Vacature:
Manager Finance - Hoofd Administratie
 

Pneutec, gevestigd in Hoofddorp, is een kenniscentrum, ontwikkelaar, bouwer en handelsbedrijf op het gebied van pneumatiek, vacuümtechniek, fluid control en dempingtechniek. Pneutec richt zich enerzijds op de verkoop en handel van onderdelen en anderzijds positioneren wij ons als High Tech System Supplier. Waarbij wij klanten toegevoegde waarde leveren door middel van het ontwikkelen en assembleren van complexe / ultra-precise / mechatronica (sub-)systemen. Wij maken onderdeel uit van de Aalberts Advanced Mechatronics divisie.

 

Ben jij de kandidaat die we zoeken? Heb jij een intrinsieke drive met feeling voor een technische omgeving? Pak jij deze unieke kans beet om ons groeiende bedrijf op financieel gebied te transformeren, zodat we samen de huidige en aanstaande groei nog beter de baas kunnen?

De functie


In de rol van Manager Finance - Hoofd Administratie ben je primair verantwoordelijk voor het optimaliseren, realiseren en evalueren van het financiële beleid van Pneutec. Je bent een belangrijke sparringpartner voor alle afdelingen binnen ons bedrijf. Je hebt een brede sleutelpositie binnen ons MT met een kritische doch realistische blik naar al onze activiteiten.

 

Je focus zal liggen op het verder professionaliseren van de financiële besturing van Pneutec en daarnaast de afstemming en rapportage naar Aalberts Advanced Mechatronics om onze gestage groei te ondersteunen.
 

Zowel Aalberts Advanced Mechatronics maar ook Pneutec, hebben samen een uitdagende groeiambitie. Wat een actieve en strategische financiële rol vereist. Vanwege deze ambitie zal het onderdeel controlling in de loop van de komende jaren nadrukkelijk toenemen.

 

De uitdaging

 

De belangrijkste verantwoordelijkheden van je rol zullen onder meer zijn:

 

  • Op het gebied van beleidsontwikkeling adviseer je de directie over het te voeren financiële beleid op korte en middellange termijn inzake resultaatontwikkeling, liquiditeitspositie, investeringen en budgettering. Daarnaast geef je uitvoering aan het vastgestelde beleid.
  • Voor wat betreft de administratie ben je eindverantwoordelijk voor de gehele boekhouding en het financiële beleid. Je stelt budgetten op, zorgt voor de periode afsluitingen en verstrekt de daarbij behorende managementinformatie aan zowel directie als aan de directie van Aalberts Advanced Mechatronics. Bij geconstateerde afwijkingen stuur je tijdig bij waar nodig.

 

 

 

 

 

 

 

  • Je doet in eerste instantie zelf de (memoriaal)boekingen en draagt zorg voor het kasbeheer, coderingen, inboeken en winst- en verliesrekening. Naarmate er meer geautomatiseerd wordt zullen steeds meer controllerwerkzaamheden worden vereist.
  • Je optimaliseert systemen en administratieve processen door automatisering, standaardisatie of vereenvoudiging en bent daar leidend in.
  • Je analyseert, beoordeelt en bewaakt de financiële gegevens zoals onder meer marges en NWC, omzet, Ebita, FCF enz. En verzorgt de toelichting op de financiële rapportages
  • Je communiceert met de afdeling HR als het gaat over financieel gerelateerde zaken met betrekking tot personeel.
  • Je geeft leiding aan de medewerker financiële administratie (1FTE).

Profielschets

 

Als Manager Finance – Hoofd Administratie ben je gedreven, transparant en hebt een goed aanpassingsvermogen. Je schuwt transitie niet maar omarmt het als een kans, waarbij je zelf verantwoordelijkheid neemt en resultaat en kwaliteit georiënteerd bent. Je bent verder pragmatisch en kostenbewust. Waar anderen een probleem zien ervaar jij het als uitdaging waar je je creativiteit kan inzetten. 


Je hebt aantoonbare ervaring opgebouwd, liefst binnen een technische omgeving. Het is een pre als je ervaring hebt in het implementeren van een nieuw ERP systeem.

 

 

Pneutec biedt

 

Een prettige werkkring in een open en informele bedrijfscultuur met korte communicatielijnen.

  • Een afwisselende, verantwoordelijke baan met mooie kansen en doorgroeimogelijkheden binnen een veranderende hightech omgeving.
  • Een aantrekkelijk, bij de functie passend salaris en uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden

 

 

Solliciteren

 

Ben jij de kandidaat waar wij naar op zoek zijn? We ontmoeten je graag!
 

Stuur ons jouw sollicitatie vandaag nog toe. Heb je nog vragen? Laat het ons weten!

Stuur een app naar Arie-Jan van Berkum (06 - 29 39 71 51) of stuur een e-mail naar berkum@aihtc.nl.

 

Bellen mag natuurlijk ook.

 

© 2015 - , Pneutec.