Hoe is het om bij Pneutec te werken?

monteur fijnmechanica

Bij Pneutec staan we voor kwaliteit, betrokkenheid en een positieve en veilige werkomgeving. 80% van onze medewerkers zijn mannen 20% vrouwen. We koesteren de verscheidenheid aan vaardigheden en kwaliteiten die onze medewerkers met zich meebrengen. Dit maakt het werken bij Pneutec extra leuk en inspirerend.

onze bedrijfscultuur

Bij Pneutec lunchen we gezamenlijk in de kantine en heerst er een open en ontspannen sfeer. Hier vind je weinig hiërarchie. Onze structuur is eenvoudig, bestaande uit een managing director (MD), het managementteam (MT) en enkele teamleiders. We spreken elkaar aan met ‘je’ en ‘jij’. Bij ons ben je geen nummer, maar een gewaardeerde collega.

En ben je een nieuwe collega? Dan kun je rekenen op een warm onthaal met voldoende hulp van collega’s die ervoor zorgen dat je je gauw thuis voelt bij ons. Bij Pneutec staan we voor kwaliteit, betrokkenheid en een positieve en veilige werkomgeving.

 

vacature monteur fijnmechanica

Bij Pneutec hebben we een diverse groep medewerkers. Hoewel 80% van onze medewerkers mannen zijn en 20% vrouwen, streven we naar een vrouwvriendelijke werkomgeving. We koesteren de verscheidenheid aan vaardigheden en kwaliteiten die onze medewerkers met zich meebrengen. Dit maakt het werken bij Pneutec extra leuk en inspirerend.

Onze prioriteit is altijd kwaliteit. Dit geldt met name voor onze semiconductorsector, maar we streven ook naar uitmuntendheid in material handling. We willen betrouwbare producten leveren en laten dit zien door middel van goede klantenservice, sterke klantrelaties en een open communicatie.

Voeg je header hier toe (een beeld van Pneutec)

Mark Dijkstra, al meer dan een decennium werkzaam als business development manager bij Pneutec, is sinds 2022 de voorzitter van Pneutec Events. Bij Pneutec erkennen we de waarde van evenementen als een cruciaal element van onze bedrijfscultuur, een middel om onderlinge verbindingen te versterken.

Kun je ons wat meer vertellen over het type evenementen dat jullie organiseren? Zeker! Vorig jaar zijn we actiever gaan organiseren, vooral ter gelegenheid van ons 35-jarig bestaan. We zijn begonnen met een fantastische familiedag voor al onze medewerkers en hun families, wat enorm in de smaak viel. Voor die tijd hadden we wat meer spontane activiteiten. Zo heb ik meegedaan aan de Haarlemse Grachtenloop en vroeg ik mijn collega’s of ze ook interesse hadden. Dat leidde ertoe dat acht collega’s mee zijn gegaan.

Scroll naar boven