Wat zijn de voordelen van een NAMUR ventiel?


11-04-2016 - Niels Davids

namur ventiel

 

Een NAMUR ventiel is een pneumatisch ventiel met een zogenaamde NAMUR aansluiting. Door middel van dit type aansluiting kunnen de ventielen direct gemonteerd worden op een pneumatische actuator, bij de bediening van een vlinderklep, een kogelkraan of een afsluiter.
Doorgaans wordt dit soort ventielen toegepast binnen de procesindustrie.  Maar ook binnen andere industriële toepassingen, zoals in de farmaceutische sector, in de chemische industrie en in de voedingsmiddelenindustrie worden deze ventielen gebruikt.

 

De voordelen van een NAMUR aansluiting

Een NAMUR ventiel wordt direct gemonteerd op de desbetreffende pneumatische actuator. Dit biedt een aantal voordelen ten opzichte van normale montage:

  • Snelle reactietijd: door de afwezigheid van (lange) stuurleidingen.
  • Minder kans op lekkage: door directe aansluiting op de actuator zonder koppelingen.
  • Eenvoudige montage: doordat er geen tape of afdichtingsmiddelen noodzakelijk zijn.

 

De TECNO-NAMUR serie van Pneumax

Pneumax heeft binnen de TECNO-NAMUR serie een brede range aan ventielen met een NAMUR aansluiting. Deze productrange kenmerkt zich door zijn lange levensduur,  flexibele opbouw en innovatief ontwerp ten opzichte van NAMUR ventielen van andere fabrikanten. Door het flexibele karakter van deze ventielserie is het mogelijk om van een 5/2 ventiel een 4/2 ventiel te maken door enkel de interface-plaat te wisselen.
De TECNO-NAMUR serie is verkrijgbaar met ATEX certificering, waardoor deze ventielen geschikt zijn voor gebruik in potentieel explosieve omgevingen.

 

Meer weten over TECNO-NAMUR serie van Pneumax?

Wilt u meer weten over de TECNO-NAMUR serie van Pneumax? Heeft u advies nodig voor uw specifieke applicatie? Of wilt u wellicht uw applicatie compleet gemonteerd geleverd hebben? Neem dan contact op met één van onze Product Specialisten Pneumatiek. Wij helpen u graag verder. Of vul het contactformulier hieronder in.

Vragen over dit nieuwsbericht?

Heeft u vragen na het lezen van dit bericht, vul dan het formulier in en we zullen spoedig contact met u opnemen. U kunt ons ook bellen via 023 569 90 90 of een e-mail sturen naar verkoop@pneutec.nl.

 

 

 

 
© 2015 - , Pneutec.