Het veilig oppakken van glazen platen met vacuüm

Stelt u zich eens voor: een grote fabriek waar prefab delen worden gemaakt voor de bouw waarbij honderden glazen platen moeten worden verwerkt. Het oppakken en verplaatsen van deze platen is een delicate taak die niet alleen efficiënt, maar ook veilig moet worden uitgevoerd. Een verkeerde grip kan resulteren in productbreuk en vertragingen in het productieproces. Gelukkig is er een innovatieve oplossing: de DURAFLEX® high-friction zuignappen van Piab. Hieronder wordt toegelicht hoe met deze geavanceerde technologie glazen platen veilig en moeiteloos opgepakt kunnen worden en wat de voordelen zijn.

Aandachtspunten bij het oppakken van glazen platen

Bij het oppakken van glazen platen zijn er enkele belangrijke aandachtspunten waar u rekening mee moet houden. Ten eerste is het gewicht van de platen een cruciale factor. Glazen platen kunnen zeer zwaar zijn, afhankelijk van hun grootte en dikte.

Een ander belangrijk aandachtspunt is de fragiliteit van glazen platen. Ze kunnen gemakkelijk breken of beschadigd raken bij onjuiste behandeling. Piab’s zuignappen bieden een optimale grip zonder de glazen platen te beschadigen. Het gebruik van de juiste zuignappen is essentieel om ervoor te zorgen dat de platen veilig worden opgepakt en dat er geen productbreuk optreedt.

De oplossing voor het oppakken van glazen platen

Het oppakken van glazen platen vereist precisie en betrouwbaarheid. Piab’s DURAFLEX® high-friction zuignappen zijn speciaal ontworpen om te zorgen voor een optimale grip op vlakke oppervlakken. Deze zuignappen zijn gemaakt van duurzaam DURAFLEX®, een gepatenteerd materiaal dat de elasticiteit van rubber combineert met de slijtvastheid van polyurethaan. Dit materiaal is perfect geschikt voor het oppakken van glazen platen vanwege de afdrukvrije eigenschappen. Met de DURAFLEX® zuignappen kunt u erop vertrouwen dat de glazen platen stevig worden vastgehouden, zelfs in vochtige omgevingen.

Veilig en efficiënt werken met de producten van Piab

De DURAFLEX® high-friction zuignappen van Piab bieden verschillende voordelen voor het oppakken van glazen platen. Ten eerste zorgen ze voor een uitstekende gripstabiliteit. Dit betekent dat zelfs bij gladde glazen oppervlakken de zuignappen een stevige grip behouden, waardoor het risico op loslaten wordt geminimaliseerd.

Naast het selecteren van de juiste zuignappen speelt de selectie van de juiste vacuümgenerator een belangrijke rol voor het goed functioneren van de applicatie. De VGS™5010 vacuümgeneratoren van Piab zijn gebaseerd op de COAX® vacuümgeneratietechnologie. Deze technologie minimaliseert het energieverbruik terwijl het een veilige en snelle grip biedt, dankzij de hoge initiële luchtstroom. Hierdoor kun je efficiënt werken zonder onnodig energie te verspillen.

Bovendien kan de piSAVE® worden gemonteerd op de VGS™5010 vacuümgeneratoren om het luchtverbruik verder te verminderen. piSAVE® ON/OFF bespaart perslucht door de pneumatische toevoer naar de generator te onderbreken zodra het gewenste vacuümniveau is bereikt, terwijl de zuignappen hun grip behouden. piSAVE® Release maakt het snel loslaten van het materiaal mogelijk zonder dat er pilot signalen nodig zijn en zonder extra persluchtverbruik.

Advies voor uw specifieke applicatie

Het oppakken van glazen platen kan een uitdaging zijn, maar met de DURAFLEX® high-friction zuignappen en vacuüm ejectoren van Piab wordt het een efficiënte en veilige handeling. De betrouwbare grip, de afdrukvrije eigenschappen en de energiezuinige prestaties maken deze zuignappen de ideale keuze voor bedrijven die glazen platen verwerken. Als u uitdagingen heeft op het gebied van het oppakken van glazen platen of ander plaat materiaal, neem dan contact met ons op. Onze applicatie specialisten staan klaar om u te helpen bij het vinden van de juiste oplossing voor uw specifieke eisen. Verhoog de productiviteit, verbeter de ergonomie en zorg voor optimale veiligheid in uw glasverwerkingsproces met Piab’s geavanceerde vacuümtechnologie.

Inhoud

Gerelateerde posts
Scroll naar boven