Lokaal uw persluchtdruk verhogen met pressure booster

In de wereld van de pneumatiek toepassingen is het niet altijd noodzakelijk om een relatief hoge druk, zoals 10 bar, te handhaven in de persluchtleidingen. Vaak werken veel pneumatische toepassingen op lagere drukniveaus. In zulke gevallen kan het zelfs beter zijn om het drukniveau op de persluchtleiding te verlagen, omdat dit energie-efficiënter is. Echter, er zijn situaties waarin de lagere persluchtdruk niet voldoende is voor specifieke taken, en er behoefte is aan een lokaal hogere persluchtdruk.

Werkingsprincipe van een pressure booster

Gelukkig is er een eenvoudige oplossing voor dit probleem: de pressure booster. Een bekend voorbeeld is de Pneumax pressure booster uit de 1700 serie of de P+ serie. Deze compacte apparaten kunnen de werkdruk verhogen tot een ratio van 2:1. Ze zijn niet alleen energie-efficiënt, maar nemen ook weinig ruimte in beslag. Bovendien zijn de pressure boosters verkrijgbaar in verschillende varianten met variërende diameters en er is zelfs de mogelijkheid om te kiezen voor een geïntegreerd drukregelventiel inclusief manometer.

Maar hoe werkt zo’n pressure booster eigenlijk? Het werkingsprincipe is gebaseerd op een pomp met vier kamers waarin een heen- en weergaande beweging plaatsvindt. Deze beweging comprimeert de lucht en bouwt de druk op. De perslucht wordt vervolgens in ‘pulsen’ uit de booster gedistribueerd. Om het ‘pulserende’ effect te verminderen, kan er achter de pressure booster een buffervat worden geplaatst.

Advies en oplossingen op maat

Stel u heeft een specifieke toepassing waarin u lokaal de druk wilt verhogen. Of wellicht heeft u advies nodig bij het selecteren van de juiste pressure booster voor uw behoeften. In dat geval raden we u aan om direct contact op te nemen met één van onze applicatie specialisten. Zij staan klaar om u te helpen en kunnen u voorzien van gepast advies. Met de juiste pressure booster kunt u de persluchtdruk lokaal verhogen, waardoor u in staat bent om specifieke taken uit te voeren die een hogere druk vereisen. Dit biedt meer flexibiliteit en efficiëntie in uw persluchttoepassingen. Aarzel niet om de mogelijkheden van pressure boosters te verkennen en ontdek hoe ze uw processen kunnen verbeteren.

Inhoud

Gerelateerde posts
Scroll naar boven