Vochtprobleem bij export machines naar tropische landen


31-10-2016 - Niels Davids

Bent u een machinebouwer en exporteert u uw pneumatisch aangedreven machines naar landen met een tropisch klimaat? Het tropische klimaat en een hoge luchtvochtigheid kunnen de door uw geproduceerde machines gedurende de werking negatief beïnvloeden.

 

Kortere levensduur door vocht in uw pneumatische systeem

Vochtige perslucht in een pneumatisch systeem kan de juiste werking van een machine beïnvloeden. Zo kunnen de seals van de cilinders worden aangetast, kan er roestvorming van uw leidingwerk optreden en kunnen de ventielen hun werking verliezen.
Daarnaast kan het ook nog eens zo zijn dat de eindgebruiker van uw machine gebruik maakt van een minder goede compressor. In combinatie met een vochtig klimaat zal dit leiden tot defecten en een kortere levensduur van de door u geproduceerde machine. Hieruit volgend kan dit voor u als OEM’er leiden tot reputatieschade en aantasting van uw merknaam, terwijl er met de kwaliteit van uw machine niks mis is! 

 

Efficiënt vocht verwijderen uit perslucht met een waterafscheider

Een mogelijke oplossing voor dit vochtprobleem bij de export van uw machines naar landen met een hoge luchtvochtigheid, is het meeleveren van een iB-cyclone vochtafscheider van Koganei. De iB-cyclone werkt middels het high-speed cycloon principe waarbij het water door middel van centrifugale krachten met hoge snelheid efficiënt gesepareerd wordt. Door deze vochtscheider standaard mee te leveren bij uw machine, voorziet u uw klant van een water separator die meer dan 99% van het vocht uit de perslucht verwijderd. Dit heeft tot gevolg dat de levensduur van de machine wordt verlengd en dat er een lagere downtime zal zijn. Een ander voordeel is dat deze vocht separator vrijwel onderhoudsvrij is doordat er geen filter element gebruikt wordt.
Kortom: het meeleveren van de iB-cyclone bij uw machine is een pure win-win situatie: uw eindklant heeft een goed functionerende machine en de merkwaarde van de door u geproduceerde machine wordt versterkt.

 

                                                                  

 

Heeft u specifieke vragen met betrekking tot vochtproblematiek?  

Of wilt u ook uw rendement verhogen en de levensduur van uw machines verlengen? Neem dan contact op met één van onze Product Specialisten Pneumatiek. Zij staan u altijd graag te woord en kunnen u adviseren over uw specifieke toepassing. U kunt natuurlijk ook het onderstaande contactformulier invullen.

Vragen over dit nieuwsbericht?

Heeft u vragen na het lezen van dit bericht, vul dan het formulier in en we zullen spoedig contact met u opnemen. U kunt ons ook bellen via 023 569 90 90 of een e-mail sturen naar verkoop@pneutec.nl.

 

 
© 2015 - , Pneutec.