Kenos: perfecte vacuüm grijper oplossingen op maat

Kenos® stelt u in staat om grijpen naar een hoger niveau te tillen. De Kenos vacuümgrijpers bieden eindeloze mogelijkheden. Kenos begrijpt de constant veranderende behoeften binnen de markt en biedt configureerbare foamgripper oplossingen met een duurzaam en onderscheidend schuimdesign om u te helpen uiteenlopende voorwerpen op te pakken. Kenos maakt deel uit van de uitzonderlijke lijn van Piab-merken.

Over Kenos

Kenos® is een toonaangevend merk in vacuüm grippers voor grote oppervlakken, speciaal ontworpen en geoptimaliseerd voor diverse toepassingen zoals verpakkingen, hout, voedsel en meer. De productgroep biedt een flexibele oplossing voor het hanteren van verschillende producten met diverse vormen, afmetingen en compactheid. De meeste grijpersystemen worden uitgerust met een geïntegreerde vacuümgenerator of zijn geschikt voor gescheiden vacuümopwekking (pomp of zijkanaalblower). De geïntegreerde vacuümgenerator is een modulaire Multi-stage COAX® ejector die gemakkelijk te onderhouden is en de meest energiezuinige ejectortechnologie op de markt biedt. Het aantal ejectors kan ook eenvoudig worden uitgebreid, zelfs na de installatie, indien dit nodig is. De mat van het KVG-grijpsysteem is gemaakt van technisch schuim (FDA-goedgekeurde mat beschikbaar) met verschillende steekgaten en dikte. Als alternatief kan KVG120C worden uitgerust met zuignappen, maten variërend van 35-60 mm uit de DURAFLEX® of Value Line® series.

Producten van topklasse

De KHVG-serie is ontworpen voor zware hout- en steentoepassingen, waarbij complete lagen hout, planken, ruwhout en bakstenen worden verwerkt. De KSG-serie is gespecialiseerd in het hanteren van zakken, terwijl de KBC-serie ideaal is voor de voedingsmiddelenindustrie en het hanteren van vloeistofzakken met behulp van geïntegreerde COAX® vacuümpatronen.

De Kenos® KVGL-S serie is ontworpen voor verpakkings- en eindlijnautomatisering en biedt een superieure grip met instelbare terugslagkleptechnologie en een H40 mm technisch schuimoppervlak. De Kenos® Vacuüm Layer – Cans Jars is specifiek ontwikkeld voor het hanteren van volledige lagen blikken en potten bij palletizing- en de-palletizing taken.

De KMG-grijper is een schuimgrijper die kan worden aangepast aan toepassingen met beperkte ruimte. Het schuimoppervlak maakt het mogelijk om verschillende voorwerpen op te pakken zonder dat er aanpassingen nodig zijn. Deze kan worden uitgerust met niveaucompensatoren voor ongelijke laaghoogtes.

De KSL-vacuüm foam gripper is een robuuste oplossing, speciaal ontworpen voor zware toepassingen in ruwe en stoffige omgevingen, vooral voor palletizing taken. De lichtgewicht koolstofvezelstructuur en het schuimlichaam maken deze geschikt voor collaboratieve applicaties.

De KFG-gripper is een veelzijdige vacuüm foam gripper. Deze heeft een schuimoppervlak dat de flexibiliteit biedt om verschillende producten te pakken zonder aanpassingen. Het modulaire ontwerp maakt eenvoudige installatie en integratie met bestaande apparatuur mogelijk.

Samenwerking met Pneutec

De samenwerking tussen Pneutec en Kenos is buitengewoon succesvol gebleken en heeft onze klanten geholpen om oplossingen te vinden voor hun uitdagingen. Door de toevoeging van het merk Kenos is Pneutec in staat om een breder scala aan oplossingen te bieden. De Kenos vacuüm gripper is een innovatieve end of arm tooling, ontworpen om uw processen te optimaliseren. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze applicatie specialisten.

Onze applicatiespecialisten

Niels Davids

Niels Davids

applicatiespecialist:

Pneumatiek

Fluid control

Edwin van den Nieuwendijk

Edwin van den Nieuwendijk

Applicatiespecialist:

PNeumatiek
Dempingtechniek
Fluid control

Mihaela Craita

Mihaela Craita

Applicatiespecialist:

Vacuümtechniek

Scroll naar boven