Grip op palletising met de LBG-50 zakgrijper

Piab versterkt de positie op de markt van palletiseeroplossingen met een lichtgewicht zakgrijper, de LBG-50. De nieuwe grijper tilt met gemak zakken met een gewicht tot 50 kg. Omdat het een kant-en-klaar hulpmiddel is, kan hierdoor kostbare ontwikkelingstijd worden bespaard. Een onvermijdelijke uitdaging bij het definiëren van een nieuw grijpsysteem voor zakken in een palletiseerlijn is het verkrijgen van de exacte afmetingen voor het uitlijnen met de transportrollen voor een soepel hef- en losproces. Dit vergt een tijdrovende analyse en ontwerp en later nog meer tijd voor instellingen en aanpassingen. Bovendien moeten er mogelijk extra oplossingen worden overwogen, bijvoorbeeld voor het hanteren van slipvellen, wat het implementatieproces verlengt en mogelijk interfereert met de oorspronkelijke opzet en het doel van de grijper. Piab’s nieuwkomer in de reeks palletiseerhulpmiddelen, de lichtgewicht zakgrijper LBG-50, lost dat allemaal op.

LBG-50 zak grijper voor palletising.

De LBG-50: efficiëntie en flexibiliteit

De LBG-50 is Piab’s resultaat van de lange ervaring in het ontwikkelen van custom-made End-of-Arm-Tooling (EOAT) voor palletiseren. De LBG-50 is een compleet ontworpen zakgrijper die eenvoudig te installeren, af te stellen en te onderhouden is. Het biedt flexibiliteit om op elke rollenbaan te passen. Daarnaast worden slipvellen zeer makkelijk verwerkt door de vacuümgebaseerde upgrade optie met Duraflex® zuignappen en COAX® technologie.

LBG-50 grijper voor palletiseren.

Het hanteren van zakken vormt normaal gesproken een uitdaging omdat ze zwaar en flexibel kunnen zijn. Daarnaast hebben de zakken vaak een oppervlak dat gevoelig is voor knellen, perforeren of ruwe behandeling. De LBG-50 kan de zakken stevig vastpakken en een ingebouwde bovenklem kan de zak van bovenaf vasthouden tijdens de beweging. Dit zorgt ervoor dat een hogere cyclussnelheid mogelijk is.Zowel de arm als het frame van de LBG-50 zijn gemaakt van aluminium, wat hem robuust en toch licht qua gewicht maakt. Andere positieve kenmerken zijn de flexibele breedte- en vingerpositionering en de royale montagemogelijkheden. De flexibiliteit geldt ook voor de ventielen die gebruikt worden. Deze kunnen worden geconfigureerd met discrete I/O, Ethernet/IP of Profinet. 

Inhoud

Gerelateerde posts
Scroll naar boven