Transporteer zaden met de piFLOW®i vacuüm conveyor

In de dynamische wereld van de zaadveredeling industrie dienen verschillende typen zaden getransporteerd te worden. Het gaat hier dan bijvoorbeeld om tomatenzaad, komkommerzaad, pompoenpitten of zaad van andere gewassen die nodig zijn voor het verpakkings- of productie proces. Binnen de zaadveredeling industrie ligt de nadruk op stofvrij transport, transport zonder product breuk en het voorkomen van contaminatie door kruisbesmetting. De piFLOW®i vacuüm conveyor van Piab biedt de perfecte oplossing om zaden te transporteren binnen een food & beverage omgeving. Hieronder gaan we dieper in op deze oplossing en wordt beschreven hoe dit toegepast kan worden.

Het toepassen van een vacuüm transportsysteem

Voordat we dieper ingaan op wat de piFLOW®i te bieden heeft, is het belangrijk om te begrijpen wat een vacuümtransportsysteem eigenlijk is. Stel je voor dat je zaden moet verplaatsen van het ene punt naar het andere in een productieomgeving. Methoden zoals handmatig tillen of mechanische transporteurs zoals schroeftransporteurs kunnen inefficiënt zijn en mogelijk gevaren met zich meebrengen, zoals stofvorming. Daarnaast kan het te transporteren (kostbare) zaad beschadigen. Hier bied vacuümtransport een passende oplossing. Met een vacuümtransporteur wordt gebruikgemaakt van vacuüm om materialen op een gecontroleerde en veilige manier te verplaatsen. Het systeem maakt gebruik van een luchtstroom om het gewenste materiaal op te zuigen en door een buizensysteem naar de gewenste bestemming te transporteren. Dit proces zorgt niet alleen voor een efficiënte verplaatsing van materialen, maar minimaliseert ook het risico op stofvorming en beschadiging.

Toepassing van piFLOW®i in de praktijk

Laten we dit in de praktijk bekijken met een concreet voorbeeld. Stel je voor dat je een productiefaciliteit hebt die gespecialiseerd is in de verwerking van veredelde zaden. Deze zaden moeten van het opslaggebied naar de verpakkingsafdeling worden verplaatst. Traditionele methoden zouden veel handmatig werk en risico op vervuiling met zich meebrengen.

Hier komt de piFLOW®f Vacuum Conveyor van Piab in beeld. Met zijn geavanceerde technologie kan deze vacuümtransporteur moeiteloos zaden opzuigen en door het gesloten systeem naar de gewenste bestemming verplaatsen. Dit minimaliseert het risico op besmetting, zorgt voor een efficiënter transportproces en biedt werknemers een schonere en veiligere werkomgeving.

Voordelen van de piFLOW®i vacuum Conveyor

Hieronder enkele voordelen van de piFLOW®i vacuüm conveyor:

  1. Hygiëne en veiligheid: De piFLOW®i conveyor is makkelijk te reinigen door de éénvoudige constructie welke bestaat uit een minimaal aantal bodydelen. Door dit hygiënische ontwerp kunnen er geen zaadjes achterblijven, waardoor er geen contaminatie plaatsvindt tussen de verschillende batches. Daarnaast zorgt depiFLOW®i zorgt voor een hygiënische, stofvrije en veilige werkomgeving in de productiefaciliteiten.
  2. Energie-efficiëntie: Dankzij het gebruik van COAX® Technology, de meest energie-efficiënte manier om vacuüm te produceren, draagt de piFLOW®i bij aan het verminderen van energieverbruik en kosten.
  3. Eénvoudige installatie en gebruik: De piFLOW®i is ontworpen voor eenvoudige installatie en gebruik, waardoor productiefaciliteiten snel en efficiënt kunnen overschakelen naar deze geavanceerde transporttechnologie.
  4. Breed toepassingsbereik: Deze transporteur kan een breed scala aan materialen aan. Naast zaden en pitten kunnen ook andere bulkgoederen getransporteerd worden, zoals melkpoeder, suiker, koffie, specerijen en nog meer.
  5. Voedselveilige materialen: Alle componenten die in contact komen met het getransporteerde materiaal voldoen aan voedselveiligheidsnormen, inclusief FDA-richtlijnen.

Ontdek de piFLOW®i vacuüm conveyor op Seeds Meets Technology 2023

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van de piFLOW®i vacuüm conveyor van Piab? kunt deze vacuümtransport oplossing bekijken op de Seeds Meets Technology 2023 op stand 30 van Premium Seeds Machines. De beurs vindt plaats op 26, 27 en 28 september in Zwaagdijk-Oost. Kom langs en ontdek hoe de piFLOW®i uw productie proces naar een hoger niveau kunt tillen.

Inhoud

Gerelateerde posts
Scroll naar boven