Crouzet: een logische keuze

crouzet pneumatics products

Met meer dan 40 jaar ervaring binnen de industriële automatisering, ontwikkelt Crouzet Control een brede range aan pneumatische componenten die toegepast kunnen worden binnen diverse automatiseringssystemen. Deze modulair opgebouwde componenten worden grotendeels aangestuurd op perslucht zonder een elektriciteitsbron. De schakeldruk die bij deze componenten wordt gebruikt ligt in de range van 1 millibar tot 2 bar. Ze kunnen worden toegepast bij een werkdruk van 0 tot 8 bar. Het pneumatische productportfolio van Crouzet bestaat onder andere uit:

  • Drukschakelaars
  • Amplifiers
  • Logische pneumatische elementen
  • Naderingsschakelaars
  • Electro-pneumatische ventielen
10 Crouzet

De klant staat voorop bij Crouzet

Crouzet is continu bezig met het monitoren van de wensen en behoeften vanuit de diverse marktsegmenten waarin zij actief zijn. Klanttevredenheid staat bij hun altijd bovenaan. De engineers en ontwerpers combineren voortdurend al hun vaardigheden om de producten aan de geldende eisen vanuit de markt aan te passen. Dit gebeurt zowel op technisch als economisch vlak.

De pneumatische componenten zijn terug te vinden in diverse uiteenlopende marktsegmenten, zoals de verpakkingsindustrie, de textielindustrie, de medische sector en binnen industrieën waar men te maken heeft met explosiegevaarlijke omgevingen.


Tot slot staat kwaliteit hoog in het vaandel. Er wordt voor gezorgd dat alle producten die door Crouzet worden vervaardigd in overeenstemming zijn met de geldende kwaliteits- en milieueisen.

Samenwerking tussen Crouzet en Pneutec

Het productportfolio van Crouzet Control is een perfecte uitbreiding op het pneumatische productprogramma van Pneutec. Het productprogramma van de meeste leveranciers van pneumatische componenten loopt over het algemeen van 2,5 tot 10 bar. De schakeldruk van de componenten van Crouzet ligt in de range van 1 millibar tot 2 bar.

Deze eigenschappen maken deze producten uitermate geschikt voor meet- en regeltechniek toepassingen. Daarnaast zijn de componenten zeer geschikt om te worden toegepast in een explosiegevaarlijke omgeving (ATEX), aangezien er wordt gewerkt met pneumatische stuursignalen in plaats van elektrische signalen.

Onze applicatiespecialisten

Niels Davids

Niels Davids

applicatiespecialist:

Pneumatiek

Fluid control

Edwin van den Nieuwendijk

Edwin van den Nieuwendijk

Applicatiespecialist:

PNeumatiek
Dempingtechniek
Fluid control

Mihaela Craita

Mihaela Craita

Applicatiespecialist:

Vacuümtechniek

Scroll naar boven