Piab + Pneutec strategisch partnerschap

Inleiding

Onlangs kregen wij bezoek van onze gewaardeerde partner Piab op onze locatie in Hoofddorp, om het succes van onze jarenlange samenwerking te vieren. Piab is wereldleider in de productie van innovatieve vacuümtechnologie voor industriële automatisering. Voor ons een goed moment om stil te staan bij onze missie om voortdurend te verbeteren en te innoveren.

Geschiedenis

Over Piab

Piab werd in 1951 opgericht door Sven Tell, geïnspireerd door zijn liefde voor de wiskundige formule pi. Dit leidde tot de ontwikkeling van het unieke tekenkompas en de bedrijfsnaam “Pi” en “AB”, wat het Zweedse woord is voor incorporated (Inc.). Piab is door de decennia heen nieuwe uitvindingen blijven ontwikkelen, en in 1968 richtte Sven’s zoon Peter Tell de vacuümdivisie van Piab op, die vandaag de dag als basis dient voor het bedrijf. Het eerste door Peter Tell uitgevonden vacuümproduct was de PmS-Pistol, en Piabs eerste meertraps vacuümejector legde de basis voor een breed scala aan vacuümproducten die in de jaren zeventig zouden volgen. Met deze nieuwe technologie begon Piab uit te breiden tot buiten Zweden en werd uiteindelijk een wereldwijd bedrijf met distributeurs en dochterondernemingen over de hele wereld.

Over Pneutec Vacuum Technology

Pneutec werd opgericht op 1 februari 1987 als handelsonderneming voor pneumatische machinecomponenten. Vanaf het begin hebben we de meest geavanceerde technologie uit de hele wereld geïmporteerd om onze klanten te voorzien van innovatieve oplossingen. Onze expertise in componenten en technologieën kreeg al snel erkenning in de markt, en klanten vroegen ons advies voordat ze bestellingen plaatsten. Wij werden gespecialiseerde ingenieurs voor de eerste fasen van het machineontwikkelingsproces.

Strategisch partnerschap

In mei 2002 werd Pneutec de officiële vertegenwoordiger en distributeur van Piab in Nederland. Sindsdien hebben we een aanzienlijke groei doorgemaakt op de markt van vacuümautomatisering, van het leveren van basiscomponenten tot het oplossen van de meest complexe uitdagingen voor onze klanten. De vacuümtechnologie van Piab is altijd het meest geschikt geweest voor de behoeften van onze klanten, en ons partnerschap is gebaseerd op een voortdurend streven naar verbetering van het product en de oplossingen. Het is een eer om met Piab de status van Strategic Partner for Vacuum Automation te bereiken, en we kijken uit naar de voortzetting van onze samenwerking om te innoveren en de beste oplossing in vacuümautomatisering te bieden.

Inhoud

Gerelateerde posts
Scroll naar boven