Van isolatie naar connectie via Molex

Bloempotten en connectoren: het lijkt een hele aparte combinatie, maar het zijn wel de essentiële producten die aan de wieg stonden van het succesverhaal van Molex.

Molex is in 1938 opgericht als een bedrijf dat diverse producten maakte van een industrieel bijproduct van plastic, genaamd molex. Het bedrijf kreeg in de jaren ‘40 vooral succes met de productie van plantenbakken en bloempotten. Men zocht in die tijd namelijk naar alternatieven voor rubber, aangezien er een groot tekort was aan deze grondstof.

4 molex

Industriële automatisering

Met slimme connectoren

Later ontdekte men dat het kunststof materiaal molex bijzonder goede elektrische isolatie eigenschappen had. Met deze ontdekking in het achterhoofd is Molex zich gaan concentreren op de productie van connectoren voor elektrische apparaten. Dit bleek een gouden zet. De connectoren waren veel winstgevender dan de productie van bloempotten.

Molex is in de loop der jaren uitgegroeid tot dè producent van elektrische connectoren en wiring solutions voor diverse industriële toepassingen.

Molex focust met haar producten op de automotive industry, de food & beverages, material handling, packaging industry en de industriële automatisering. Het uitgebreide productportfolio van Molex bestaat uit meer dan 100.000 verschillende producten.

Voor Pneutec zijn de producten voor de industriële automatisering belangrijk. We laten u hieronder 2 soorten uit deze groep zien.

1. Brad mPm DIN valve connectors:

Binnen de industriële automatisering worden veelvuldig de Brad mPm DIN valve connectors toegepast. Dit type connectoren vormt nu een productgroep binnen het portfolio van Molex. Deze groep is ooit ontstaan uit merken als mPm, Woodhead en Brad Harrison, die zijn samengevoegd. Deze connectoren worden het meest toegepast in applicaties gerelateerd aan de pneumatiek, hydrauliek en binnen elektromagnetische toepassingen. De Brad mPm DIN valve connectors zijn in een grote diversiteit aan verschillende functies en opties beschikbaar.

 

Voorbeelden van deze opties en functies zijn:

  • Het type stekker: form A, form B, form C of micro form
  • De aansluiting: 2-polig, 3-polig of meerpolig en intern of extern schroefdraad
  • Variatie in beschermingsniveau tegen stof en vocht, zoals IP65 of IP67
  • Bescherming tegen overvoltage door VDR diodes of transil diodes, met of zonder LED

2. GWconnect Heavy Duty Connectors:

Een andere productgroep van Molex die zich richt op industriële toepassingen, zijn de GWconnect Heavy Duty Connectors. Deze productgroep bestaat uit inserts, behuizingen en aanvullende producten gemaakt van de beste materialen conform de internationale richtlijnen, zoals de UL/CSA standaard.

Inserts, behuizingen en overige accessoires kunnen in vele variaties worden samengesteld tot zogenaamde multipole connectoren.

 

De multipole connectoren zijn geschikt voor zowel wisselstroom als gelijkstroom en kunnen worden toegepast in complexe machines en industriële installaties, zoals elektrische en elektronische machines, robots en besturingspanelen.

De behuizingen zijn geschikt voor verschillende uiteenlopende en uitzonderlijke omstandigheden. Denk hierbij aan een EMC-omgeving of aan omgevingen waarbij de connector goed beschermd moet zijn tegen vocht, stof of agressieve stoffen.

Pneutec en Molex:

de juiste oplossing voor uw applicatie

Het team van Molex, dat bestaat uit engineers en highly skilled experts, houdt zich continu bezig met het ontwerp en de ontwikkeling van innovatieve producten. Pneutec wordt bij deze activiteiten sterk betrokken en op de hoogte gehouden. Zo worden er frequent interactieve meetings gehouden tussen de Product Specialisten van Pneutec en de technisch experts van Molex. Gedurende deze meetings wordt wederzijds kennis uitgewisseld.

Molex bespreekt de laatste technologische ontwikkelingen en Pneutec deelt de bevindingen uit de snel ontwikkelende markt.

Door deze sterk met elkaar verweven samenwerking van Molex en Pneutec, kunt u als OEM’er profiteren van de nieuwste technologieën voor uw applicatie, met daarbij een korte time-to-market.

Onze applicatiespecialisten

Niels Davids

Niels Davids

applicatiespecialist:

Pneumatiek

Fluid control

Edwin van den Nieuwendijk

Edwin van den Nieuwendijk

Applicatiespecialist:

PNeumatiek
Dempingtechniek
Fluid control

Mihaela Craita

Mihaela Craita

Applicatiespecialist:

Vacuümtechniek

Scroll naar boven