Het ontstaan van Unigripper is een verhaal uit een avonturenroman

 

Er was eens een jamfabriek in Zweden genaamd Swed Jam AB. In een prachtige omgeving in het midden van Zweden worden hier op natuurlijk wijze bosvruchten omgezet naar jam en vruchtensap. Deze fabriek werd geconfronteerd met een probleem: hoe konden de lege potten en blikken in hoog tempo op de productielijn worden ingevoerd, om ze daarna te vullen met jam of sap? Uiteraard betrouwbaar, met hoge productiviteit en zonder omsteltijden of insteltijden. Daarbij golden ook strenge eisen voor een laag energieverbruik en het voorkomen van beschadigingen van de potten.

 


De Unigripper is uitgevonden door slim denkwerk van technici

 

De technische dienst van Swed Jam werd met bovenstaand vraagstuk geconfronteerd en ging aan de slag. Het resultaat van hun werk was een mooie uitvinding: het Unigripper concept. 

Wat was het probleem? De potten worden aangeleverd in lagen op pallets. Vervolgens moeten deze laag voor laag worden opgepakt en ingevoerd in de productielijn. Dat lijkt eenvoudig, maar de potten verschillen in grootte, diameter en positie. Daardoor is het niet mogelijk met een vaste plaat met gedefinieerde openingen te werken. 

Daarbij komt dat de vacuümflow behoefte enorm wordt. Er ontstaat namelijk een grote lekflow op de posities waar geen pot zit, maar wel een opening.

 

De technici van Swed Jam ontwikkelden een inmiddels gepatenteerd systeem, waarbij de openingen voorzien worden van een ingenieus kleppensysteem in combinatie met intelligent gebruikte materialen. Wilt u precies weten hoe dit werkt? Bel dan een van onze Product Specialisten.

 

De Unigripper als universele techniek om

uw producten te verplaatsen 

 

Deze vinding werkte zo goed, dat de eigenaar van Swed Jam besloot dit systeem op de markt te brengen: de firma Tepro was geboren met de Unigripper als product. Op dit moment wordt de Unigripper in tal van productielijnen over de hele wereld toegepast om allerlei producten van pallets te halen c.q. op pallets te plaatsen en om producten op te pakken van productielijnen.

De producten bestaan niet alleen uit glazen potten of blik, maar de Unigripper bleek geschikt te zijn voor een veelheid aan producten, zoals hout, dozen en zakken, zowel enkelvoudig als per laag. Het is een universeel systeem dat toepasbaar is in zowel (semi) manuele systemen als bij robots of portals. 

De samenwerking met Pneutec

ontstond vanuit de behoefte van de markt 

 

 

Ieder vraagstuk heeft zijn eigen oplossing. Pneutec werkte al met zuignappen, maar als de positie van een product niet goed is gedefinieerd, dan is deze techniek vaak niet meer toereikend. De Unigripper is dan een uitstekende oplossing. Er zijn geen instellingen, regelsystemen of camera’s nodig die posities bewaken. De Unigripper kan de oplossing vereenvoudigen. Flexibel, snel, betrouwbaar en zuinig. 

Tepro/Unigripper heeft een sterke en ervaren engineeringsafdeling. Ze ontwikkelen per vraag unieke oplossingen met eigen functies. De posities, klemmen, steunen en andere kenmerken kunnen worden geoptimaliseerd voor uw vraagstuk. Het resultaat is een complete oplossing met functies en bewaking. Alle oplossingen worden bovendien getest met uw eigen product! U krijgt garantie op de werking en functionaliteit.

Product Specialisten

 

Onze Product Specialisten hebben kennis en jarenlange ervaring in het omzetten van technologische mogelijkheden in concrete toepassingen.
 

We zijn gespecialiseerd om u snel te helpen met uw complexe vraagstukken. Dit voor een breed scala aan applicatiegebieden als: PneumatiekVacuümtechniekFlow control, en Dempingstechniek.
 

Als kennisbaak binnen de supply chain zijn wij de specialisten die niet alleen kennis hebben van een product, maar altijd graag verder denken naar een oplossing. Hierbij gaan we verder dan de standaard informatie die in de productspecificaties staat.

 

Bekijk alle Product Specialisten

 

 

Mihaela Craita

Product Specialist

 

  • Vacuümtechniek

Wilt u meer weten over deze techniek?

 

Laat het ons weten. Vul het formulier in of bel met een van onze productspecialisten via 023 569 90 90. U kunt natuurlijk ook een email sturen naar verkoop@pneutec.nl.


© 2015 - , Pneutec.