piSOFTGRIP®: de pick & place oplossing voor kwetsbaar fruit

Het oppakken van kwetsbaar groente en fruit kan een uitdaging zijn vanwege hun zachte textuur en gevoeligheid voor indrukken. Gelukkig is er nu een innovatieve oplossing die aan deze behoefte voldoet: de piSOFTGRIP® vacuüm gripper. Deze vacuüm gestuurde tool is speciaal ontworpen om delicate groente en fruit veilig en efficiënt op te pakken.

Eenvoud en degelijkheid

Wat maakt de piSOFTGRIP® zo geschikt voor deze toepassing? Allereerst is de grijper gemaakt uit één stuk, met grijpvingers en een vacuümcaviteit, wat zorgt voor een eenvoudig en robuust ontwerp. Het vacuüm niveau kan eenvoudig worden aangepast, waardoor de gripkracht gecontroleerd kan worden om beschadiging te voorkomen. Bovendien is de vacuümcaviteit afgesloten, waardoor het gereedschap bestand is tegen stof.

piSOFTGRIP®

Voedselveiligheid en gebruiksvriendelijkheid staan voorop

Een ander voordeel van de piSOFTGRIP® is dat het voldoet aan de voedselveiligheidsnormen. Gemaakt van detecteerbare siliconen die goedgekeurd zijn voor direct contact met voedsel, kan de gripper veilig gebruikt worden in de voedselindustrie. Het voorkomt het risico van bederf door verplettering van delicate voedselproducten. Daarnaast is het gereedschap gemakkelijk schoon te maken en te gebruiken in uitdagende omgevingen.

De piSOFTGRIP® is niet alleen effectief, maar ook gebruiksvriendelijk. Het kan net zo eenvoudig geïnstalleerd en bediend worden als een zuignap. Meerdere piSOFTGRIP®-grijpers kunnen naast elkaar geplaatst worden voor multimode toepassingen en het oppakken van meerdere objecten tegelijkertijd. Met dezelfde fittingen als Piab’s piGRIP® zuignappen en optionele roestvrijstalen fittingen voor eenvoudige reiniging, is het integreren van dit gereedschap in geautomatiseerde procedures een fluitje van een cent.

Optimaliseer uw food applicatie

Kortom, de piSOFTGRIP® is een uitstekende en kosteneffectieve oplossing voor het oppakken van kwetsbaar groente en fruit. Met zijn aanpasbare gripkracht, voedselveilige materialen en gebruiksgemak biedt de grijper de mogelijkheid om geautomatiseerde voedselverwerking uit te breiden naar een breed scala aan producten. Verbeter de productkwaliteit en verhoog de productiviteit met deze innovatieve technologie van Piab. Probeer de piSOFTGRIP® in uw applicatie en ontdek de voordelen van deze gripper voor het oppakken van kwetsbaar groente en fruit. Heeft u advies nodig voor uw specifieke applicatie? Onze applicatie specialisten denken graag met u mee.

Inhoud

Gerelateerde posts
Scroll naar boven