vacuüm grippers

Geavanceerde vacuüm grippers voor al uw material handling behoeften

In de wereld van automatisering en robotica, waar precisie en efficiëntie cruciaal zijn, zijn vacuüm grippers onmisbaar. Deze ogenschijnlijk eenvoudige, maar ingenieuze apparaten spelen een vitale rol in het hanteren en verplaatsen van objecten in productielijnen en assemblageprocessen.

Een vacuüm gripper, ook bekend als een vacuümtool, is een mechanisch apparaat dat gebruikmaakt van luchtdrukverschillen om objecten vast te grijpen en te manipuleren. Het principe erachter is eenvoudig: door lucht uit een specifieke ruimte te verwijderen, wordt er een vacuüm gecreëerd. Hierdoor wordt een lager drukgebied in de zuignap gecreëerd in vergelijking met de omgeving, waardoor een object aan de zuignap kan worden vastgezogen.

Andere categorieën

vacuüm zuignappen - vacuüm zuignap -

vacuüm zuignappen

Ontdek de kracht van vacuüm zuignappen: essentieel voor veelzijdige en schadevrije material handling in geautomatiseerde processen.
Lees verder!

vacuüm grijpers - vacuüm zuignappen

vacuüm grippers

Koop geavanceerde vacuüm grijpers: essentieel voor efficiënte, nauwkeurige en veelzijdige material handling in geautomatiseerde processen.
Lees verder!

vacuüm conveyor - vacuüm transport

vacuüm conveyor

Vacuüm conveyors voor nauwkeurig transport van poeders en korrels. Piab’s hoogwaardige systemen voldoen aan strenge industrienormen.
Lees verder!

De essentie van een vacuüm grippers

De magie van vacuüm grijpers ligt in hun eenvoudige, maar effectieve werking. Door het creëren van een vacuüm tussen de grijper en het object ontstaat een atmosferisch drukverschil. Dit verschil resulteert in een kracht die het object tegen de grijper drukt, waardoor een stevige grip zonder direct contact mogelijk is.

Soorten vacuüm grippers

Cobot and robot gripper

De piCOBOT® is een vacuüm ejector met geïntegreerde besturing, indicatoren en een display. Het is compatibel met verschillende robots dankzij diverse montagemogelijkheden volgens de ISO 9409-1 norm. Gecertificeerd door Universal Robots, kan het direct aan een UR robotarm worden gemonteerd en ondersteunt een instelbare grijper met zuignappen en plug-in software voor eenvoudige installatie.

Kenos vacuum gripper systeem

Kenos® is een vooraanstaand merk voor vacuüm grijpers geschikt voor diverse toepassingen zoals verpakkingen en voedsel. Het biedt flexibele oplossingen voor producten van verschillende vormen en maten. De grijpsystemen hebben geïntegreerde vacuümgeneratie of een externe optie. Ze gebruiken COAX® ejectors voor efficiëntie en flexibiliteit. De KVG mat is gemaakt van technisch schuim, en er zijn opties voor zuignappen uit de DURAFLEX® of Value Line® series.

palletizing solution

Piab biedt een breed scala aan End Of Arm Tools (EOAT) voor standaard en op maat gemaakte palletiseringunits met industriële robots. Deze tools garanderen een veilige, efficiënte operatie met minimaal onderhoud. Piab heeft diverse opties zoals pallet handling en sensoren. Hoewel er al enkele oplossingen op de website staan, worden er meer verwacht. Neem contact op voor informatie over het huidige en het toekomstige aanbod.

custom line solution  

Piab’s Custom Line Solutions biedt op maat gemaakte oplossingen voor specifieke uitdagingen. Deze zijn ontwikkeld voor unieke klant projecten. Dankzij het modulaire en parametrische ontwerp kunnen ze flexibel worden aangepast. Een oplossing die perfect aansluit op uw behoeften is slechts één klik verwijderd.

Voordelen 

  • veelzijdigheid: Ze kunnen een breed scala aan objecten hanteren, ongeacht de vorm, grootte of textuur, zonder de noodzaak van complexe aanpassingen.
  • nauwkeurigheid en repeatability: Ze bieden hoge precisie en herhaalbaarheid in de positionering van objecten, wat van vitaal belang is in productieprocessen.
  • bescherming van objecten: Ze zijn ideaal voor het hanteren van kwetsbare objecten, omdat ze geen krassen achterlaten en de objecten niet beschadigen.
  • snelheid en Efficiëntie: Ze kunnen objecten snel vastgrijpen en verplaatsen, waardoor de productiviteit en doorvoersnelheid toenemen.

Toepassingen van vacuüm grippers

  • de veelzijdigheid van vacuüm grijpers heeft ze geschikt gemaakt voor een breed scala aan toepassingen, waaronder:
  • verpakkingsindustrie: Voor het oppakken, verplaatsen en stapelen van producten op transportbanden.
  • automotive industrie: Voor het hanteren van auto-onderdelen zoals deuren, ramen en carrosseriepanelen.
  • elektronica assemblage: Voor het nauwkeurig plaatsen van kleine elektronische componenten op printplaten.
  • logistiek: Voor het sorteren, stapelen en laden/lossen van goederen in distributiecentra.
  • levensmiddelenindustrie: Voor het hanteren van voedselproducten zonder ze te beschadigen of te verontreinigen.

Heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op

Niels Davids portretfoto
Orifices spelen een essentiële rol in het reguleren van de waterstroom en bij het opschuimen van melk in een koffiemachine. Hierdoor wordt de doorstroomsnelheid van...
De BXP-ESD zuignappen zijn speciaal is ontwikkeld om de geaarde objecten te ontladen en de opbouw van statische elektriciteit veilig te dissiperen....
Ontdek de toekomst van cobot-technologie met de nieuwste innovatie van Piab - de piCOBOT® Electric. Dit volledig elektrische ontwerp maakt persluchtleidingen overbodig en zet daarmee...
Geen berichten meer om te tonen.
Scroll naar boven