Pure Process Series: een wereld vol mogelijkheden


21-11-2016 - Niels Davids

Koganei heeft door de jaren heen veel ervaring en expertise opgedaan op het gebied van precisie pneumatiek in hightech sectoren zoals de semi-conductor industrie, de voedingsmiddelenindustrie en de chemische industrie. Mede door deze specifieke kennis en ervaringen uit deze sectoren, is de Pure Process Series ontwikkeld.

 

 

Breed inzetbaar door goede materiaaleigenschappen

De componenten binnen de Pure Process series van Koganei kenmerken zich voornamelijk door de superieure resistentie tegen chemische stoffen, de goede hittebestendigheid, de lage wrijvingscoëfficiënt, de goede elektrische isolatie en vele andere eigenschappen.
Het materiaal van de componenten wordt vervaardigd met behulp van micro-machining technology voor PTFE (polytetrafluoretheen) producten. Daarnaast worden de PFA spuitgiet onderdelen door middel van een door Koganei zelfontwikkelde spuitgiet methode geproduceerd. De productie van de onderdelen gebeurt onder toezicht van een strenge kwaliteitscontrole van Koganei. De componenten uit de Pure Process Series zijn zeer geschikt om te worden toegepast in applicaties in de semi-conductor industrie, in medische applicaties, in de chemische industrie en in andere industriële sectoren.

 

Compleet programma van fluorpolymeer producten

De Pure Process Series bestaat uit pneumatische componenten die hoofdzakelijk zijn vervaardigd uit een fluorpolymeer. De productserie wordt onderverdeeld in drie productgroepen. Het betreft ventielen (Fluororesin Valve Series), koppelingen (Fluororesin H Series Fittings) en slangen (Fluororesin Tube Series).

 

                 

 

Fluororesin Valve Series

De ventielen binnen de Pure Process Series zijn geschikt voor lage flow en voor verschillende chemische samenstellingen, afhankelijk van het type sealing. Naast de verschillende opties van aansluiten en ventielfuncties, is er nog een brede range van opties en varianten binnen deze ventiel serie:

 • Luchtbediende ventielen
 • Suck back ventielen
 • luchtbediende ventielen met suck back
 • Magneetkleppen (solenoid valves)
 • Drain ventielen

 

Fluororesin H Series Fittings

De Fluororesin H series kenmerken zich door zijn eenvoudige constructie. Door deze constructie zijn er geen speciale gereedschappen nodig bij het monteren van de koppelingen. Hierdoor zijn deze koppelingen zeer gebruiksvriendelijk. De taps toelopende  seals bieden een superieure drukweerstand, een goede afdichting en zijn hittebestendig. Het programma van de Fluororesin H Series Fittings bestaat uit:

 • Rechte koppelingen
 • Haakse koppelingen
 • T-koppelingen
 • Reduceer koppelingen

 

Fluororesin Tube Series

Voor de productie van slangen maakt Koganei gebruik van een molding technology die zij zelf en onafhankelijk hebben ontwikkeld. Het productieproces wordt onderworpen aan een strenge kwaliteitscontrole. Koganei biedt een breed scala aan hoogwaardige fluorpolymeer slangen, het betreft:

 • PFA slang
 • PFA-HG slang
 • PFA-NE slang
 • BT slang
 • RPL slang

 

Heeft u vragen over de Pure Process Series?

Pneutec is gespecialiseerd om u snel te helpen met het oplossen van complexe vraagstukken. Onze Product Specialisten hebben niet alleen kennis van het product, maar denken altijd graag verder naar een totaaloplossing. Heeft u specifieke vragen over één van de bovenstaande componenten? Of heeft u een specifieke vraag betreffende uw applicatie. Neem dan contact op met één van onze Product Specialisten

Vragen over dit nieuwsbericht?

Heeft u vragen na het lezen van dit bericht, vul dan het formulier in en we zullen spoedig contact met u opnemen. U kunt ons ook bellen via 023 569 90 90 of een e-mail sturen naar verkoop@pneutec.nl.

 

 

 
© 2015 - , Pneutec.