Uw rendement verhogen binnen uw robot toepassing?


21-01-2016 - Mihaela Craita

duraflex b zuignappen piab

Middels het toepassen van de nieuwe DURAFLEX B zuignappen van Piab kunnen onze klanten de productiviteit verhogen en energie besparen. Door de combinatie van een stabiele body, een kleine inbouwmaat en een zachte lip met hoge afdichtingseigenschappen, zijn deze zuignappen uitermate geschikt voor toepassingen met een hoge snelheid. Daarnaast zijn de zuignappen geschikt voor handling applicaties waar stabiliteit een vereiste is. Bijvoorbeeld binnen robot- en pick-and-place toepassingen. Ook is de hefkracht van deze zuignappen aanzienlijk hoger dan de 2.5 balg uitvoering. Het wordt dus mogelijk om minder zuignappen te gebruiken, waardoor de initiële investering gereduceerd kan worden. 

 

DURAFLEX B zuignappen

Net zoals de andere balg zuignappen van Piab, kunnen de nieuwe DURAFLEX B zuignappen toegepast worden voor het oppakken van producten met hoogteverschillen of variatie in de vorm en voor het separeren van dunne producten.

 

Duraflex is een materiaal dat door Piab ontwikkeld is. Met de twee hardheden uitvoering (PU30/60 Shore) kunnen luchtdoorlatende producten (zoals kartonnen dozen), producten van kunststof met ruwe oppervlak of composiet producten gehandeld worden.


De zuignappen in 60 Shore kenmerken zich door extra hoge slijtvastheid, afdruk vrije werking en bijzondere elasticiteit. De voordelen van deze zuignappen kunnen in opstellingen voor het oppakken van metaalplaten en glasapplicaties gebruikt worden.
 

Meer weten over DURAFLEX B zuignappen?

Met deze nieuwe productlijn komt Piab de wensen vanuit de markt tegemoet. Wilt u advies voor het gebruik van de DURAFLEX B zuignappen in uw specifieke applicatie? Neem dan direct contact op met één van onze productspecialisten vacuümtechniek. Zij denken graag met u mee. Of vul het contactformulier in.

Vragen over dit nieuwsbericht?

Heeft u vragen na het lezen van dit bericht, vul dan het formulier in en we zullen spoedig contact met u opnemen. U kunt ons ook bellen via 023 569 90 90 of een e-mail sturen naar verkoop@pneutec.nl.

 

 

 

 

 
© 2015 - , Pneutec.