Flexibele verpakkingen zijn economisch voordeliger

 

De verpakkingsindustrie wordt sterk gedreven door trends. Deze trends komen voort uit het gedrag van consumenten. Zij kopen mooie verpakkingen met duidelijke instructies, die licht zijn, gerecycled kunnen worden en natuurlijk moeten de kosten laag zijn.

 

Dit soort ontwikkelingen leidt tot de trend om steeds meer gebruik te maken van zogenaamde flexibele verpakkingen: kunststof of papieren zakken, pouches en folies. Dit heeft allerlei voordelen, niet in de laatste plaats een kostenvoordeel, maar deze verpakkingen brengen ook enkele uitdagingen met zich mee.

Vrijblijvend onze trendnotes packaging aanvragen

 

Wilt u meer informatie over de trends die op het moment spelen in de packaging industrie en wat dat voor u betekent, vraag dan aan het einde van de pagina geheel vrijblijvend onze trendnotes packaging op.

 

Aanvragen

Wat zijn de voordelen van flexibele verpakkingen?​

 

Flexibel verpakken is een generieke aanduiding voor het gebruik van zachte verpakkingen, vervaardigd uit film, folie of papier. Het is de trend om meer en meer harde verpakkingen, zoals dozen, karton of plastic te vervangen door een vorm van flexibele verpakking.

 

Het ontstaan van deze trend komt voort uit een aantal bewegingen: 

  1. De verpakking mag niet te zwaar zijn voor de consument.
  2. Kleinere volumes, verpakkingseenheden, ten behoeve van het gebruiksgemak. Denk aan yoghurt drink met een dopje.
  3. Lagere transportkosten. De dichtheid van een product tijdens transport is groter met een flexibele verpakking. Plus het gewicht per volume eenheid product is lager.
  4. Verpakkingen moeten afbreekbaar of recyclebaar zijn en vervaardigd uit duurzame materialen. 
  5. Nieuwe druktechnieken kunnen de flexibele verpakkingen tegenwoordig ook aantrekkelijk maken door een mooi design te printen, inclusief de instructies.
  6. Flexibele verpakkingen worden gebruikt in de trend om te kunnen navullen. Eerst wordt een harde verpakking gekocht, bijvoorbeeld een kunststof shampoo fles, waarna deze herhaaldelijk kan worden gevuld via een navulverpakking.

Dit zijn de voordelen, maar productielijnen worden vervolgens geconfronteerd met diverse uitdagingen.

 

 

 

Wat zijn de problemen voor de productielijn?


Er is een groot verschil in productietechniek tussen harde verpakkingen en zachte verpakkingen. Denk aan de verschillende foliediktes. Die zijn sowieso al heel anders dan die van karton of plastic, maar ook de afmetingen van de zakken vormen een uitdaging. 

 

 

De grootte van de zak vraagt specifieke aanpassingen aan de productielijn. Zeker als de snelheid ook nog hoog moet zijn. Niet in de laatste plaats is er nog de vraag wat de inhoud van de zak is. Ook die variatie heeft invloed op het productieproces.

Wat zijn de oplossingen?


Er bestaan natuurlijk diverse oplossingen, afhankelijk van het vraagstuk. We beschrijven hier het voorbeeld van een koekjesfabriek. Dit is een typisch consumentenproduct dat de gevolgen van de hiervoor beschreven trends ondervindt. In de fabriek worden de koekjes in kunststof bakjes geplaatst, welke vervolgens in folie worden verpakt. Daarna wordt een vast aantal van deze flexibele verpakkingen in 1 keer in een display doos gezet. Deze doos kan direct in de winkel in een schap worden geplaatst. Op deze manier komen de verschillende trends terug in dit vraagstuk.

 

 
Vaste verpakkingen zouden natuurlijk een veel betere bescherming aan de koekjes bieden, maar die zijn te duur, te zwaar en vormen een te groot volume voor transport. Daarom ging de machinebouwer met ons onderzoeken hoe de overgang naar een flexibele verpakking kon worden gerealiseerd.

Betrouwbaarheid als eis voor snelle verwerking

van een in folie verpakt product


De trays met koekjes werden in de productielijn op de zijkant geplaatst aangeboden. Aanvankelijk wilde men een oplossing met zuignappen realiseren. Echter, de positionering vormde een probleem, als ook de beschikbare ruimte voor het oppakken van de verpakkingen.

 

Een oplossing met klemmen was voor zo’n kwetsbaar product natuurlijk ook niet geschikt. Daarnaast was de langere cyclus tijd en de slijtage een nadeel. 

 

A. De unigripper zorgt voor het betrouwbaar oppakken van het juiste aantal producten
Om te voorkomen dat het product - de koekjes én de verpakking - zouden worden beschadigd, werd het systeem uitgerust met een vacuümoplossing: de unigripper. Die werd speciaal voor deze toepassing geoptimaliseerd door het openingenpatroon aan te passen. Ook werd de dikte van de rubberen mat aangepast, omdat een te dikke mat voor te veel inlek zorgde en een te dunne mat het grillige oppervlakte niet goed zou volgen.

 

B. Een speciaal vacuümventiel zorgt voor snelle schakelingen
Daarnaast was de schakelsnelheid nog een uitdaging. Het zonder problemen oppakken van een folie - flexibele verpakking - is niet altijd eenvoudig. Het kan scheuren en is niet vormvast. In dit geval was het een vereiste dat meerdere verpakkingen tegelijkertijd opgehaald konden worden. 

 

Er werd in dit vraagstuk veel vacuümflow gevraagd, omdat het product kreukelt. De folie maakt veel plooien, waardoor er een probleem is met inlek. In dit geval was het daarom nodig een zijkanaalventilator te gebruiken. Om de vacuümflow snel aan en uit te schakelen werd gebruik gemaakt van een snel en duurzaam vacuümventiel. 

 

Flexibele verpakkingen en andere

nieuwe verpakkingsvormen


Dit was slechts 1 voorbeeld uit de praktijk, waarbij de nieuwe trends invloed hebben op productie- en machinetechnieken. De ontwikkelingen gaan dagelijks verder. 

 

 

Bent u geconfronteerd met nieuwe materialen, nieuw vormen of producten, dan is de kans groot dat uw systemen moeten worden aangepast en verbeterd.

Product Specialist

 

Onze Product Specialisten hebben kennis en jarenlange ervaring in het omzetten van technologische mogelijkheden in concrete toepassingen.
 
We zijn gespecialiseerd om u snel te helpen met uw complexe vraagstukken. Dit voor een breed scala aan applicatiegebieden als: Pneumatiek, Vacuumtechniek, Flow control, en Dempingstechniek.
 
Als kennisbaak binnen de supply chain zijn wij de specialisten die niet alleen kennis hebben van een product, maar altijd graag verder denken naar een oplossing. Hierbij gaan we verder dan de standaard informatie die in de productspecificaties staat.

 

 

 

Mihaela Craita

Product Specialist

 

  • Vacuümtechniek

Bouw uw systeem samen met

onze productspecialisten

 

Laat ons uw vragen weten of vraag de trendsnote packaging aan. We helpen u graag verder. Vul het contactformulier in of bel met 023 569 90 90. U kunt natuurlijk ook een e-mail sturen naar verkoop@pneutec.nl.

 


© 2015 - , Pneutec.