Pneumatiek speciaal voor de Packaging


13-12-2016 - Edwin van den Nieuwendijk

De verpakkingsindustrie is een dynamische sector waarin technologische ontwikkelingen snel gaan. Deze snelle ontwikkelingen worden onder andere gedreven door de steeds hogere eisen die de eindklanten stellen en trends zoals shelf ready packaging, convenience, ready to eat en het snel kunnen wisselen van het type verpakking. Hierdoor heeft u als packaging OEM dus met veel uitdagingen te maken. Pneutec helpt u graag om de performance van uw systemen te verhogen door het bieden van de juiste oplossingen voor uw applicatie.

                                         

   

Voldoen aan de fundamentele eisen binnen de sector

Een groot deel van de verpakkingsindustrie bestaat uit het verpakken van voedingsmiddelen. Hierbij heeft men vaak veel te maken met vochtige producten en producten met verschillende chemische samenstellingen. In deze gevallen is het dus belangrijk dat de machine, en dus de componenten waar de machine uit is opgebouwd, corrosie- en chemisch bestendig is. Daarnaast dient er voldaan te worden aan de fundamentele veiligheidseisen en gezondheidseisen die voor deze categorie machines gelden, zoals de FDA norm. Daarnaast worden hoge snelheden van machines in verpakkingslijnen ook steeds belangrijker, om zo kostenefficiënt mogelijk te kunnen produceren.

 

Corrosie- en chemische bestendigheid

De RVS ISO 15552 cilinders uit de Steelline serie (series 1393-1394) van Pneumax zijn perfect geschikt voor toepassing binnen de voedingsmiddelenindustrie en de food & beverages. Deze cilinders zijn speciaal ontworpen voor applicaties waar corrosie- en chemische bestendigheid een belangrijke rol spelen. Daarnaast zijn ze ook geschikt voor toepassing in hoge en lage temperaturen. De bedrijfstemperatuur van de cilinders bevindt zich in de range -30°C tot 150°C. De steelline cilinders zijn er in een diameter van 16 tot 100 mm. Uiteraard zijn er ook accessoires leverbaar voor deze cilinders, deze zijn net als de steelline cilinders volledig in RVS (AISI 316) uitgevoerd.
Indien gewicht naast corrosiebestendigheid ook een issue is, kan er gekozen worden voor de kunststof micro cilinders van Pneumax (series 1230 - 1232).Het profiel van deze cilinders is vervaardigd van een technopolymeer. De cilinders zijn verkrijgbaar in met een diameter van 12 tot 25 mm.

 

Hoge snelheden van cilinder

In applicaties waarbij er producten uitgestoten of gesorteerd dienen te worden, zoals het schuiven van chocolaatjes in een doosje of het afschuiven van koekjes van een lopende band, speelt snelheid een belangrijke rol. Deze typische verpakkingshandelingen dienen met een hoge snelheid te gebeuren. Voor deze applicaties is er bij Pneutec de mogelijkheid om een bestaande cilinder te modificeren. Dit kan bijvoorbeeld door gebruik te maken van speciale seals of door de buffering van de cilinder aan te passen.

 

Heeft u te maken met speciale uitdagingen in de verpakkingsindustrie?

Laat het ons weten! Wij kijken graag samen met u naar uw specifieke applicatie. Pneutec is gespecialiseerd om u snel te helpen met het oplossen van complexe vraagstukken in de Packaging en Food & Beverages. Onze Product Specialisten hebben niet alleen kennis van het product, maar denken altijd graag verder naar een totaaloplossing. U kunt natuurlijk ook onderstaande contactformulier invullen, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Vragen over dit nieuwsbericht?

Heeft u vragen na het lezen van dit bericht, vul dan het formulier in en we zullen spoedig contact met u opnemen. U kunt ons ook bellen via 023 569 90 90 of een e-mail sturen naar verkoop@pneutec.nl.

 

 

 

 

 
© 2015 - , Pneutec.