FRL Steel line: corrosiebestendig, compact en bedrijfszeker


17-03-2016 - Edwin van den Nieuwendijk

 

Naast de RVS ISO 15552 cilinders uit de steel line, heeft Pneumax ook een complete RVS product range voor luchtverzorging en ventielen. De steel line valves & air service units zijn speciaal ontwikkeld voor de olie- en gasindustrie. Binnen deze industrie zijn de eisen ten aanzien van corrosiebestendigheid en extreme omstandigheden erg hoog. Uiteraard zijn deze producten ook zeer geschikt voor andere applicaties waar corrosiebestendigheid, bedrijfszekerheid en duurzaamheid belangrijk zijn, zoals toepassingen binnen de farmaceutische industrie, de voedingsmiddelenindustrie en de offshore. 

 

steel line ventiel

Modulaire opbouw

De steel line product range onderscheidt zich door de modulaire opbouw van de componenten. Dit leidt tot een compactere opbouw, eenvoudigere montage en multifunctionaliteit in het gebruik. De metalen delen, zowel de interne als de externe componenten, zijn vervaardigd uit RVS (AISI 316) en voldoen aan de NACE MR0175/ISO 15156-1.

 

Brede product range

De ventielen binnen de steel line product range zijn beschikbaar met verschillende uiteenlopende typen operators, zoals handmatig of pneumatisch. De filters zijn verkrijgbaar in 5, 20 en 50 micron. De filter-reduceerventielen zijn verkrijgbaar in 4 drukranges van 0-12 bar. De bedrijfstemperatuur waar deze steel line producten voor geschikt zijn, bevinden zich in de range van -50°C tot 150°C. Dit is afhankelijk van het type afdichting waar voor gekozen wordt.

 

Meer weten over steel line luchtconditionering?

Wilt u meer weten over de steel line luchtconditionering en ventielen voor uw applicatie? Of heeft u vragen over de specificaties van deze producten? Neem dan contact op met één van onze Product Specialisten Pneumatiek. Zij kunnen u voorzien van specifiek advies. Of vul het contactformulier hieronder in.

Vragen over dit nieuwsbericht?

Heeft u vragen na het lezen van dit bericht, vul dan het formulier in en we zullen spoedig contact met u opnemen. U kunt ons ook bellen via 023 569 90 90 of een e-mail sturen naar verkoop@pneutec.nl.

 

 

 
© 2015 - , Pneutec.