Nauwkeurig en High Speed sorteren. Hoe doe ik dat?


15-11-2016 - Edwin van den Nieuwendijk

 

Consumenten stellen steeds hogere eisen aan de kwaliteit van de producten die zij kopen. Wanneer de consument bijvoorbeeld een zak snoepjes koopt, wil men er geen snoepjes in hebben met een afwijkende kleur. Of wanneer de consument een blister met pillen koopt, eist men dat er geen misproducties in zitten. En ga zo maar door. De eisen en wensen van de consument worden uiteindelijk vertaald in harde eisen, waar  machinebouwers aan dienen te voldoen bij het ontwikkelen van machines.

 

Voorkom productieverlies bij het productieproces 

Bij het ontwikkelen van applicaties waarbij er gesorteerd dient te worden zijn er twee kernwoorden van groot belang: de nauwkeurigheid en een hoge snelheid. Een applicatie dient nauwkeurig te zijn, zodat het afgekeurde product van het goedgekeurde product gescheiden kan worden. Wanneer de goedgekeurde producten bij de afgekeurde producten  terecht komen, is de nauwkeurigheid laag. Dit betekent productieverlies. Wanneer er een afgekeurd snoepje in een verpakking terecht komt, zullen de negatieve consequenties niet erg groot zijn. Echter, wanneer er een afgekeurde pil in een blister terecht komt, zal dit wel snel tot problemen (en dus kosten) kunnen leiden. De ontwikkeling van nieuwe technologieën, nieuwe innovaties die gedaan worden en de trend om just-in-time te produceren, hebben er toe geleid dat productieprocessen snel dienen te verlopen. Deze aspecten vragen om de juiste componenten voor de ontwikkeling van uw machine.

 

K-series: snelle responstijd en laag energieverbruik

Koganei houdt zich continu bezig met de ontwikkeling van nieuwe producten. Deze ontwikkeling wordt gedreven door de eisen, wensen en ontwikkeling binnen specifieke markten. Dit heeft geleid tot de ontwikkeling van de High Speed K-series ventielen. Deze ventielen zijn speciaal ontwikkeld voor applicaties waar snel schakelen gewenst is, zoals in sorteermachines. De ventielen hebben een responstijd van 0,4 tot 3,0 ms. Naast deze snelle responstijd, hebben de ventielen een zeer laag energieverbruik. De ventielen zijn beschikbaar in varianten met 2, 3 en 4 poorten. Daarnaast zijn de ventielen door de IP67 beschermingsgraad in een brede range van omgevingen te gebruiken.

 

                 

 

Staat u op het punt om een High Speed applicatie te ontwikkelen?

Onze Product Specialisten hebben de juiste kennis en jarenlange ervaring in het omzetten van technologische mogelijkheden in concrete toepassingen. Zij helpen u graag om uw applicatie tot een succes te maken. Neem gerust telefonisch contact op. U kunt natuurlijk ook onderstaande contactformulier invullen. Dan nemen wij spoedig contact met u op.

Vragen over dit nieuwsbericht?

Heeft u vragen na het lezen van dit bericht, vul dan het formulier in en we zullen spoedig contact met u opnemen. U kunt ons ook bellen via 023 569 90 90 of een e-mail sturen naar verkoop@pneutec.nl.

 

 

 
© 2015 - , Pneutec.