iDP valve: ideaal voor agressieve gassen en vloeistoffen


16-09-2016 - Niels Davids

iDP valve: ideaal voor agressieve gassen en vloeistoffen

Humphrey heeft onlangs de nieuwe iDP (inert Diaphragm-Poppet) ventielen geïntroduceerd. Deze nieuwe ventielserie is zeer geschikt voor de toepassing bij agressieve vloeistoffen en gassen.  Hierdoor kan het goed gebruikt worden in het hightech markt segment, in toepassingen zoals medische apparaten, analyse apparatuur en waterzuiveringsapplicaties.

 

 

Betrouwbaar ontwerp en éénvoudige werking

De iDP ventiel serie is ontwikkeld voor toepassing bij agressieve vloeistoffen en gassen. Het ontwerp zit eenvoudig in elkaar en is hierdoor zeer betrouwbaar. Om de betrouwbaarheid en de repeatability te garanderen, worden de ventielen na de productie getest in de fabriek. De ventiel varianten hebben hun werking al bewezen in verschillende applicaties met ‘lastige’ vloeistoffen, zoals in nierdialyse apparatuur, bloedanalyse apparatuur en geautomatiseerde doseringsmachines. Het deel van het ventiel dat in contact komt met het medium, is geconstrueerd van chemisch inert materiaal. Contact van het medium met de spoel van het ventiel wordt verhinderd door isolatie met een elastomeer. De krachtige spoel en de sterke veer zorgen ervoor dat de klep strak in de ventielzitting wordt gedrukt, waardoor lekkage tot een minimum beperkt wordt. Binnen de iDP-serie zijn er 9 varianten van direct werkende 2-poorts en 3-poorts ventielen. Daarnaast zijn er ook varianten beschikbaar welke op een basisplaat gemonteerd kunnen worden.

 

Heeft u advies nodig bij de ontwikkeling van uw hightech applicatie?

Wilt u meer weten of de iDP ventielen geschikt zijn voor uw applicatie? Heeft u wellicht een specificatie sheet nodig met gedetailleerde informatie? Neem dan contact op met één van onze Product Specialisten Pneumatiek. Zij denken graag met u mee en helpen u graag bij de ontwikkeling van uw applicaties. U kunt ook onderstaande contact formulier invullen. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Vragen over dit nieuwsbericht?

Heeft u vragen na het lezen van dit bericht, vul dan het formulier in en we zullen spoedig contact met u opnemen. U kunt ons ook bellen via 023 569 90 90 of een e-mail sturen naar verkoop@pneutec.nl.

 

 
© 2015 - , Pneutec.