Verbeter batterijproductie met de Piab BXP-ESD zuignappen

In de snel evoluerende industrieën zoals batterijproductie, brandstofcellen, elektronica en automotive, is het cruciaal om gevoelige componenten te beschermen tegen elektrostatische ontlading (ESD). Piab heeft een vernieuwde oplossing geïntroduceerd voor het oppakken en verplaatsen van deze gevoelige componenten: de BXP-ESD zuignappen. Hieronder bespreken we de specificaties, voordelen en veelzijdige toepassingen.

Specificaties van de BXP-ESD zuignappen

De BXP-ESD zuignappen zijn gemaakt van ESD DURAFLEX, een semi-geleidende polyurethaan die speciaal is ontwikkeld om de geaarde objecten te ontladen en de opbouw van statische elektriciteit veilig te dissiperen. Dit materiaal combineert de elasticiteit van rubber met de slijtvastheid van polyurethaan, wat resulteert in een flexibele en duurzame zuignap. Elke zuignap heeft een oppervlakteweerstandsbereik van 10^6 tot 10^9 Ω (Ohm) van punt tot grond, wat zorgt voor de veiligheid en integriteit van batterijen, brandstofcellen en elektronische componenten in elke handeling.

statisch zuignappen

Daarnaast wordt elke zuignap voor de installatie gekoppeld met een speciale geleidend fitting die voldoet aan de vastgestelde anti-ESD eisen. De installatie is echter net zo eenvoudig als die van standaard zuignappen, wat betekent dat er geen ingewikkelde aanpassingen nodig zijn.

Toepassingsgebieden van de zuignappen

De BXP-ESD zuignappen zijn ontworpen met het oog op diverse toepassingen binnen verschillende sectoren:

Batterijproductie: Bij de assemblage van batterijcellen en -modules is het essentieel om elektrostatische ontladingen te minimaliseren om schade aan de gevoelige componenten te voorkomen.

Brandstofcellen: In de productie en montage van brandstofcellen spelen zuignappen een cruciale rol bij het veilig en efficiënt hanteren van de componenten zonder de kans op ESD-schade.

Elektronica: Van halfgeleiders tot printplaten, de elektronica-industrie kan enorm profiteren van de ingebouwde ESD-bescherming van de BXP-ESD zuignappen om kostbare defecten en uitvaltijd te voorkomen.

Automotive: Met de groei van elektrische voertuigen is de noodzaak voor betrouwbare en veilige hantering van batterijcomponenten toegenomen. De BXP-ESD zuignappen bieden een robuuste oplossing die voldoet aan de strenge eisen van de automotive industrie.

Voordelen van de BXP-ESD zuignappen

De voordelen zijn talrijk:

Ingebouwde ESD-bescherming: De ESD-bescherming is geïntegreerd in de zuignap, wat externe, vaak logge apparatuur overbodig maakt. Dit bespaart kosten en vereenvoudigt de installatie.

Bescherming van gevoelige componenten: Het ESD DURAFLEX-materiaal zorgt ervoor dat gevoelige onderdelen, zoals batterijen en elektronica, veilig worden gehanteerd zonder risico op schade door elektrostatische ontladingen.

Duurzaamheid en flexibiliteit: De combinatie van rubberelasticiteit en polyurethaan slijtvastheid maakt ze zowel flexibel als duurzaam. Ze zijn geschikt voor langdurig gebruik in veeleisende omgevingen.

Eenvoudige installatie: Ondanks de geavanceerde technologie zijn ze net zo eenvoudig te installeren als traditionele zuignappen. Dit bespaart tijd en moeite bij het integreren in bestaande systemen.

Verhoogde efficiëntie: Dankzij de ingebouwde ESD-bescherming kunnen machines vrijer bewegen zonder beperkingen van externe apparatuur. Dit leidt tot een efficiënter productieproces.

Hulp nodig bij de selectie van de juiste zuignappen?

De BXP-ESD zuignappen van Piab vertegenwoordigen een significante vooruitgang in vacuümtechniek, door een effectieve oplossing te bieden tegen elektrostatische ontladingen. Met hun geïntegreerde ESD-bescherming, duurzaamheid en eenvoudige installatie zijn deze zuignappen een essentiële aanvulling voor elke productieomgeving. vooral voor productie processen die te maken heeft met gevoelige elektronische componenten. Ontdek vandaag nog hoe de BXP-ESD zuignappen uw productieproces kunnen optimaliseren en beschermen. Heeft u hulp nodig bij de selectie van de juiste zuignappen voor uw specifieke applicatie? Neem dan contact op met één van onze applicatie specialisten.

Inhoud

Gerelateerde posts
Scroll naar boven