Het succes van een ambitieus Nederlands bedrijf


Pneutec is opgericht op 1 februari 1987. Het bedrijf begon als handelsfirma van onderdelen in pneumatische oplossingen. Direct vanaf het begin importeerde Pneutec geavanceerde onderdelen van over de hele wereld naar Nederland om te leveren aan de industrie.

 

Al snel was het duidelijk dat klanten het waardeerden als reeds in een vroeg stadium - engineeringsfase - werd meegedacht over de beste oplossing. Onze kennis van onderdelen, pneumatiek, vacuümtechniek, dempingstechniek en flow control werd graag gebruikt door de klanten.

 

Doorgroei naar system

supplier voor de OEM markt


Meer en meer ging Pneutec zich bezig houden met het zoeken naar totaaloplossingen op het gebied van de beheersing van stromingen en bewegingen. Het was een logische stap om vervolgens onderdelen te gaan samenstellen. De inrichting van een productieruimte met machines, instrumenten en zelfs een cleanroom was een feit. De toekomst lag nu open om door te groeien naar een gespecialiseerde leverancier van systemen en machines voor Original Equipment Manufacturers (OEM). 

 

Die ontwikkeling werd gerealiseerd door engineeringkwaliteiten toe te voegen en de kwaliteit van werken en processen zo hoog te maken dat de top van de industrie nu wordt bediend.

Uw partner om innovaties

door te voeren en kosten te reduceren

 

Op dit moment is Pneutec een unieke verschijning, waarbij handel en solution providing hand in hand gaan. Sterker nog, de ene activiteit kan niet zonder de andere. Klanten verwachten zowel technische ondersteuning en innovatie als betrouwbare levering van onderdelen op het afgesproken moment.

 

Vragen die we nu beantwoorden zijn bijvoorbeeld: 

  • Hoe kunnen we in onze machines met vacuümtechniek dit onderdeel met een frequentie van 100 x per minuut optillen?
  • Hoe kan de flow in een circuit geregeld worden, zodanig dat de applicatie 10 jaar ongestoord werkt?
  • Hoe beheersen we de snelheid, zodat geen onnodige trillingen in de machines ontstaan, die schade veroorzaken?

Daarmee dienen we de OEM markt van eenvoudig tot zeer geavanceerd. Dit maakt Pneutec een complete en betrouwbare partner op het gebied van het beheersen van stromingen en bewegingen.

 

 

Vernieuwen en verbeteren van

processen en machines. Dat is wat ons drijft.

 

Heeft u vragen of wilt u informatie ontvangen? Vul onderstaande formulier in en ontvang de laatste productinformatie. U kunt natuurlijk ook bellen met een van onze specialisten via 023 569 90 90 of een e-mail sturen naar verkoop@pneutec.nl.


© 2015 - , Pneutec.