De beste persluchtkwaliteit voor uw applicatie


19-10-2016 - Edwin van den Nieuwendijk

Het gebruik van perslucht om een machine of applicatie aan te drijven is veilig, veelzijdig,  flexibel en de besturing is éénvoudig. Daarnaast is de bedrijfszekerheid hoog. Daar tegenover staat dat het maken van perslucht door een compressor relatief kostbaar is. Bij het maken van perslucht, zal circa 75% van de energie opgaan in warmte en circa 25% zal daadwerkelijk worden gebruikt voor de vervaardiging van perslucht. Dit is niet heel efficiënt. Het is dus zeer belangrijk dat de perslucht die door de compressor gemaakt wordt, en gedistribueerd wordt naar uw applicatie, van een zo goed mogelijke kwaliteit is.

 

                                             

 

Hoe selecteert u de juiste componenten voor de luchtverzorgingseenheid?

Het gebruik van verontreinigde perslucht zal de levensduur van de pneumatische componenten in uw machine of applicatie nadelig beïnvloeden. Bij het ontwerpen van een pneumatische aandrijving of besturing is de eerste stap het toetsen van de kwaliteit van de perslucht. Dit is mede afhankelijk van het filter dat is opgenomen in de luchtverzorgingseenheid. De kwaliteit van perslucht is vastgelegd in de ISO8573-1. Deze norm maakt onderscheid in 7 klassen en beschrijft de eisen waaraan perslucht moet voldoen voor specifieke toepassingen.

 

Het opstellen van een luchtconditioneringseenheid voor uw machine

De juiste persluchtkwaliteit is natuurlijk niet alleen afhankelijk van het type filter dat u gebruikt. Er zijn nog andere punten die een belangrijke rol spelen, zoals de smering, de omgevingsfactoren, en de temperatuur. Er bestaan binnen het assortiment van Pneumax vele mogelijkheden met elk zijn specifieke kenmerken. Om u te helpen met het opstellen van de juiste luchtconditioneringseenheid hebben wij de checklist luchtverzorging opgesteld. Door de punten van deze checklist stap voor stap door te nemen kunt u tot een verantwoorde keuze van een luchtconditioneringseenheid voor uw specifieke applicatie komen. U kunt de checklist via onderstaande formulier aanvragen.
U kunt natuurlijk ook altijd contact opnemen met één van onze Product Specialisten. Zij helpen u graag verder met de dimensionering van de componenten voor uw specifieke toepassing.

Vragen over dit nieuwsbericht?

Heeft u vragen na het lezen van dit bericht, vul dan het formulier in en we zullen spoedig contact met u opnemen. U kunt ons ook bellen via 023 569 90 90 of een e-mail sturen naar verkoop@pneutec.nl.

 

 

 
© 2015 - , Pneutec.