Vacuümtransporteurs voor farmaceutische toepassingen


07-12-2016 - Mihaela Craita

Piab heeft het vacuümtransport programma uitgebreid met de piFLOWp en de piFLOWt. Deze transporteurs zijn geschikt voor het transporteren van poeder en bulk. De systemen zijn speciaal ontworpen voor toepassingen binnen de farmaceutische industrie en voldoen daarnaast aan de geldende veiligheids- en hygiëne-eisen uit deze sector. Ongeacht of de transporteurs gebruikt worden ter vervanging van een ongeschikte standaard transportoplossing, of ter vervanging van de handmatige handeling, zullen de piFLOWp en piFLOWt conveyors altijd voor een verbeterde productiviteit van uw installatie zorgen.

 

Transporteur met hoge capaciteit en zorg voor kwetsbare producten

De vacuümtransportsystemen van Piab kunnen tot 4 miljoen tabletten per uur overzetten tussen twee proceseenheden, zoals bijvoorbeeld een tablet pers, coating drum en blister verpakkingslijn. De piFLOWt onderscheidt zich hierbij door de bijzondere binnenafwerking zonder scherpe randen, waardoor kwetsbare producten moeiteloos getransporteerd kunnen worden. Hierdoor blijven gevoelige tablets en capsules gaaf en intact.

 

Inzetbaar in een brede range van omgevingen

Het materiaal waaruit de transporteurs vervaardigd zijn, voldoen aan de laatste standaarden die gelden voor de food en farmaceutische toepassingen. De piFLOWp en de piFLOWt conveyors kunnen ingezet worden om grote volumes poeder, bulk, tabletten en capsules te transporteren. Deze vooraanstaande technologie staat garant voor transport zonder separatie. Voor de maximale veiligheid voor de medewerkers en het proces, zijn zowel de piFLOWt en de piFLOWp beschikbaar in ATEX Stof en Gas design. Hierin zijn alle plastic of rubberen delen uitgevoerd in antistatisch NBR (Nitril Butadieen Rubber).

 

Vacuümtransporteur in combinatie met secundaire luchtfilters

Bij toepassing van de Piab transporteurs in combinatie met de recent geïntroduceerde “secundaire lucht filters”, wordt er voorkomen dat er medisch actieve substanties in de omgeving kunnen ontsnappen. Het ULPA class U15-17 filter (Ultra Low Penetration Air) zorgt voor een nog betere filtratie dan het bekende HEPA (High Efficiency Particulate Air) filter. Het ULPA class U15-17 filter kan als accessoire worden aangeboden bij de piFLOWp en piFLOWt.

 

Hulp nodig bij het selecteren van een vacuümtransportsysteem?

Uiteraard begrijpen wij dat het niet eenvoudig is om zelf een vacuümtransportsysteem te selecteren. Onze Product Specialisten staan u graag te woord en helpen u graag verder bij de selectie van het vacuümtransportsysteem dat het beste bij uw specifieke situatie past.

Vragen over dit nieuwsbericht?

Heeft u vragen na het lezen van dit bericht, vul dan het formulier in en we zullen spoedig contact met u opnemen. U kunt ons ook bellen via 023 569 90 90 of een e-mail sturen naar verkoop@pneutec.nl.

 

 

 
© 2015 - , Pneutec.