Magneetventielen voor vloeistoffen geschikt voor kleine series


30-11-2016 - Edwin van den Nieuwendijk

Pneumax heeft sinds kort het productprogramma uitgebreid met een breed scala aan magneetventielen. Deze magneetventielen zijn uitgevoerd in messing en roestvaststaal. Ze zijn ontworpen om stroming van lucht, water, stoom en verschillende andere aanverwante vloeistoffen te beheersen.

De magneetventielen zijn verkrijgbaar in zowel een 2-weg als een 3-weg uitvoering. Deze uitvoeringen zijn beschikbaar in een direct gestuurde of servogestuurde versie. Daarnaast is er ook nog een onderscheid in een normally closed variant(NC) en normally open variant(NO). De aansluitmaten van de magneetkleppen zijn beschikbaar in de range van G1/8” tot G2”. De werkdruk van de magneetkleppen loopt van vacuüm tot 100 bar.

 

Magneetventielen die breed toepasbaar zijn

De magneetventielen van Pneumax voldoen aan de hoogste kwaliteitstandaard en zijn toepasbaar in een brede range van applicaties. Ook zijn ze geschikt voor verschillende uiteenlopende omgevingen. Zo kunnen de magneetventielen toegepast worden in explosiegevaarlijke omgevingen, aangezien er ATEX-certificering beschikbaar is. Verder zijn de magneetventielen geschikt om te gebruiken bij een medium met een hoge temperatuur en uiteenlopende chemische samenstellingen zoals stoom, benzine, pure zuurstof of butaan.

 

Ideaal voor prototypen en applicaties met een kleine serie

Bij veel leveranciers van fluid control componenten en magneetventielen zijn de componenten niet in een kleine serie te bestellen. Er geldt dan bijvoorbeeld een minimale order hoeveelheid van 150 stuks, terwijl u bijvoorbeeld maar 8 magneetventielen nodig heeft. Wanneer u zich als OEM in de conceptfase of prototype fase van uw ontwerp bevindt, is dit voor u niet erg kostenefficiënt. De definitieve materiaalkeuze staat immers nog niet vast. De magneetventielen van Pneumax kunnen daarentegen per stuk besteld worden. Dit betekent voor u als OEM dat u veel vrijer in de keuze van de componenten bent bij toepassing in een kleinere serie. Daarnaast is de drempel om wijzigingen in uw applicatie door te voeren lager. Dit bevordert de flexibiliteit als machinebouwer en zal uw concurrentiepositie in de markt versterken.

 

Meer informatie over de magneetventielen van Pneumax?

Beheersing van de flow is in veel applicaties een terugkerende uitdaging. Hierbij gaat het om vele aspecten. Wilt u ook uw positie in uw markt versterken? Of heeft u hulp nodig bij het selecteren van het juiste magneetventiel voor uw specifieke applicatie? Neem dan telefonisch contact op met één van onze Product Specialisten flow control. Zij staan u altijd graag te woord en helpen u graag verder. U kunt natuurlijk ook het onderstaande contactformulier invullen, dan nemen wij spoedig contact met u op.

Vragen over dit nieuwsbericht?

Heeft u vragen na het lezen van dit bericht, vul dan het formulier in en we zullen spoedig contact met u opnemen. U kunt ons ook bellen via 023 569 90 90 of een e-mail sturen naar verkoop@pneutec.nl.

 

 
© 2015 - , Pneutec.