Joulin : de vacuum handling experts

Joulin vacuüm foam gripper

Joulin staat bekend om de uitvinding van de foamgrippers en blijft continue innoveren. Hierbij houden ze de ontwikkelingen in de markt constant in de gaten. Ze hebben een grote verscheidenheid aan end of arm tooling die toepasbaar zijn op robots en cobots in vrijwel elke industrie. Ze zijn voornamelijk gespecialiseerd in het oppakken van voorwerpen met ruwe, stoffige en grillige oppervlakken. In deze categorie bieden ze de beste oplossingen.

Joulin logo

Over Joulin

Joulin blijft vandaag de dag een pionier in vacuümtechnologie op het gebied van foamgripping. Of u nu een volledige laag producten of een enkel product wilt oppakken, de foam grippers detecteren en sluiten automatisch de terugslagkleppen op de plaatsen waar geen voorwerp aanwezig is. Hierdoor kan één type grijper gebruikt worden voor het oppakken van een verschillend aantal producten zonder dat er parameters opnieuw ingesteld hoeven te worden en zonder herprogrammering.

Van grijpers tot complete kant-en-klare vacuüm-handlingsystemen, ze  zijn flexibel en kan snel de beste oplossing voor uw specifieke applicatie bieden. Joulin heeft productie- en ontwerpfaciliteiten in zowel Europa als de Verenigde Staten en heeft in meer dan 60 landen verschillende projecten binnen uiteenlopende sectoren succesvol volbracht.

Het productportfolio van Joulin

De innovatieve producten van Joulin zijn standaard, maar kunnen ook worden aangepast aan de specifieke behoeften van de klant. Het portfolio van Joulin bestaat uit de volgende typen end of arm tooling:

  • Plug & Pick – Foam grijpers
  • Extrugrip
  • Value gripper
  • Bag handler
  • Palletizer pro
  • Lumber gripper
  • En custom made vacuüm grippers

Foamgripper voor uiteenlopende industrieën

Of uw producten nu licht of zwaar zijn, verpakt of niet verpakt, per stuk of in lagen verpakt, op een pallet of transportband, droog of nat, Joulin heeft de grijper die het allemaal aankan. Een compleet assortiment standaardgrijpers en de mogelijkheid om op verzoek custom made grijpers te ontwerpen, stelt ons in staat om u de meest geschikte oplossing te bieden.

Partnerschap met Pneutec

Aangezien Joulin deel uitmaakt van Piab, is Pneutec ook hun strategische partner voor vacuümgrijpers en material handling. Het partnerschap tussen Pneutec en Joulin biedt een breder scala aan vacuüm-grijpoplossingen voor verschillende industrieën, met name voor de houtindustrie. Joulin heeft jarenlange ervaring op het gebied van vacuüm-handling, met een team van experts die altijd opzoek zijn naar de meeste efficiënte oplossing. Samen met onze applicatie specialisten zorgen we ervoor dat alle klanten tevreden zijn. Naast het geven van deskundig advies en het bieden van  oplossingen voor materiaalbehandelingsuitdagingen, leveren we standaard en op maat gemaakte vacuümgrijpers.

 

Onze applicatiespecialisten

Niels Davids

Niels Davids

applicatiespecialist:

Pneumatiek

Fluid control

Edwin van den Nieuwendijk

Edwin van den Nieuwendijk

Applicatiespecialist:

PNeumatiek
Dempingtechniek
Fluid control

Mihaela Craita

Mihaela Craita

Applicatiespecialist:

Vacuümtechniek

Scroll naar boven