Optimaliseer uw machines met de Pneumax EVO-serie

De Pneumax EVO-serie

In de wereld van de industriële automatisering staan efficiëntie en betrouwbaarheid voorop. Om aan deze eisen te voldoen heeft Pneumax, een toonaangevende fabrikant van pneumatische componenten en systemen, de Pneumax EVO-serie geïntroduceerd. Deze innovatieve serie combineert geavanceerde technologie, precisietechniek en een intelligent ontwerp voor betere prestaties en veelzijdigheid in industriële automatiseringstoepassingen. In dit artikel verkennen we de belangrijkste kenmerken en voordelen van de Pneumax EVO-serie.

De PX SERIE: MODULAIRE ELEKTRONISCHE SYSTEMEN

De componenten uit Multi-seriële PX serie zijn in combinatie met de ventielen uit de EVO-serie ontworpen om hoge mate van flexibiliteit te krijgen in de modulaire opbouw van pneumatische en elektro pneumatische componenten te bieden door interfacing met de meest gangbare communicatieprotocollen. Zowel de digitale modules, CANOpen, Profibus, EtherCAT, Ethernet/IP, PROFINET IO, IO-link en CC-link, als analoge I/O-modules kunnen worden geïntegreerd en direct via een Sub-D-connector aan de ventieleilanden worden gekoppeld. De modules en de sub-bases zijn vervaardigd uit technopolymeer wat samen met het compacte ontwerp ervoor zorgt dat de PX-serie licht van gewicht is. Afhankelijk van het protocol zijn er maximaal 128 digitale ingangen + 128 uitgangen en nog eens 8 + 8 in- en uitgangen voor analoge signalen beschikbaar. De snelle en eenvoudige configuratie, het uitgebreide assortiment aan beschikbare modules en accessoires maken het mogelijk te voldoen aan de wens en eisen vanuit verschillende industriesectoren.

Modulair en schaalbaar ontwerp:

De EVO-serie is ontworpen met het oog op flexibiliteit en schaalbaarheid, waardoor eenvoudige aanpassing en uitbreiding mogelijk is. Alle recente ventielseries en eilanden van Pneumax zijn nu verkrijgbaar in de EVO-versie in combinatie met de nieuwe elektronische Multi seriële module PX-serie.

  • Series 3000 – 10,5 mm – 200 Nl/min., opgebouwd uit aluminium en techno polymeer
  • Series 3000 – 15,5 mm – 600 Nl/min., opgebouwd uit aluminium en techno polymeer
  • Optyma series in de bekende T, F en S uitvoering, flow van 550 – 1.000 Nl/min. uitgevoerd met technopolymeer ventielen en basisplaten.
  • Serie 2700 – EVO – 1.000 Nl/min in aluminium uitvoering en compatible volgens ISO15407

Energie-efficiëntie:

Pneumax begrijpt het belang van energie-efficiëntie in industriële automatisering vanaf de automotive industrie tot de verpakkingsindustrie. De EVO-serie bevat energiebesparende functies om het verbruik van perslucht te optimaliseren. Proportionele drukregelaars en het optioneel reduceren van de druk per afgaande leiding dragen bij aan een lager persluchtverbruik, wat leidt tot aanzienlijke energiebesparingen en lagere operationele kosten.

Verbeterde prestaties en betrouwbaarheid:

De EVO-serie biedt verbeterde prestaties en betrouwbaarheid dankzij de hoogwaardige constructie en het intelligente ontwerp. De onderdelen worden vervaardigd volgens nauwkeurige specificaties, waardoor consistente prestaties en minimale onderhoudsvereisten worden gegarandeerd. De robuuste constructie en superieure afdichtingsmogelijkheden van de serie maken een betrouwbare werking mogelijk, zelfs in zware industriële omgevingen, waardoor de downtime wordt beperkt, de uptime en productiviteit toeneemt.

Geavanceerde diagnostische mogelijkheden:

De Pneumax EVO-serie beschikt over geavanceerde diagnosemogelijkheden om proactief onderhoud en probleemoplossing te vergemakkelijken. De geïntegreerde elektronische regeleenheden zorgen voor real-time bewaking van systeemparameters, zoals druk, debiet en temperatuur. Eventuele afwijkingen van vooraf gedefinieerde drempels kunnen snel worden gedetecteerd, zodat tijdig kan worden ingegrepen om potentiële problemen of storingen te voorkomen. Deze benadering van voorspellend onderhoud minimaliseert ongeplande stilstand, verbetert de betrouwbaarheid van het systeem en verlengt de levensduur van componenten.

Klaar voor Industrie 4.0:

In het tijdperk van Industrie 4.0 zijn naadloze integratie en connectiviteit van cruciaal belang. De Pneumax EVO-serie is ontworpen met de principes van Industrie 4.0 in gedachten, waardoor makkelijk communicatie en integratie met andere automatiseringssystemen mogelijk is. De serie ondersteunt diverse digitale communicatieprotocollen, waaronder Ethernet/IP en Profinet, wat een eenvoudige integratie in “smart” fabrieksomgevingen mogelijk maakt. Deze connectiviteit biedt mogelijkheden voor data driven decision making, bewaking op afstand en algehele systeemoptimalisatie.

in het kort:

De Pneumax EVO-serie betekent een vooruitgang in pneumatische technologie voor industriële automatiseringstoepassingen. Met zijn geavanceerde technologie, modulaire ontwerp, energiezuinigheid, verbeterde prestaties en geavanceerde diagnosemogelijkheden biedt de EVO-serie gebruikers een betrouwbare, flexibele en toekomstbestendige oplossing. Pneumax blijft de grenzen van innovatie verleggen, zodat bedrijven een hogere productiviteit kunnen bereiken, de total cost of ownership kunnen verlagen, technologische voorsprong kunnen behouden en ook concurrerend kunnen blijven in de steeds veranderende wereld van industriële automatisering.

Inhoud

Gerelateerde posts
Scroll naar boven