Compact proportioneel drukregelaar


24-08-2016 - Niels Davids

Moderne industriële applicaties vereisen voortdurend steeds meer verfijnde en beter presterende pneumatische componenten. Eén van de belangrijkste factoren bij het ontwerpen van machines is de mate van flexibiliteit en de mogelijkheid om custommade de parameters in de machine aan te passen. Zo wil men bijvoorbeeld eenvoudig de kracht en snelheid van een cilinder kunnen regelen of het draaimoment dat een draaicilinder dient uit te oefenen.

 

Flexibel, eenvoudig en compact de druk regelen

Pneumax heeft de bestaande serie proportioneel drukregelaars uitgebreid. Met de nieuwe miniatuur proportioneel drukregelaar van Pneumax, is het niet meer nodig om ingewikkelde pneumatische circuits op basis van pneumatische logische elementen (die veel ruimte innemen) te ontwerpen. Daarnaast is deze drukregelaar zeer licht in gewicht uitgevoerd met minimale afmetingen. Door toepassing van de elektronische proportioneel drukregelaar kan men eenvoudig, flexibel en compact de druk in een applicatie regelen. De drukrange van deze drukregelaar bevindt zich tussen de 0 – 9 bar.
Naast de standaard uitvoering is er ook een proportioneel drukregelaar die geschikt is voor het aansturen van vacuüm applicaties.

 

Doorontwikkeling van bestaand component

Deze compacte proportioneel drukregelaar integreert de belangrijkste kenmerken van de eerdere ontwikkelde proportioneel drukregelaars van Pneumax, maar zonder het scherm en de analoge/digitale output. De hoge precisie in drukregeling, de snelle reactietijd, de montage opties en de gereduceerde afmetingen zijn de belangrijkste voordelen.

 

Meer informatie nodig?

Wilt u meer informatie over de compacte proportioneel drukregelaar? Neem dan contact op met één van onze Product Specialisten. U kunt natuurlijk ook het onderstaande contact formulier invullen.

Vragen over dit nieuwsbericht?

Heeft u vragen na het lezen van dit bericht, vul dan het formulier in en we zullen spoedig contact met u opnemen. U kunt ons ook bellen via 023 569 90 90 of een e-mail sturen naar verkoop@pneutec.nl.

 

 

 
© 2015 - , Pneutec.