Steelline: elektrisch bediende RVS ventielen


14-10-2016 - Niels Davids

Pneumax heeft de Steelline serie uitgebreid met elektrisch bediende RVS ventielen. De body van deze ventielen is vervaardigd uit RVS (AISI 316). Binnen deze serie kan er gekozen worden voor verschillende typen afdichtingen, afhankelijk van de temperatuureisen. Daarnaast heeft deze ventiel serie een beschermklasse IP66, waardoor de ventielen in een brede range van omgevingen ingezet kunnen worden.

 

                                             

 

De elektrisch bediende ventielen uit de Steelline zijn er in 3/2 en 5/2 variant. De ventielen zijn beschikbaar in zowel de mono-stabiele versie en de bi-stabiele versie. Daarnaast kan er gekozen worden voor een spanning van 12 VDC, 24 VDC, 24 VAC, 110 VAC en 220 VAC. Net als bij de Steelline ISO 15552 cilinders en de Steelline FRL units, kan er bij de elektrische ventielen ook gekozen worden voor een ATEX certificering.

 

Bedrijfszekere ventielen onder extreme omstandigheden

De elektrisch bediende ventielen zijn net als de overige componenten speciaal ontwikkeld voor de olie- en gasindustrie. Binnen deze sector zijn de eisen ten aanzien van de corrosie- en chemische bestendigheid zeer hoog. Mede hierdoor zijn deze componenten ook zeer geschikt voor andere applicaties waar onder extreme omstandigheden gewerkt dient te worden, zoals binnen de offshore en chemische industrie. Verder onderscheid de Steelline serie zich door de compacte opbouw, de eenvoudige montage en de multifunctionaliteit in zijn gebruik.

 

Meer weten over de elektrisch bediende Steelline ventielen?

Of heeft u wellicht vragen over de andere producten binnen de Steelline series? Neem dan contact op met één van onze Product Specialisten. Zij helpen u graag verder met het vinden van de juiste oplossing voor uw specifieke applicatie. U kunt natuurlijk ook het onderstaande contactformulier invullen.

Vragen over dit nieuwsbericht?

Heeft u vragen na het lezen van dit bericht, vul dan het formulier in en we zullen spoedig contact met u opnemen. U kunt ons ook bellen via 023 569 90 90 of een e-mail sturen naar verkoop@pneutec.nl.

 

 
© 2015 - , Pneutec.