Ultra compact solenoid ventiel voor kleine applicaties


08-06-2016 - Niels Davids

             koganei solenoid valve 005 series                           koganei solenoid valve 005 series

 

Koganei heeft recentelijk het meest kleine electrisch bediende ventiel ter wereld geïntroduceerd. Het gaat hier om de Koganei solenoid valve 005 series. Deze ventiel serie is ontwikkeld met de laatste en meest innovatieve technologieën. De toepassing van deze ventielen is uitermate geschikt voor de toepassing in applicaties die licht van gewicht dienen te zijn en tegelijkertijd een kleine afmeting dienen te hebben. Het ventiel heeft een breedte van 5,9 mm en een effectief oppervlak van 0,1 mm². Deze eigenschappen maken dit ventiel uitermate geschikt voor de toepassing in bio-tech applicaties, in analyse apparatuur en in toepassingen binnen de hightech en semi-conductor industrie.

 

Voldoen aan de eisen en wensen in de hightech industrie

De Koganei solenoid valve 005 serie heeft standaard 3 poorten en is verkrijgbaar in verschillende varianten, waardoor in de specifieke eisen en wensen van de OEM’er tegemoet gekomen kan worden. De ventielen kunnen middels verschillende systemen gemonteerd worden. Hierbij wordt er onderscheid gemaakt tussen base-piping en split type manifold. Door de modulaire opbouw van het split type manifold, is het mogelijk om een ventielenblok snel en efficiënt op te bouwen.

 

Klein electroventiel met grote voordelen

Naast het feit dat dit ultra compacte ventiel licht van gewicht is en zeer kleine afmetingen heeft, zijn er nog meer eigenschappen die dit ventiel geschikt maakt voor compacte hightech toepassingen.

 

  • Flow: Cv=0.006
  • Energie verbruik: 0.5 watt
  • Split manifold type: Mogelijk tot 20 ventielen
  • Bedrijfsdruk: 0-102 PSI (0-7 bar)
  • Integrale aansluitmaat: 1/8”of 5/32” ID tubing

Meer informatie over de Konagei 005 serie?

Heeft u hulp nodig bij het ontwerpen en ontwikkelen van een compacte toepassing of machine? Of wilt u meer weten over de Koganei 005 serie? Neem dan direct contact op met één van onze Product Specialisten pneumatiek, of vul het contactformulier in.

Vragen over dit nieuwsbericht?

Heeft u vragen na het lezen van dit bericht, vul dan het formulier in en we zullen spoedig contact met u opnemen. U kunt ons ook bellen via 023 569 90 90 of een e-mail sturen naar verkoop@pneutec.nl.

 

 
© 2015 - , Pneutec.