Hoe kan ik efficiënt water uit perslucht verwijderen?


26-02-2016 - Niels Davids

Water in uw perslucht dient zoveel mogelijk vermeden te worden. Het kan ervoor zorgen dat uw applicatie of systeem minder betrouwbaar wordt en dat de levensduur sterk verkort wordt. Water in uw perslucht zorgt bijvoorbeeld voor aantasting van de seals in uw cilinders, het wegspoelen van de levensduursmering, ophoping van vuil in uw ventielen en corrosievorming in uw persluchtleiding. Dat wilt u toch niet?!

 

iB-cyclone waterafscheider

 

iB-cyclone waterafscheider verwijdert efficiënt water uit perslucht

Voornamelijk bij systemen waar een hoge flow gevraagd wordt, zijn veel waterafscheiders minder efficiënt tot volkomen onbruikbaar. De waterafscheiders verwijderen maar een laag percentage vocht uit de perslucht. 

 

De iB-cyclone van Koganei is dè oplossing voor uw vochtprobleem in uw perslucht! Deze water seperator kan meer dan 99% van het vocht uit de perslucht verwijderen. Het werkt middels het high-speed cyclone principe waarbij het water door middel van centrifugale krachten met hoge snelheid efficiënt gesepareerd wordt. Mede door dit principe is de iB-cyclone zeer compact in vergelijking met conventionele producten. Daarnaast is deze vocht separator vrijwel onderhoudsvrij doordat er geen filterelement gebruikt wordt. Verder is de iB-cyclone ozon resistent en NCU compatibel Hierdoor kan deze ingezet worden in een brede range van omgevingen. 

 

Meer informatie over de iB-cyclone waterafscheider?

Wilt u ook de levensduur van uw applicatie of systeem verlengen en uw rendement verhogen? Neem dan contact op met één van onze productspecialisten pneumatiek. Zij kunnen u adviseren voor uw specifieke toepassing. Of vul het contactformulier in.

Vragen over dit nieuwsbericht?

Heeft u vragen na het lezen van dit bericht, vul dan het formulier in en we zullen spoedig contact met u opnemen. U kunt ons ook bellen via 023 569 90 90 of een e-mail sturen naar verkoop@pneutec.nl.

 

 

 




© 2015 - , Pneutec.