Nieuwe piCOBOT® Electric: efficiëntie in warehouse automation

In de snelle wereld van warehouse automation en logistiek zijn efficiëntie en flexibiliteit cruciaal. Stelt u zich eens voor: een druk sorteercentrum waar duizenden pakketten en dozen elke dag verplaatst moeten worden door cobots of robots. Dit is de dagelijkse realiteit waar veel bedrijven in de e-commerce en logistieke sector mee te maken hebben. Maar één probleem dat vaak opduikt, is de beperking van persluchtleidingen op deze locaties. Dit kan een uitdaging zijn bij het implementeren van vacuümtechnologie voor het efficiënt oppakken en verplaatsen van pakketten en zendingen. Hier komt een innovatieve oplossing om de hoek kijken: de piCOBOT® Electric, een elektromechanische vacuümpomp speciaal ontwikkeld voor cobots.

Deze nieuwe technologie biedt een oplossing voor een alledaags probleem in de sector. Het stelt bedrijven in staat om hun cobot-applicaties uit te breiden zonder afhankelijk te zijn van persluchtleidingen, waardoor de implementatie van vacuümtechniek veel toegankelijker wordt.

Voordelen van de piCOBOT® Electric

De piCOBOT® Electric van Piab heeft verschillende voordelen ten opzichte van vergelijkbare systemen op de markt:


Geen afhankelijkheid van perslucht: Kan worden toegepast op locaties waar geen persluchtleidingen aanwezig zijn, waardoor de installatie eenvoudiger wordt en bedrijven flexibeler zijn in hun robottoepassingen.
Geschikt voor poreus materiaal: De pomp is ontworpen om effectief poreuze materialen zoals karton te behandelen, waardoor het ideaal is voor pick-and-place toepassingen in de logistieke sector.
Uiteenlopende toepassingen: Omdat de piCOBOT® Electric ontworpen is voor voorwerpen met variaties in vorm, gewicht en grootte, kan hij worden uitgerust met een groot aantal typen grijpertools. Van standaard oplossingen tot custommade ontwikkelingen.
Hoge draagcapaciteit: Kan pakketten tot ca. 16 kg oppakken, wat substantieel meer is dan andere elektromechanische pompen voor cobots op de markt.
Compact en monteerbaar: De pomp is klein en kan gemakkelijk aan de arm van een cobot worden gemonteerd, waardoor kostbare ruimte wordt bespaard in het magazijn of sorteercentrum.
Energiezuinig: de piCOBOT® Electric vereist slechts één energiebron in plaats van twee (zoals bij systemen die perslucht vereisen), wat resulteert in lagere operationele kosten en een milieuvriendelijkere oplossing.

Advies nodig voor uw specifieke applicatie?

Benieuwd hoe de piCOBOT® Electric uw logistieke processen kan verbeteren? Neem dan contact met ons op. Wij zijn dé specialist op het gebied van vacuümtechniek. Onze applicatie specialisten staan klaar om u te adviseren over de beste oplossingen voor uw specifieke toepassing binnen de warehouse automation.

Inhoud

Gerelateerde posts
Scroll naar boven