

Lees de inspirerende  verhalen van: 

Word jij onze nieuwe collega? 

Scroll naar boven